Hirdetés

Hirdetés

Pacalvadász

Csárdák, éttermek, talponállók, büfék gyűjteménye.

ETETŐK TÉRKÉPEN

Friss topikok

Címkék

112 (1) 6 os (3) ablakos kiszolgálás (1) akasztó (1) audi (1) babgulyás (1) bableves (4) balaton (3) balatonfüred (2) balatonfüzfő (1) baleklámpa (1) Bárány (2) báránycsülök (1) bécsiszelet (1) belváros (1) bezár (1) birkapörkölt (1) bistro (1) bisztró (1) Bohém (1) borsóleves (1) brassói (3) Budakeszi (1) budaörs (3) Budapest (1) budapest (12) büfé (5) büfékocsi (2) burgonyapüré (1) cegléd (1) cigánypecsenye (2) cikk (1) csalamádé (4) csapvíz (1) csárda (5) csepel (1) csillag (1) csirkecomb (1) csokispalacsinta (1) Csongrád (2) csülköspacal (1) csülök (5) csülökpörkölt (1) debrecen (1) disznósajt (1) donovaly (1) ebes (1) esztergom (1) ételsziget (1) étkezde (6) étterem (20) facebook (1) Falatozó (1) falatozó (5) fasírt (1) fémtányér (2) finomító (1) Gasztro (1) goral (1) grill (2) grillcsirke (1) gulyásleves (2) gyarmat (1) győr (7) gyorsbüfé (1) gyorsétterem (1) halászcsárda (1) halászlé (5) halleves (1) harcsapaprikás (1) háromszögtálca (1) Harta (1) hekk (1) hentes (2) Hentes (1) Hurka (1) hurka (5) Húsbolt (1) húsleves (2) hvg (1) Hype (1) IX. kerület (1) jakabszállás (1) kacsa (1) kaja (1) Kajálda (1) kakasherepörkölt (2) kalocsa (1) kamionmosó (1) kamionos (4) Kávéház (1) kelkáposzta (1) kemence csárda (1) kerthelyiség (7) kif (1) kifőzde (4) Kisbig (1) kisvendéglő (1) kocsma (1) kocsonya (2) köfém (1) kóla (1) Kolbász (1) kolbász (6) koliba (1) kolozsvári rakott káposzta (1) kondorfa (1) körmös pacal (1) körömpörkölt (1) koviubi (3) kurta (1) lángos (6) lazac (1) lecsó (2) Lepény (1) liba (1) lónyál (1) lötyi (1) máj (1) májas (1) Maklár (1) márton nap (1) Mátra (1) mecseknádasd (1) menü (17) menz (1) menza (10) Mester utca (1) mol (1) nyárfa (1) nyékládháza (1) nyíregyháza (1) olcsó (3) pacal (4) pacalpörkölt (11) palacsinta (6) panorámaterasz (1) paradicsomleves (1) pécs (1) pecsenye (7) pecsenyesütő (5) penne (1) pincér (1) pitvar (1) presszó (1) prósza (1) rába (1) Ragu (1) rakéta (1) rántottsajt (1) régi (1) répcelak (1) rétes (1) retro (1) rizsa (1) sajtburger (1) sajtostejfölös (1) siófok (1) solt (2) Somlói (1) Sous Vide (1) Sülysáp (1) szalontüdő (5) szarvas (1) székesfehérvár (1) szendvics (1) szlovákia (1) szörp (3) sztrapacska (1) talponálló (2) Tápiószecső (1) Tarhonya (1) Tata (1) tavaszitekercs (1) tea (1) temesvár (1) tepertőspogácsa (1) Terasz (1) terasz (2) Tócsni (1) uborka (1) újbuda (4) ünnepi (1) út (1) Vác (1) vadas (1) velősmáj (1) velőspacal (3) vendéglő (6) veresegyház (1) veszprém (2) XI (2) xi (3) XIII (1) xiii (1) xiv (2) xx ker (1) zalaegerszeg (2) Zánka (1) Zúza (1) zúzapörkölt (5) Címkefelhő

Balaton Étterem, Balatonfüred

2010.02.23. 08:42 rezirap

Jó étvágyat!

Volt vagy három hete hétvégén a "nagy hóesés" a Dunántúlon, na azon a hétvégén Mukival a Balaton partján múlattuk az időt, meg léptünk a nyakára a maradék üdülési csekknek is. A bázisállomás Balatonfüred volt, innen támadtunk Eplénybe, meg a strandon éppen üzemelő, vagány, kivilágított(!!!) koripályára is. Nekem majdhogynem jobban tetszik ilyenkor hóban, télben a Balaton, mint nyáron nagyszezonban, mondjuk a lángossütők, palacsintások, meg a hurkás pléhbódék ilyenkor zárva vannak, de a balatonfüredi sétányon a Szívkorház mellett a Balaton Étterem az nyitva van, és hát be is tértünk egy rögtönzött estebédre vasárnap félhét magasságában.

Szóval kicsit fenntartásaim vannak a vasárnap esti éttermezéssel, én se szeretek hétvégén dolgozni, ezért mástól, még vendéglátósoktól (szerencsétlen szupermarket alkalmazottaktól) sem nagyon várom el, hogy jó képet vágjanak hozzá. A lényeg: beléptünk, és egy igen nyugodt, simán mondhatom, hogy kellemes légkör csapott nyakon engem mindenképpen, a belső úgy néz ki, mintha fák nőttek volna bent vagy mi, nekem tetszett. Udvarias pincérsrác már mondta is, hogy bárhova leülhetünk (jegyzem meg, rajtunk kívül két asztalnál ültek, tömeg nem volt). Választottunk asztalt, már a gyertya gyúlt is, ami még jobb hangulatot adott. Az étlap is tetszett, nekem főleg a hétvégi menü keltette fel az érdeklődésem 2500-ért, 3 fogás akkor éppen: kukoricakrémleves, kijevi jércemell krumplipüré, és túróspalacsinta + vanilliasodó volt ajánlatba. (következő héten meg pacalpörit rakott be a drága séf a 7végi kínálatba!) Én rá is úsztam a hétvégi menüre, Muki meg kezdésnek húsleves libamájgombóccal, utána fogas tejszínes rókagombás mártás, spárga, meg vajas burgonya köretet barátkozott az étlapról. Mivel a menük elvileg kész vannak, a kukorica levesem jött is hamar a csészében, viszont bőven, külön pirított zsemlekockával. Muki is letesztelte, mondta is hogy finom, de várta a sajátját, ami igencsak váratott magára. Én már betoltam a levest teljesen, pincérsrác meg már hozta is a két másodikat! Finoman azért adtuk a kérdést, hogy a másik leves talán hovalett? Pincérsrác nem emlékezett rá, bocsánatotkért kétszer is, mi meg nem haragudtunk mert amúgy is vasárnap este van, meg a pincérsrácnak csak VESZPRÉMI KC szurkolónyakkendője volt, "csak az ÉPÍTŐK"!!!

A két második finom volt, kóstoltam Muki-ét is, nem fogok nagyon ömlengeni, hibát nem találtam benne, sőt, a jércéhez a krumplipüré valamivel meg volt bolondítva, mert igen jó íze volt. Hát igen, egy krumplipürének is lehet több féle változata, meg ízesítése is, nekem az itteni menüs ízlett. Jött még a desszert, ami a menüs túróspala, meg egy levespótló kájzersmarni (császármorzsa, na...) volt. Tette a dolgát mindkettő, a császár tényleg császári adagra sikeredett, még maradt is a végén egy kicsi. Szómiszó, jóllaktunk, finom volt, az ablakból a téli havas balatonpartot láttuk, és a gyertya is pislákolt. Kell egyéb vasárnap este? Hát hogyne kéne, a TV, ami az egyik sarokban éppen valamelyik nyomoronc kereskedelmi adó szánalmas hírműsorát adta, de ezzel sem volt gond, legalább a személyzet is szórakozzon vasárnap este! A számla mindezekért, meg valami lónyálat még hozzáadva 6750-et kóstált, Balaton parton, tóra kilátással.

Pontoznék is:

Parkolás: ?/5 (gyalog voltunk és hát nem figyeltem, ha valaki tudja, please comment!)

Kiszolgálás: 5/5 (még a lemaradt leves ellenére is simán)

Íz: 5/5 (fasza még a krumplipüré is)

Adag: 5/5 (elég)

Ár/érték: 4/5 (balatonparti étterem)

Van elektromos elérésük is étlappal, zenével, árakkal, képekkel, akit érdekel: www.balatonetterem.hu (a képet a poszthoz innen vadásztam)

A kajajegyek játszanak, meg még az üdilési csekk is!

Aki nyugodt hétvégi kajálást szeretne így télen, biztos ajánlom, nyáron meg probálja, aki tudja.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pacalvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr161781499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Araniel · http://araniel.wordpress.com/ 2010.02.23. 09:16:40

Én sokszor ettem már ott, és nagyon szeretem ezt a helyet :) A másik nagy kedvenc, az a sétány elejénél a Borcsa étterem.
Parkolás: arra nem emlékszek, hogy ingyenes hol van, de az étterem mögött az utcán végig lehet, ott van óra, vagy a sétány elején, a Borcsával szemben van egy nagyobb fizetős parkoló. De, hogy ilyenkor fizetős-e, azt nem tudom. Télen még nem voltam arra :)
süti beállítások módosítása