Hirdetés

Hirdetés

Pacalvadász

Csárdák, éttermek, talponállók, büfék gyűjteménye.

ETETŐK TÉRKÉPEN

Friss topikok

Címkék

112 (1) 6 os (3) ablakos kiszolgálás (1) akasztó (1) audi (1) babgulyás (1) bableves (4) balaton (3) balatonfüred (2) balatonfüzfő (1) baleklámpa (1) Bárány (2) báránycsülök (1) bécsiszelet (1) belváros (1) bezár (1) birkapörkölt (1) bistro (1) bisztró (1) Bohém (1) borsóleves (1) brassói (3) Budakeszi (1) budaörs (3) budapest (12) Budapest (1) büfé (5) büfékocsi (2) burgonyapüré (1) cegléd (1) cigánypecsenye (2) cikk (1) csalamádé (4) csapvíz (1) csárda (5) csepel (1) csillag (1) csirkecomb (1) csokispalacsinta (1) Csongrád (2) csülköspacal (1) csülök (5) csülökpörkölt (1) debrecen (1) disznósajt (1) donovaly (1) ebes (1) esztergom (1) ételsziget (1) étkezde (6) étterem (20) facebook (1) falatozó (5) Falatozó (1) fasírt (1) fémtányér (2) finomító (1) Gasztro (1) goral (1) grill (2) grillcsirke (1) gulyásleves (2) gyarmat (1) győr (7) gyorsbüfé (1) gyorsétterem (1) halászcsárda (1) halászlé (5) halleves (1) harcsapaprikás (1) háromszögtálca (1) Harta (1) hekk (1) Hentes (1) hentes (2) hurka (5) Hurka (1) Húsbolt (1) húsleves (2) hvg (1) Hype (1) IX. kerület (1) jakabszállás (1) kacsa (1) kaja (1) Kajálda (1) kakasherepörkölt (2) kalocsa (1) kamionmosó (1) kamionos (4) Kávéház (1) kelkáposzta (1) kemence csárda (1) kerthelyiség (7) kif (1) kifőzde (4) Kisbig (1) kisvendéglő (1) kocsma (1) kocsonya (2) köfém (1) kóla (1) Kolbász (1) kolbász (6) koliba (1) kolozsvári rakott káposzta (1) kondorfa (1) körmös pacal (1) körömpörkölt (1) koviubi (3) kurta (1) lángos (6) lazac (1) lecsó (2) Lepény (1) liba (1) lónyál (1) lötyi (1) máj (1) májas (1) Maklár (1) márton nap (1) Mátra (1) mecseknádasd (1) menü (17) menz (1) menza (10) Mester utca (1) mol (1) nyárfa (1) nyékládháza (1) nyíregyháza (1) olcsó (3) pacal (4) pacalpörkölt (11) palacsinta (6) panorámaterasz (1) paradicsomleves (1) pécs (1) pecsenye (7) pecsenyesütő (5) penne (1) pincér (1) pitvar (1) presszó (1) prósza (1) rába (1) Ragu (1) rakéta (1) rántottsajt (1) régi (1) répcelak (1) rétes (1) retro (1) rizsa (1) sajtburger (1) sajtostejfölös (1) siófok (1) solt (2) Somlói (1) Sous Vide (1) Sülysáp (1) szalontüdő (5) szarvas (1) székesfehérvár (1) szendvics (1) szlovákia (1) szörp (3) sztrapacska (1) talponálló (2) Tápiószecső (1) Tarhonya (1) Tata (1) tavaszitekercs (1) tea (1) temesvár (1) tepertőspogácsa (1) terasz (2) Terasz (1) Tócsni (1) uborka (1) újbuda (4) ünnepi (1) út (1) Vác (1) vadas (1) velősmáj (1) velőspacal (3) vendéglő (6) veresegyház (1) veszprém (2) XI (2) xi (3) xiii (1) XIII (1) xiv (2) xx ker (1) zalaegerszeg (2) Zánka (1) Zúza (1) zúzapörkölt (5) Címkefelhő

Mochoritsch Griffen-Rast, Griffen (Ausztria)

2009.02.19. 15:07 rezirap

Jó Étvágyat!

 

Mivel az előző posztban megígértem hogy írok valami olyan helyről is ahol érdemes mindenképp letérni az  osztrák autópályáról, hát itt van. Ez az épület komplexum a Griffeni autóspihenőben található az osztrák A2-es autopálya mellett. Meg kell mondanom nagyon kellemes meglepetést szerzett nekem ez az étterem. Az alap szitu, 3-400km autókázás után álljunk meg egy kicsit mozogni, netán együnk is valamit ha már úgyis van reá lehetőség. Mivel első látásra szimpatikus volt a hely, így gondoltuk akkor megebédelünk. Amikor beléptünk egy nagy tágas világos étteremrészt, egy élelmiszerboltot (erről még szót ejtek), a felső szinten a mellékhelységeket és egy ruhás cipős boltot realizálhattunk.

Az étterem részt részesítettük előnyben. Leülve egy megterített asztalhoz, felvéve az étlapot ami igen jól néz ki, először furcsa volt hogy van menü. Ehhez a dologhoz ilyen éttermekben nem igen vagyunk szokva, főleg úgy hogy a 3 fogásos menü mellé 8,50 Eur van írva. Gondoltuk itt valami nem kerek, de úgy döntöttünk csak kipróbáljuk, mivel elég nagy volt a menüben variálható ételek sora. Két féle leves, vagy 8-10 féle főétel az alap rántotthústól a vadételeken át a házi! disznótorosig, és vagy 3 féle desszert torta, puding, meg mégvalami amire nem emlékszem. Akkor nézzük mit tud itt egy menü! Leadtuk a rendelést, nem telt el fél perc már az asztalon volt a NAGY tálaló levesestál szedőkanállal, és a gazdag napi levesek egyikével. Már itt hátradőltem mivel vagy négy rendes adagnyit ki lehetett volna szedni a tálból, amennyi jólesik alapon, nem ám hozzádvágnak egy csészében kis meleg lét, ez igazi gazdag leves volt kvázi korlátlanba. Másodiknak kikértem a disznótorosat. Nem bántam meg! Egy átlagosnál nagyobb ovális tálon hozták elém az étket a nagy tányér nagy adag elvet követve. Volt kétféle hurka, kolbász, sülthús, dinsztelt káposzta némi krumpli zöldségek. Megmondom őszintébe majdnem kifogott rajtam az adag. Nagyon finom és ízletes falatok voltak annyi szent. Viszont a desszert még ezután jött amire egy 5 percet rá kellett pihenni, mert csak nem hagyom az asztalon, ha már kihozták. Szép lassan a puding is lecsúszott, full jól laktam, már csak a számla volt a kérdés. Ami meglepetés ként ért, ezért a menüsorért tényleg 8,50 Eurót számoltak fel, Ausztriában az autópálya melletti étteremben!!! És a jóllakott utazónak ebéd után még ilyen kilátásban is van része: (Szép Vár!!!)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szóval aki az osztrák A2-es pályán Griffen környékén megéhezik ne hagyja ki ezt a jó kis családias éttermet, finom minőségi ételek rendes adagok és korrekt árak!

A pontozáson kicsit változtattunk a jövőben 1-5-ig lesz a skála mint a suliban.

  • Megközelíthetőség, parkolás: 5 nagy parkoló kamionoknak is
  • Kiszolgálás: 4 a pincérnő kicsit durcás volt 
  • Kaja: 5 nem volt benne hiba
  • Adag: 5 korrekt adagok, főleg szedős leves 
  • Ár: 5 autópályás pihenőnél ausztriában ki tud jobbat?

Amiről még szót akartam ejteni az étterem mellett található élelmiszerbolt. Szóval ez a paradicsom egy egészséges jó étvágyal rendelkező utazónak. Van kép is imhol e:

 Ahogy elnéztem tiszta házi készítésű élelmiszer található. A teljesség igénye nélkül: sonkák, kolbászok, mindenféle szalámik, friss zöldségek, gyümölcsök, gyümölcslevek és még sorolhatnám. A portékákon látszik hogy mind-mind minőségi alapanyagból készült dolgokról van szó. Érdemes már csak a látvány meg az illat kedvéért is betérni még ha nem is akarunk Eurót költeni.

Aztán egyenlőre itt fejeztem be az osztrákos kitérőt, de elképzelhető hogy még lesznek külföldi vendéglátos egységek, had szinesedjen a látókör.

Aki többet akar tudni a helyről:

http://www.mochoritsch.at/

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pacalvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr56952894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

imreimre 2010.07.13. 12:54:36

Szervusz Pacalvadász !

Elolvastam a beharangozódat , és nagyon örültem , hogy nem csak az étterem , hanem az írásod is korrekt volt.

Eddig mindig Wölkermarktnál álltunk meg, de most kíváncsiak lettünk leírásod alapján az itteni étteremre.

Nem beszélve arról , hogy a fotód nagyon jó.

Üdvözletem , Imre

rezirap 2010.08.02. 14:41:43

@imreimre: Hello Imre!
Ezt a blogot egymás tájékoztatására indítottuk az elején és most is ezt az elvet követjük, amit tapasztalunk megírjuk egymásnak (na meg aki olvassa).Köszönjük az elismerő szavakat.A képek sajnos nem az enyémek, az étterem honlapjáról ollóztam. További egészséges Jóétvágyat!
rezirap
süti beállítások módosítása