Jó Étvágyat!
Mivel a szombat munkanap volt múlt héten, és sok kedvem nem volt bármit is munka címén csinálni, így szépen leléceltem a Velencei-tóhoz, mivel egész kellemes dél-délnyugati szelet igért a meteorológia kis napsütéssel, szóval adta magát, hogy megkezdjem az idei windszörfös szezonomat. Az időjárás bejött, nyomtam is az odavisszákat a Velencei tavon 3-4 hasonszőrű elmebeteggel a 7-8fokos vízben. De hogy is jön ez ide, ebbe a blogba? Hát úgy, hogy a sok odavisszában, meg a test melegen tartásában azért elégnek a kalóriák, amiket idővel pótólni kell, erre a pótlásra nagyon megfelelő hely a KÉK-HAL Halsütő!
Már rendesen megéheztem, mire átöltöztem és bepakoltam a cuccot a kocsiba. A tervem az volt, hogy a nap közben vészesen lecsökkent készleteimet a lehető legjobban és legfinomabban feltöltsem. Mivel még nagyon szezon eleje van, vagy még az sincs a part menti vendéglátóknál, nem voltak nagy elvárásaim, sarkítva a dolgot: meleg legyen és ehető...
Amint a pulthoz értem, megkérdeztem, hogy mi a napi ajánlat, illetve a legfontosabb, hogy halászlé van-e, mert arra valahogy nagyon ráéheztem. ÉS VOLT, DE MÉG MILYEN!!! Kis idő telt el csak a rendeléstől és máris kaptam a KIS PIROS KONDÉRBAN gőzőlgő hallevet, benne úszkált egy megfelelő méretű halszelet, a tálcán már az erős pityu ki volt készítve két puha fehér kenyér társaságában. Na, ennek a szíves látásnak úgy megörűltem, hogy még melegében rárendeltem egy sült harcsát (olyan 35dkg-osak voltak a főúr szerint) koviubival. A hallé nagyon jól esett, igaz, elkérte pityu'bá erejét, de csak pozitívat tudok mondani róla. Az egy dolog, hogy evés közben olyan közel kellett hajolnom a kondérhoz, amilyen közel csak tudtam, mert a szél még annyira fújt, hogy kifújta az anyagot a kanálból, de a tóra néző ebédlő asztalnak is megvannak a hátrányai. Mire végeztem a hallével, már jött is a sültharcsa papírtálcán a koviubival. Nemakarom túlragozni a dolgot, de ízletesen volt kisütve, a kóbórmacskák utánnam nem igen laktak jól.
A hallét 800ft-ba mérik, szerintem teljesen jó ár és finom is, a sülthal meg dekázva van, én most a halért meg az ubiért meg még a kenyérért 1150-et fizettem. Nekem nagyon ízlett, sőt még a főúrral, aki valószinűleg a tulaj, is váltottam néhány szót az élet nagy dolgairól. Az egység eladó már egy ideje, úgyhogy aki kedvet érez, lehet licitálni!
Jöjjön az elmaradhatatlan pontozás:
Parkolás: 4/5 (az un. fakapus parkoló, szezonban pénzt kérnek érte!)
Adag: 5/5 (nekem megfelelt)
Íz: 5/5 (ötös)
Kiszolgálás: 5/5 (gyorsan jött minden, főúr most barátságos volt :-))
Ár: 5/5 (szerintem jól pozícionált)
Jó kis büfé, érdemes betérni, korrekt választék, ízletes ételek és még a tóparton is van, Kell-e ennél több? (Ja, nem szezonban, csak hétvégén!)