Jó Étvágyat!
Vannak dolgok, jelen esetben kitűnő vendéglátóipari helyek, amelyek mellett ha nem tudunk róla, simán elhúzunk nagy gázzal. Illúzióim nincsenek, nagyon sok olyan kajás hely van, amit a helyiek nagyon jól ismernek, mindenki tudja a környéken, hogy ez a kajálda a legjobb, de egy átutazónak nagy szerencséjének kell lennie hogy az ilyen gyöngyszemekre mint a csongrádi Bohém, rátaláljon. Nálam nem a szerencsén múlott. Gyikarc mondta ha arra járok ugorjak be a Bohémba és kérjek ki egy lepényt, persze Gyikarcnak meg Balázsék mondták, erős
helyi kötődéssel rendelkezve. Lepényt??? Elgurult a pótkerék? Azzal nem lehet jóllakni, főleg nekem pacalevőnek. Nálam a lepény, az nagyanyám almáslepénye annál nincsen jobb, desszert! Azért Gyik csak mondta a magáét, hogy Csongrád meg lepény, nem fogom megbánni. Minap át kellett mennem a városon, és már előtte is éhes voltam, de sietni kellett a fuvarral, hát gondoltam bedobok egy lepényt, gyorsba. A címben említett hely a főutcán van, a parkolás nem volt egyszerű, félig-meddig szabályosan megoldottam. Felmegyek
a lépcsőn, oké kávéház, na lássuk azt a lepényt. Belépek öcsém, igazi cukrászdás jellegű kávéház, gondoltam bevágom a desszertet aztán megyek tovább. Megyek a pulthoz és kérdezem hogy van-e lepény? - Persze hogy van milyet kérsz? Milyet??? Miért milyen van? Van libazsíros, tonhalas, pulykás ... és sorolta a hangzatosabbnál hangzatosabb neveket. Na barátom ez nem desszert lesz gondoltam, mivel egyik sem tűnt tipikus édességnek. Mivel fogalmam sem volt mit válasszak így a régi jól bevált receptet
követtem! Azt kérem amelyiket a legtöbben kérik. Rendeben! Jött a válasz akkor egy Bohém Lepényt kérsz. Illetve kértem melléje még egy lónyálat is. Hát ez aztán a zsákbamacska, akarom mondani zsákba lepény! Sokat aztán nem kellett várni ki is jött a konyháról a Bohém lepény. Eléggé elkerekedett a szemem, mert semmi köze nem volt öreganyám almás lepényéhez, inkább egy óriás hamburgerre emlékeztetett, így a tányéron. De mi van benne?, gondoltam csak belenézek, mert az illata nagyon masszív sült húsi aromát hozott a két bucifél közül. Ez volt benne itt a képen, pont látszik! Aki nem ismerné fel sorolom: sós kapros túró, pljeskavica!!!, hagymakarikák, ajvár! Ott a helyszínen besírtam, hogy ilyen nincsen a világon, ez itt az édenkert. Szerintem nem tudod elképzelni milyen volt az előbb felsorolt összetevők együttes ízhatása. Ha nem ültem volna simán letérdelek, tényleg, robbant! A másik jóság pedig az volt hogy sokáig tartott, mivel a lepény elég termetes, nem ám holmi gyorskajás képennagy élőbe mini szendvics. Amit még kiemelnék az a lepény tésztája, fantasztikus, a textúrája és az íze is, szerintem helyben készül, bár azt nem kérdeztem meg. Ez a kombo nagyon el lett találva, nem véletlenül viseli a kávéház nevét, én is csak ajánlani tudom. Persze hogy benyomtam, semmi nem maradt. Aztán fizettem 2000-et a jattal, meg a lónyállal, a lepény ezeröt volt. Máskor is hallgatok Gyikarcra? Ez nem kérdés. de most pontozok:
-
Parkolás: 1/5 (Szerelvénnyel ne, belváros.)
-
Kiszolgálás: 4/5 (jó)
-
Íz: 5/5 (Robban!)
-
Adag: 5/5 (frankó)
-
Ár/érték:5/5 (szerintem)
Persze ha ti is tudtok valami hasonló kajálási lehetőségről, amit szerintetek érdemes lenne megnéznünk, ne fogjátok vissza magatokat, kommentbe vagy e-mail-ben várjuk a javaslatokat, meg fácsén is adhatjátok a tippeket!
A lepényt meg kérjétek ki ti is bátran. A Bohémnak van fajin weblapja is, aki akarja megtalálja.