Hirdetés

Hirdetés

Pacalvadász

Csárdák, éttermek, talponállók, büfék gyűjteménye.

ETETŐK TÉRKÉPEN

Friss topikok

Címkék

112 (1) 6 os (3) ablakos kiszolgálás (1) akasztó (1) audi (1) babgulyás (1) bableves (4) balaton (3) balatonfüred (2) balatonfüzfő (1) baleklámpa (1) Bárány (2) báránycsülök (1) bécsiszelet (1) belváros (1) bezár (1) birkapörkölt (1) bistro (1) bisztró (1) Bohém (1) borsóleves (1) brassói (3) Budakeszi (1) budaörs (3) Budapest (1) budapest (12) büfé (5) büfékocsi (2) burgonyapüré (1) cegléd (1) cigánypecsenye (2) cikk (1) csalamádé (4) csapvíz (1) csárda (5) csepel (1) csillag (1) csirkecomb (1) csokispalacsinta (1) Csongrád (2) csülköspacal (1) csülök (5) csülökpörkölt (1) debrecen (1) disznósajt (1) donovaly (1) ebes (1) esztergom (1) ételsziget (1) étkezde (6) étterem (20) facebook (1) Falatozó (1) falatozó (5) fasírt (1) fémtányér (2) finomító (1) Gasztro (1) goral (1) grill (2) grillcsirke (1) gulyásleves (2) gyarmat (1) győr (7) gyorsbüfé (1) gyorsétterem (1) halászcsárda (1) halászlé (5) halleves (1) harcsapaprikás (1) háromszögtálca (1) Harta (1) hekk (1) Hentes (1) hentes (2) hurka (5) Hurka (1) Húsbolt (1) húsleves (2) hvg (1) Hype (1) IX. kerület (1) jakabszállás (1) kacsa (1) kaja (1) Kajálda (1) kakasherepörkölt (2) kalocsa (1) kamionmosó (1) kamionos (4) Kávéház (1) kelkáposzta (1) kemence csárda (1) kerthelyiség (7) kif (1) kifőzde (4) Kisbig (1) kisvendéglő (1) kocsma (1) kocsonya (2) köfém (1) kóla (1) Kolbász (1) kolbász (6) koliba (1) kolozsvári rakott káposzta (1) kondorfa (1) körmös pacal (1) körömpörkölt (1) koviubi (3) kurta (1) lángos (6) lazac (1) lecsó (2) Lepény (1) liba (1) lónyál (1) lötyi (1) máj (1) májas (1) Maklár (1) márton nap (1) Mátra (1) mecseknádasd (1) menü (17) menz (1) menza (10) Mester utca (1) mol (1) nyárfa (1) nyékládháza (1) nyíregyháza (1) olcsó (3) pacal (4) pacalpörkölt (11) palacsinta (6) panorámaterasz (1) paradicsomleves (1) pécs (1) pecsenye (7) pecsenyesütő (5) penne (1) pincér (1) pitvar (1) presszó (1) prósza (1) rába (1) Ragu (1) rakéta (1) rántottsajt (1) régi (1) répcelak (1) rétes (1) retro (1) rizsa (1) sajtburger (1) sajtostejfölös (1) siófok (1) solt (2) Somlói (1) Sous Vide (1) Sülysáp (1) szalontüdő (5) szarvas (1) székesfehérvár (1) szendvics (1) szlovákia (1) szörp (3) sztrapacska (1) talponálló (2) Tápiószecső (1) Tarhonya (1) Tata (1) tavaszitekercs (1) tea (1) temesvár (1) tepertőspogácsa (1) Terasz (1) terasz (2) Tócsni (1) uborka (1) újbuda (4) ünnepi (1) út (1) Vác (1) vadas (1) velősmáj (1) velőspacal (3) vendéglő (6) veresegyház (1) veszprém (2) XI (2) xi (3) xiii (1) XIII (1) xiv (2) xx ker (1) zalaegerszeg (2) Zánka (1) Zúza (1) zúzapörkölt (5) Címkefelhő

Diófa csárda, Orosháza

2011.02.14. 08:35 Pacalvadász

Jó étvágyat!

Sokszor előfordul, hogy egy-egy helyen autózva rendszeresen belebotlok valami vendéglátóipari egységbe, de mivel vannak már ott más, bejáratott helyek, ezért nem kockáztatok. Ehhez legalábbis az kéne, hogy ne legyek nagyon éhes, de ez ritkán valósul meg. Legutóbb azonban, amikor Orosházán jártam, úgy alakult, hogy éppen dél körül adta ki az ebéd. Ekkor már nem érdemes Pestre elindulni, és valahol félúton bedobni valamit, mert az éhesen vezetésből hamar baj lehet. Emlékeztem viszont, hogy a fent említett város határában van egy csárda, ami előtt elég sok autó szokott rendszeresen parkolni. Itt volt az idő, hogy bepróbáljuk!

Az első ábra már mutatja is az épület előtti parkolót, meg a bejáratot. Pótossal olyan mértékben lehet elférni, hogy egy konkrét Iveco Stralis szerelvény (remélem, olvassa a blogtárs) állt a parkolóban! A fehér furgon meg határőrökkel teli érkezett a helyszínre, szóval jó előjelek voltak. A kertkapuban álló műanyag séf is szimpatikus volt, bár a kínáló táblájára nem írtak semmit.

Betérve sok boltív uralkodik, elég szocicsárdás az összkép, az asztalok elszórva, meg box jelleggel is telepítve vannak, a kívülről látható torony (ld. weboldal) alatt vannak elraktározva a szintis csávó nélkülözhetetlen eszközei, szóval zene is lehet itt elég gyakran.

Hamar leültünk, egy hölgyemény pedig hozta is egyből az étlapot. Mit mondjak, elég sok tétel szerepelt rajta, ami nálam nem a minőség garanciája, de legtöbb helyen ez már csak így megy. Az a menő, ha százféle ételt lehet rendelni. Viszont voltak elég szimpatikus darabok is az étlapon. Érdemes utána nézni pl. a köcsöglevesnek. És volt menü is 690-ért: aznap erőleves cérnametélttel, meg a másodikra nem emlékszem, mert annyira nem fogott meg, és közben már megláttam az étlapon a bográcsban főtt körmös pacalt (ld. második ábra)!

Meg is történt a rendelés, megfejelve egy káposztasalátával, nemsokára pedig előttem díszelgett az anyag. Illatra nagyon rendben volt, és mint aztán kiderült, az ízre sem lehetett panasz. Én személy szerint nem szeretem, ha a pacal annyira meg van fűszerezve, hogy semmi mást nem érezni rajta. Lehet, hogy gyík vagyok, de nekem a pacalnak is van íze, itt pedig ez érezhető volt. Nem jártam ilyen szerencsével a köröm tekintetében, mert azt hiába kerestem addig, amíg le nem ettem a pacal 80%-át. Ekkor bukkant csak elő egy példány, amiről a "mogyorót nyomokban tartalmazhat" felirat jutott eszembe bizonyos zacsikon. Szóval körömből többet is el tudtam volna képzelni. Azért nagyon nem szomorodtam el, mert az adag teljesen rendben volt, meg mint írtam, maga a pacal is. Hogy mégis jusson neki valami társ odalent a sötétben, kértem zárásként egy mazsolás-túrókrémes palacsintát forró meggymártással. Ebben már nem volt semmi hiba!

Teljesen jóllakottan szembesültem a számla végösszegével, ami ugyan bő 2100 Ft lett, de ebben benne volt a korsó sör is, a fizetést pedig simán meg lehetett oldani Étkezési Utalvánnyal. Szóval nem menza ár, de vidéki étteremhez képest már rendben van.

Értékelés a végére, ahogy kell:

Parkolás: 10 (Stralis!!!)

Íz: 8/10 (levonás a köröm hiánya miatt, de lehet, hogy ezt az adaghoz kellett volna)

Adag: 9/10, a menüben, ahogy láttam, azért nem voltak akkora kaják

Kiszolgálás: 10/10 (kedves, gyors, és vette a lapot a pincér csaj)

Ár/érték: 8/10

A weboldaluk itt található: http://www.diofacsarda.atw.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pacalvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr152658885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása