Hirdetés

Hirdetés

Pacalvadász

Csárdák, éttermek, talponállók, büfék gyűjteménye.

ETETŐK TÉRKÉPEN

Friss topikok

Címkék

112 (1) 6 os (3) ablakos kiszolgálás (1) akasztó (1) audi (1) babgulyás (1) bableves (4) balaton (3) balatonfüred (2) balatonfüzfő (1) baleklámpa (1) Bárány (2) báránycsülök (1) bécsiszelet (1) belváros (1) bezár (1) birkapörkölt (1) bistro (1) bisztró (1) Bohém (1) borsóleves (1) brassói (3) Budakeszi (1) budaörs (3) budapest (12) Budapest (1) büfé (5) büfékocsi (2) burgonyapüré (1) cegléd (1) cigánypecsenye (2) cikk (1) csalamádé (4) csapvíz (1) csárda (5) csepel (1) csillag (1) csirkecomb (1) csokispalacsinta (1) Csongrád (2) csülköspacal (1) csülök (5) csülökpörkölt (1) debrecen (1) disznósajt (1) donovaly (1) ebes (1) esztergom (1) ételsziget (1) étkezde (6) étterem (20) facebook (1) falatozó (5) Falatozó (1) fasírt (1) fémtányér (2) finomító (1) Gasztro (1) goral (1) grill (2) grillcsirke (1) gulyásleves (2) gyarmat (1) győr (7) gyorsbüfé (1) gyorsétterem (1) halászcsárda (1) halászlé (5) halleves (1) harcsapaprikás (1) háromszögtálca (1) Harta (1) hekk (1) Hentes (1) hentes (2) Hurka (1) hurka (5) Húsbolt (1) húsleves (2) hvg (1) Hype (1) IX. kerület (1) jakabszállás (1) kacsa (1) kaja (1) Kajálda (1) kakasherepörkölt (2) kalocsa (1) kamionmosó (1) kamionos (4) Kávéház (1) kelkáposzta (1) kemence csárda (1) kerthelyiség (7) kif (1) kifőzde (4) Kisbig (1) kisvendéglő (1) kocsma (1) kocsonya (2) köfém (1) kóla (1) kolbász (6) Kolbász (1) koliba (1) kolozsvári rakott káposzta (1) kondorfa (1) körmös pacal (1) körömpörkölt (1) koviubi (3) kurta (1) lángos (6) lazac (1) lecsó (2) Lepény (1) liba (1) lónyál (1) lötyi (1) máj (1) májas (1) Maklár (1) márton nap (1) Mátra (1) mecseknádasd (1) menü (17) menz (1) menza (10) Mester utca (1) mol (1) nyárfa (1) nyékládháza (1) nyíregyháza (1) olcsó (3) pacal (4) pacalpörkölt (11) palacsinta (6) panorámaterasz (1) paradicsomleves (1) pécs (1) pecsenye (7) pecsenyesütő (5) penne (1) pincér (1) pitvar (1) presszó (1) prósza (1) rába (1) Ragu (1) rakéta (1) rántottsajt (1) régi (1) répcelak (1) rétes (1) retro (1) rizsa (1) sajtburger (1) sajtostejfölös (1) siófok (1) solt (2) Somlói (1) Sous Vide (1) Sülysáp (1) szalontüdő (5) szarvas (1) székesfehérvár (1) szendvics (1) szlovákia (1) szörp (3) sztrapacska (1) talponálló (2) Tápiószecső (1) Tarhonya (1) Tata (1) tavaszitekercs (1) tea (1) temesvár (1) tepertőspogácsa (1) Terasz (1) terasz (2) Tócsni (1) uborka (1) újbuda (4) ünnepi (1) út (1) Vác (1) vadas (1) velősmáj (1) velőspacal (3) vendéglő (6) veresegyház (1) veszprém (2) xi (3) XI (2) xiii (1) XIII (1) xiv (2) xx ker (1) zalaegerszeg (2) Zánka (1) Zúza (1) zúzapörkölt (5) Címkefelhő

Berggasthof Rax, Ausztria

2010.03.11. 14:10 rezirap

Jó Étvágyat!

Mivel kint jelenleg szakad a hó ez most egy kis nosztalgiára ad okot, és ezt a bejegyzést már többször megigértem Szabóbá'-nak is, meg amúgy is. Következzen most egy ausztriai vendéglátóipari egység, azzal az örök felkiáltással hogy enni mindenütt kell, még ausztriába is, a hegyen is. Már többször előfordult hogy egy-egy hosszúhétvégét a címben említett "intézményben" nyomtunk és eddig sosem csalódtunk. A komplexum ami magában foglalja a felvonó hegyállomását, az éttermet, és a szálláslehetőséget 1500m-es tengerszint feletti magasságban van a Rax hegység keleti szélén. Feljutni a felvonóval, gyalog, vagy a tehetősebbeknek helikopterrel is lehetséges. Ennyit a bemutatásról térjünk má' a lényegre!

Kicsiny csapatunk általában a honlapukon is említett Schnupper-Angebot nevezetű csomagot szokta igénybe venni amibe 2 éjszaka szállás, 2 reggeli és vacsora foglaltatik/fő (ja és egy ingyenes fel és le vonózás) mindez 89 Euróért. A reggeli általában svédasztalos elég jól be lehet lakni, a napi mindenféle aktivitások energia fedezésére. A lényeg mégis a vacsora, ami úgy működik hogy az a la carte étlapról mindenki kér ami neki megtetszik. Mivel a pincérek főként magyarok így nincsenek nyelvi korlátok sem, így mi mindíg megkérdezzük éppen aktuális pincérünket hogy mi a konyha aktuális ajánlata az adott napra, és ez még mindíg bejött. Mondjuk a palacsintatészta leves indításnak, egy kimerítő gyaloglással, vagy mászással telt nap után alap. Semmi extra, egy kis meleg húslé beleaprított palacsintával, finom, meleg, jót is tesz. Jó bevezetése a másodiknak, ami tényleg a szakács aznapi ténykedésétől függ. Azt kell mondanom mivel vacsoratájt általában már olyan éhesek vagyunk a jó hegyi levegőnek köszönhetően hogy még a tányért is majdnem megesszük így az értékelésem nagyon erősen szubjektív. A lényeg olyan még nem volt hogy bárki nem ette volna meg, vagy netalán nehezményezte volna, a kaját amit maga elé kapott. Én személy szerint azokat az ételeket szeretem itt, amihez van zsemlegombóc is ilyenek a mindenféle gulyások (nagykedvencem a vadgulyás gombóccal), illetve megéri a lencsefőzelék, szintén gombóccal szigorúan serpenyőbe! Viszont volt már csevapcsicsa is a napi kínálatba, ami igen jól és frissen adta. Hogy is fogalmazzak, az adagok kellemesek, kellemesen jól lehet velük lakni! Hát a képeket sikerült megint szépen berakosgatnom, ez valahogy sosem megy, talán rájövök egyszer hogy mi benne a csízió... Ha valakinek nem sikerülne jóllaknia, ott van még az édesség kínálat is ami gözgombóccal indul, de megtalálható a mindenféle rétesek, egyébb kreálmányok hada az étlapon. Szóval a jóllakásra és a teli gyomorra a vacsora után minden feltétel adott. Vacsi végén indulnak az elengedhetettlen sztorizgatások amibe alkalomadtán a pincérsrácok is beszálnak, sőt még a memóriajátékba is jeleskednek!    (Igaz Csabi!?)

Akkor pontozás:

  • Parkolás: 4/5 (a hegy aljába a pótos is elfér)
  • Kiszolgálás: 5/5 (csak magyar a személyzet)
  • Adag: 4/5 (szerintem jó)
  • Íz: 4/5 (elfogultan)
  • Ár/érték: 3/5 (csomagban nem rossz)

Van elektromos elérhetőségük is itt: http://www.raxseilbahn.at/   

Az a la carte árak ha csak úgy betér valaki a szokásos 3-15 Eur/fogás között mozognak, csak a rend kedvéért. Ha pedig valaki JägerTee-t kérne és Csabi a pincér visszakérdez hogy: Bivaly legyen-e? erőteljesen bólogatni illik. :-)

Na mentem havat lapátolni, ez vagány még mindíg tiszta erőből kűldi!!!

ps.: bocs a helyesírási hibákért a lektor amerikába ment....

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pacalvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr291831120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

partyface1973 · http://blog.puruttya.hu/ 2010.03.11. 16:55:56

Szóval:
<img src="..."> helyett <img align="left" src="..."> a balra igazításhoz, right a jobbra igazításhoz. Így körbe fogja futni a szöveg a képet.
süti beállítások módosítása