Jó Étvágyat!
Az aktuális poszthoz ezt a kezdőképet tettem be, mert valahogy nagyon megkedveltem mind képileg, mind ízhatásilag az itt látható kompozíciót. Kicsit rendhagyóba, visszafelé adom a történéseket, meg keverem az idősíkokat is, ilyen még úgysenem volt.
Szóval a képen látható Házi Marcipánkrémmel tettem fel a koronát a hétfői ebédemre. Akiknek a kép alapján nem fut össze a nyál a szájában, azoknak részletesen elmondanám, mi is található a kehelyben. A tetején kandírozott narancshéj, alatta egy szusszanásnyi tejszínhab, ami házi narancsbefőttön terpeszkedik, és a fundamentum a marcipánkrém. A narancshéj kissé keserédes íze keveredve az édes tejszínhabbal, majd a narancsbefőtt marcipánkrém kombóval, euforikus ízkavalkádot okoz az ízlelőbimbók legtöbbjének, nálam mindenképpen. És mindezt 350-ért. Ha már visszafelé megyünk, a következő kép az eredményes ebédet hivatott szemléltetni. És igen az ügyesek egyből leveszik a háromszög tálcát, a nagyalakú levesestányért, az Erőspityut az asztalon, amik ezen a blogon, a minőségi MENZA védjegyei.
Mindjárt itt a kezdő állapot is, ami „kisadag” daragaluska leves, nagyadag francia rakottkrumpli, adag almapaprika, és a marcipánkrém kompozíció volt. A leves finom, ízletes, a képen is látszik, hogy nem a vékony fajta, jól ment bele az erőspityu, én így szeretem. A másodiknak a rakottkrumplit választottam, ami „kisadagba” 1, nagyadagba 2 kocka, az almapaprika bónusz volt hozzá. (Egyes ebédelős helyeken jó, ha normál adagba kapsz 1 ekkora koczkát, mint itt.) A teteje kicsit megpirítva, de csak épphogy, ez is finom volt. Mindezért perkáltam 1200ft-ot a pénztárnál, ami szerintem a tálcára ránézve elég jó ár érték (mennyiség) arány, és hát a minőséggel sincs semmi gond, sőt!
Akkor jöhet a sztori része is a dolognak. Éppen minirezirapnek ugrottam be a szemközti gyógynövény centrumba valami csodakenőcsért, amikor kifelé észrevettem a KISBIG cégtáblát. A blogtulajok számára a BIG, ha kajáldáról van szó, a BIGROBIT jelenti, szóval be kellett mennem, felderíteni, van-e valami kapcsolat a két egység között. Amint belépek, a BIGROBI-ból ismerős arcokkal találkozok a pult túloldalán, aztán rövid diskurzus után kiderül, hogy nem kenyértörésről és konkurenciáról van szó az „anyaintézménnyel” szemben, hanem a szükség és a jövő biztosítása az apropója a fiókintézmény nyitásnak. A régi menzának teret és épületet adó gyár sajnos felszámolás alatt tengődik, mára a termelés is megszűnt, és minden bizonytalan státuszban lebeg (ami érezhető is). A bármi történikre készültek fel a srácok az új egység nyitásával, ami szerintem nagyon jól sikeredett. Látszik a gondos tervezés, vesszek meg, de otthonos hangulatú az étkezde, különféle gasztro idézetek a falon, kis képek, vagány világítás, szóval le a kalappal. A hangulat teljesen ellentétes a gyárimenzáéval, viszont ugyanúgy szerethető! A struktúrát is megtartották, napi friss menü, illetve állandó alacarte kínálat (borzas, sajtsonkávaltöltött borda, rántottsajt, stb.) A nagy kedvencünk a BIGPALA(csinta) is elérhető. Nem is beszélve a rántotthúsos szenyákról!
Szóval addig menjünk a régi szockó menzára, amíg lehetőség van, de azért hálaisten a bármi leszre is van már megoldás.
Pontozás elengedhetetlen:
- Parkolás: 3/5 (megoldható, de nem könnyű)
- Kiszolgálás: 5/5 (kedves, vidám!)
- Íz: 5/5 (ahogy szeretjük)
- Ár/érték: 5/5 (jól pozícionált)
Kocsonya szezonban, mint most(!), 500-ért van elvitelre adag, hallod Stralis!!! :-)
Van már elérhetőségük is elektromosan, hetimenü, megatöbbi itt: www.kisbig.hupont.hu
Cím: Budafoki út 70. (feldobom a térképre is ha lesz egy kis szabadom!!!)
Mindenkinek jó étvágyat!
Ps.: Köszi a kommenteket, olvassuk ám, csak válaszolni meg köszöngetni vagyunk lusták!