Hirdetés

Hirdetés

Pacalvadász

Csárdák, éttermek, talponállók, büfék gyűjteménye.

ETETŐK TÉRKÉPEN

Friss topikok

Címkék

112 (1) 6 os (3) ablakos kiszolgálás (1) akasztó (1) audi (1) babgulyás (1) bableves (4) balaton (3) balatonfüred (2) balatonfüzfő (1) baleklámpa (1) Bárány (2) báránycsülök (1) bécsiszelet (1) belváros (1) bezár (1) birkapörkölt (1) bistro (1) bisztró (1) Bohém (1) borsóleves (1) brassói (3) Budakeszi (1) budaörs (3) Budapest (1) budapest (12) büfé (5) büfékocsi (2) burgonyapüré (1) cegléd (1) cigánypecsenye (2) cikk (1) csalamádé (4) csapvíz (1) csárda (5) csepel (1) csillag (1) csirkecomb (1) csokispalacsinta (1) Csongrád (2) csülköspacal (1) csülök (5) csülökpörkölt (1) debrecen (1) disznósajt (1) donovaly (1) ebes (1) esztergom (1) ételsziget (1) étkezde (6) étterem (20) facebook (1) falatozó (5) Falatozó (1) fasírt (1) fémtányér (2) finomító (1) Gasztro (1) goral (1) grill (2) grillcsirke (1) gulyásleves (2) gyarmat (1) győr (7) gyorsbüfé (1) gyorsétterem (1) halászcsárda (1) halászlé (5) halleves (1) harcsapaprikás (1) háromszögtálca (1) Harta (1) hekk (1) Hentes (1) hentes (2) Hurka (1) hurka (5) Húsbolt (1) húsleves (2) hvg (1) Hype (1) IX. kerület (1) jakabszállás (1) kacsa (1) kaja (1) Kajálda (1) kakasherepörkölt (2) kalocsa (1) kamionmosó (1) kamionos (4) Kávéház (1) kelkáposzta (1) kemence csárda (1) kerthelyiség (7) kif (1) kifőzde (4) Kisbig (1) kisvendéglő (1) kocsma (1) kocsonya (2) köfém (1) kóla (1) kolbász (6) Kolbász (1) koliba (1) kolozsvári rakott káposzta (1) kondorfa (1) körmös pacal (1) körömpörkölt (1) koviubi (3) kurta (1) lángos (6) lazac (1) lecsó (2) Lepény (1) liba (1) lónyál (1) lötyi (1) máj (1) májas (1) Maklár (1) márton nap (1) Mátra (1) mecseknádasd (1) menü (17) menz (1) menza (10) Mester utca (1) mol (1) nyárfa (1) nyékládháza (1) nyíregyháza (1) olcsó (3) pacal (4) pacalpörkölt (11) palacsinta (6) panorámaterasz (1) paradicsomleves (1) pécs (1) pecsenye (7) pecsenyesütő (5) penne (1) pincér (1) pitvar (1) presszó (1) prósza (1) rába (1) Ragu (1) rakéta (1) rántottsajt (1) régi (1) répcelak (1) rétes (1) retro (1) rizsa (1) sajtburger (1) sajtostejfölös (1) siófok (1) solt (2) Somlói (1) Sous Vide (1) Sülysáp (1) szalontüdő (5) szarvas (1) székesfehérvár (1) szendvics (1) szlovákia (1) szörp (3) sztrapacska (1) talponálló (2) Tápiószecső (1) Tarhonya (1) Tata (1) tavaszitekercs (1) tea (1) temesvár (1) tepertőspogácsa (1) Terasz (1) terasz (2) Tócsni (1) uborka (1) újbuda (4) ünnepi (1) út (1) Vác (1) vadas (1) velősmáj (1) velőspacal (3) vendéglő (6) veresegyház (1) veszprém (2) XI (2) xi (3) XIII (1) xiii (1) xiv (2) xx ker (1) zalaegerszeg (2) Zánka (1) Zúza (1) zúzapörkölt (5) Címkefelhő

KisBIG Kifőzde, Budapest

2011.01.26. 12:28 rezirap

Jó Étvágyat!

Az aktuális poszthoz ezt a kezdőképet tettem be, mert valahogy nagyon megkedveltem mind képileg, mind ízhatásilag az itt látható kompozíciót. Kicsit rendhagyóba, visszafelé adom a történéseket, meg keverem az idősíkokat is, ilyen még úgysenem volt.
Szóval a képen látható Házi Marcipánkrémmel tettem fel a koronát a hétfői ebédemre. Akiknek a kép alapján nem fut össze a nyál a szájában, azoknak részletesen elmondanám, mi is található a kehelyben. A tetején kandírozott narancshéj, alatta egy szusszanásnyi tejszínhab, ami házi narancsbefőttön terpeszkedik, és a fundamentum a marcipánkrém. A narancshéj kissé keserédes íze keveredve az édes tejszínhabbal, majd a narancsbefőtt marcipánkrém kombóval, euforikus ízkavalkádot okoz az ízlelőbimbók legtöbbjének, nálam mindenképpen. És mindezt 350-ért.
Ha már visszafelé megyünk, a következő kép az eredményes ebédet hivatott szemléltetni. És igen az ügyesek egyből leveszik a háromszög tálcát, a nagyalakú levesestányért, az Erőspityut az asztalon, amik ezen a blogon, a minőségi MENZA védjegyei.
Mindjárt itt a kezdő állapot is, ami „kisadag” daragaluska leves, nagyadag francia rakottkrumpli, adag almapaprika, és a marcipánkrém kompozíció volt. A leves finom, ízletes, a képen is látszik, hogy nem a vékony fajta, jól ment bele az erőspityu, én így szeretem. A másodiknak a rakottkrumplit választottam, ami „kisadagba” 1, nagyadagba 2 kocka, az almapaprika bónusz volt hozzá. (Egyes ebédelős helyeken jó, ha normál adagba kapsz 1 ekkora koczkát, mint itt.) A teteje kicsit megpirítva, de csak épphogy, ez is finom volt. Mindezért perkáltam 1200ft-ot a pénztárnál, ami szerintem a tálcára ránézve elég jó ár érték (mennyiség) arány, és hát a minőséggel sincs semmi gond, sőt!
Akkor jöhet a sztori része is a dolognak. Éppen minirezirapnek ugrottam be a szemközti gyógynövény centrumba valami csodakenőcsért, amikor kifelé észrevettem a KISBIG cégtáblát. A blogtulajok számára a BIG, ha kajáldáról van szó, a BIGROBIT jelenti, szóval be kellett mennem, felderíteni, van-e valami kapcsolat a két egység között. Amint belépek, a BIGROBI-ból ismerős arcokkal találkozok a pult túloldalán, aztán rövid diskurzus után kiderül, hogy nem kenyértörésről és konkurenciáról van szó az „anyaintézménnyel” szemben, hanem a szükség és a jövő biztosítása az apropója a fiókintézmény nyitásnak. A régi menzának teret és épületet adó gyár sajnos felszámolás alatt tengődik, mára a termelés is megszűnt, és minden bizonytalan státuszban lebeg (ami érezhető is). A bármi történikre készültek fel a srácok az új egység nyitásával, ami szerintem nagyon jól sikeredett. Látszik a gondos tervezés, vesszek meg, de otthonos hangulatú az étkezde, különféle gasztro idézetek a falon, kis képek, vagány világítás, szóval le a kalappal. A hangulat teljesen ellentétes a gyárimenzáéval, viszont ugyanúgy szerethető! A struktúrát is megtartották, napi friss menü, illetve állandó alacarte kínálat (borzas, sajtsonkávaltöltött borda, rántottsajt, stb.) A nagy kedvencünk a BIGPALA(csinta) is elérhető. Nem is beszélve a rántotthúsos szenyákról!
Szóval addig menjünk a régi szockó menzára, amíg lehetőség van, de azért hálaisten a bármi leszre is van már megoldás.

Pontozás elengedhetetlen:

  • Parkolás: 3/5 (megoldható, de nem könnyű)
  • Kiszolgálás: 5/5 (kedves, vidám!)
  • Íz: 5/5 (ahogy szeretjük)
  • Ár/érték: 5/5 (jól pozícionált)

Kocsonya szezonban, mint most(!), 500-ért van elvitelre adag, hallod Stralis!!! :-)

Van már elérhetőségük is elektromosan, hetimenü, megatöbbi itt: www.kisbig.hupont.hu

Cím: Budafoki út 70. (feldobom a térképre is ha lesz egy kis szabadom!!!)

Mindenkinek jó étvágyat!

Ps.: Köszi a kommenteket, olvassuk ám, csak válaszolni meg köszöngetni vagyunk lusták!

 

 

 

 

 

  

 

 

  

 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest étterem kocsonya palacsinta étkezde kifőzde újbuda pacalpörkölt

A bejegyzés trackback címe:

https://pacalvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr222614710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása