Hirdetés

Hirdetés

Pacalvadász

Csárdák, éttermek, talponállók, büfék gyűjteménye.

ETETŐK TÉRKÉPEN

Friss topikok

Címkék

112 (1) 61-es út (1) 6 os (3) ablakos kiszolgálás (1) akasztó (1) audi (1) babgulyás (1) bableves (4) babospacal (1) balaton (3) balatonfüred (2) balatonfüzfő (1) baleklámpa (1) Bárány (2) báránycsülök (1) bécsiszelet (1) belváros (1) bezár (1) birkapörkölt (1) bistro (1) bisztró (1) Bohém (1) borsóleves (1) brassói (3) Budakeszi (1) budaörs (3) Budapest (1) budapest (12) büfé (5) büfékocsi (2) burgonyapüré (1) cece (1) cegléd (1) cigánypecsenye (2) cikk (1) csalamádé (4) csapvíz (1) csárda (6) csepel (1) csillag (1) csirkecomb (1) csokispalacsinta (1) Csongrád (2) csülköspacal (1) csülök (5) csülökpörkölt (1) debrecen (1) disznósajt (1) donovaly (1) ebes (1) esztergom (1) ételsziget (1) étkezde (6) étterem (21) facebook (1) falatozó (5) Falatozó (1) fasírt (1) fémtányér (2) finomító (1) Gasztro (1) goral (1) grill (2) grillcsirke (1) gulyásleves (2) gyarmat (1) győr (7) gyorsbüfé (1) gyorsétterem (1) halászcsárda (1) halászlé (5) halleves (1) harcsapaprikás (1) háromszögtálca (1) Harta (1) hekk (1) hentes (2) Hentes (1) Hurka (1) hurka (5) Húsbolt (1) húsleves (2) hvg (1) Hype (1) IX. kerület (1) jakabszállás (1) kacsa (1) kaja (1) Kajálda (1) kakasherepörkölt (2) kalocsa (1) kamionmosó (1) kamionos (4) Kávéház (1) kelkáposzta (1) kemence csárda (1) kerthelyiség (7) kif (1) kifőzde (4) Kisbig (1) kisvendéglő (1) kocsma (1) kocsonya (2) köfém (1) kóla (1) kolbász (6) Kolbász (1) koliba (1) kolozsvári rakott káposzta (1) kondorfa (1) körmös pacal (1) körömpörkölt (1) koviubi (3) kurta (1) lángos (6) lazac (1) lecsó (2) Lepény (1) liba (1) lónyál (1) lötyi (1) máj (1) májas (1) Maklár (1) márton nap (1) Mátra (1) mecseknádasd (1) menü (17) menz (1) menza (10) Mester utca (1) mol (1) nyárfa (1) nyékládháza (1) nyíregyháza (1) olcsó (3) pacal (4) pacalpörkölt (12) palacsinta (6) panorámaterasz (1) paradicsomleves (1) pécs (1) pecsenye (7) pecsenyesütő (5) penne (1) pincér (1) pitvar (1) presszó (1) prósza (1) rába (1) Ragu (1) rakéta (1) rántottsajt (1) régi (1) répcelak (1) rétes (1) retro (1) rizsa (1) sajtburger (1) sajtostejfölös (1) siófok (1) solt (2) Somlói (1) Sous Vide (1) Sülysáp (1) szalontüdő (6) szalvétagombóc (1) szarvas (1) székesfehérvár (1) szendvics (1) szlovákia (1) szörp (3) sztrapacska (1) talponálló (2) Tápiószecső (1) Tarhonya (1) Tata (1) tavaszitekercs (1) tea (1) temesvár (1) tepertőspogácsa (1) Terasz (1) terasz (2) Tócsni (1) uborka (1) újbuda (4) ünnepi (1) út (1) Vác (1) vadas (1) velősmáj (1) velőspacal (3) vendéglő (6) veresegyház (1) veszprém (2) xi (3) XI (2) XIII (1) xiii (1) xiv (2) xx ker (1) zalaegerszeg (2) Zánka (1) Zúza (1) zúzapörkölt (5) Címkefelhő

Paradicsom Csárda, Cece

2024.06.08. 07:56 rezirap

Jó Étvágyat!

Egy nem annyira sürgős, hűtős fuvarban voltam, mikor is a 61-esen szembejött a Paradicsom Csárda felírat. Mivel ez a történés ebédidő tájban következett be, adta magát, hogy rápróbáljak a csárda kínálatára. Elöljáróban mondom, hogy vagány nagy parkoló van az épület előtt, de a kerítésen lévő kapu mérete nem a nyergesszerelvények barátja. Sebaj kerítésen kívül is volt hely bőven azért, így leparkoltam és beszambáztam az egységbe.

img_7661.JPG

A kinti rész szép rendezett kis kertel kezdődik, majd egy fedett, talán nagy terasszá is nyitható rendezvényterem után kezdődik a belső étterem. Az nagyon pozitív szerintem, hogy nem gurult el a "csárdacsicsa" gyógyszer az üzemeltetőknél, és egy tisztességesen kinéző, piroskoczkás abroszos belső fogadja az étkezni óhajtókat.

img_7660.JPG

Mielőtt bementem, elhatároztam hogy valami egytálételt fogok bedobni, amire nem sokat kell várni. Amíg a felszolgáló kihozta a tonikomat, ki is kerestem az étlapból a vonatkozó oldalt. Aztán, mit látok az első helyen ? Igen, SZALONTÜDŐT ! Gyorsan átfutott az agyamon, ha ezt kérem ki, abból nagy bukta is lehet, ugyebár a belsőség az mindig lutri vendéglátóhelyen. Viszont nem vagyok egy gyáva típus, így lesz ami lesz alapon kikértem a SZALONTÜDŐT természetesen szalvétagombóccal. A babos pacal, azért szoros versenyben volt de ma nem ő nyert. Várakozás közben kicsit elbambultam és akkor vettem észre a pult mögött limonádé hűtőt, ami a régi keverős fajta volt. Magamban el is neveztem hipnotikus limó hűtőnek, mivel ütemesen, megállás nélkül forgott, és ha sokáig néztem bele is szédültem kicsit, meg volt a pult tetején a Miskakancsók közt, régi kólásüveg is, ezeket láttam.

img_csirke.jpg

Aztán, tényleg nem kellett sokat várni, ki is kaptam a rendelést:


img_7655.JPG

Mielőtt kijött a tüdő, kaptam kést meg villát, gondoltam majd kérek kanalat, mert Nagyanyám mindig jó levesre csinálta, azt kanállal lehetett legjobban befalni. Amikor megkaptam a szögletestányért, kis zölddel a sarokban, egy kicsit azért megijedtem, hogy most jól benyaltam, nálunk a Szalontüdő nem így szokott kinézni. Aztán kóstoltam, ahogy adta késsel- villával. Vesszek meg, nem erre számítottam, de igen jól hozta a régi ízeket, még ha a kitálalás számomra nem is a jól megszokott volt. A szalvétagombóc egész kicsit száraz, vagy pirított volt, ami a legjobb ami történhetett vele, mert miután jól összekevertem a tányérban lévőket, igen jó szottyos állaga lett, és így már kezdett hasonlítani a gyerekkoromban megszokott sztenderdhez.

img_7657.JPG

A tányér sarkában lévő friss petrezselymet is bekevertem, aminek nagyon jó erőteljes íze volt. A "hús" és a mártás szintén rendben volt, nem voltak rágós, dzsuvás cuccok benne, jó puha, ízletes anyagra sikeredett. Ha valamibe nagyon bele akarnék kötni, akkor az nem lenne más mint hogy a mártást egy nagyon kicsivel savanykásabbra venném, ennek ellenére ebben az ízvilágban is nagyon finom volt, és egy cseppet sem bántam meg hogy a babospacal ma hoppon maradt! Az adag nagyságára sem volt panasz, pontosan ennyi kellett, hogy kellemesen jól lakjam. Aztán már csak fizettem egy egészséges háromezerkettőt, sajnos kártyás fizetésnél nem tudott a felszolgáló jattot rátenni, de majd legközelebb ennek megfelelően készülök.

Pontozás is van: 

  • Parkolás:     3/5 (közepes mondjuk)
  • Kiszolgálás: 4/5 ( jó, semmi extra)
  • Íz:                5/5 (Fajin)
  • Adag:          5/5 (pont elég)
  • Ár/érték:     5/5 (Érzésre)

 

 Mindent egybevetve szerintem érdemes megállni, én biztos útba ejtem legközelebb is, mert a babospacal nem maradhat ki! Fácsén vannak, akit esetleg érdekel.

Ezt a posztot Tibolddaróci Nagymamám emlékének szentelem, aki már az égi konyhában főzi csakis a legfinomabbakat!

Jöjjön még pár kép akkor!

img_7654.JPG

 

img_7656.JPG

img_7659.JPG

img_7662.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: étterem szalontüdő csárda pacalpörkölt szalvétagombóc cece 61-es út babospacal

A bejegyzés trackback címe:

https://pacalvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr5018423565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása