Hirdetés

Hirdetés

Pacalvadász

Csárdák, éttermek, talponállók, büfék gyűjteménye.

ETETŐK TÉRKÉPEN

Friss topikok

Címkék

112 (1) 6 os (3) ablakos kiszolgálás (1) akasztó (1) audi (1) babgulyás (1) bableves (4) balaton (3) balatonfüred (2) balatonfüzfő (1) baleklámpa (1) Bárány (2) báránycsülök (1) bécsiszelet (1) belváros (1) bezár (1) birkapörkölt (1) bistro (1) bisztró (1) Bohém (1) borsóleves (1) brassói (3) Budakeszi (1) budaörs (3) Budapest (1) budapest (12) büfé (5) büfékocsi (2) burgonyapüré (1) cegléd (1) cigánypecsenye (2) cikk (1) csalamádé (4) csapvíz (1) csárda (5) csepel (1) csillag (1) csirkecomb (1) csokispalacsinta (1) Csongrád (2) csülköspacal (1) csülök (5) csülökpörkölt (1) debrecen (1) disznósajt (1) donovaly (1) ebes (1) esztergom (1) ételsziget (1) étkezde (6) étterem (20) facebook (1) Falatozó (1) falatozó (5) fasírt (1) fémtányér (2) finomító (1) Gasztro (1) goral (1) grill (2) grillcsirke (1) gulyásleves (2) gyarmat (1) győr (7) gyorsbüfé (1) gyorsétterem (1) halászcsárda (1) halászlé (5) halleves (1) harcsapaprikás (1) háromszögtálca (1) Harta (1) hekk (1) hentes (2) Hentes (1) hurka (5) Hurka (1) Húsbolt (1) húsleves (2) hvg (1) Hype (1) IX. kerület (1) jakabszállás (1) kacsa (1) kaja (1) Kajálda (1) kakasherepörkölt (2) kalocsa (1) kamionmosó (1) kamionos (4) Kávéház (1) kelkáposzta (1) kemence csárda (1) kerthelyiség (7) kif (1) kifőzde (4) Kisbig (1) kisvendéglő (1) kocsma (1) kocsonya (2) köfém (1) kóla (1) Kolbász (1) kolbász (6) koliba (1) kolozsvári rakott káposzta (1) kondorfa (1) körmös pacal (1) körömpörkölt (1) koviubi (3) kurta (1) lángos (6) lazac (1) lecsó (2) Lepény (1) liba (1) lónyál (1) lötyi (1) máj (1) májas (1) Maklár (1) márton nap (1) Mátra (1) mecseknádasd (1) menü (17) menz (1) menza (10) Mester utca (1) mol (1) nyárfa (1) nyékládháza (1) nyíregyháza (1) olcsó (3) pacal (4) pacalpörkölt (11) palacsinta (6) panorámaterasz (1) paradicsomleves (1) pécs (1) pecsenye (7) pecsenyesütő (5) penne (1) pincér (1) pitvar (1) presszó (1) prósza (1) rába (1) Ragu (1) rakéta (1) rántottsajt (1) régi (1) répcelak (1) rétes (1) retro (1) rizsa (1) sajtburger (1) sajtostejfölös (1) siófok (1) solt (2) Somlói (1) Sous Vide (1) Sülysáp (1) szalontüdő (5) szarvas (1) székesfehérvár (1) szendvics (1) szlovákia (1) szörp (3) sztrapacska (1) talponálló (2) Tápiószecső (1) Tarhonya (1) Tata (1) tavaszitekercs (1) tea (1) temesvár (1) tepertőspogácsa (1) terasz (2) Terasz (1) Tócsni (1) uborka (1) újbuda (4) ünnepi (1) út (1) Vác (1) vadas (1) velősmáj (1) velőspacal (3) vendéglő (6) veresegyház (1) veszprém (2) XI (2) xi (3) xiii (1) XIII (1) xiv (2) xx ker (1) zalaegerszeg (2) Zánka (1) Zúza (1) zúzapörkölt (5) Címkefelhő

Kormos Csárda, Balatonfüred

2010.04.28. 09:41 rezirap

Jó Étvágyat!

 
Mivel a hétvégén jó idő volt a Balaton felé vettük az irányt, és egy vagány tihanyi körséta után megéheztünk, hát adta magát a jó vendéglátóhely keresés. Út közben eszünkbe jutott, hogy a télen sikerült egy vagány estebédet fogyasztani a füredi Balaton étteremben, végül is útba is esett, hát legyen, már kanyarodtunk is le a főútról a part felé. A parthoz közel érve, villámcsapásként ért minket a felismerés, miszerint süt a nap és még a hőmérséklet is kellemes, ilyenkor pedig már rajzása van a parti sétány jellemző állatfajtájának, amiket guccsi napszemüveges, cicanadrágos, "25fokbaniscsizmábajárok, mostmivan?" nőstény egyedek kisérgetnek fel-alá, és hát az „élet császárai” a parti egységekben is tanyát vernek. Hát köszi, most ebből nem kérünk! Már fordítottuk is háttal az irányt a partnak, tűz fel a „hegyre”, hátha akad ott is valami. Hát akadt!
 
Füred tényleges központjától elég sűrűn lehet a Kormos Csárda terelőtáblájával találkozni, legyen, kövessük, a partnál biztos csak jobb lehet. Kicsit „kelenringós” volt az út de simán megtaláltuk a Csárdát! Itt nem volt tömeg, se nyüzsgés, se „élet császárok” ellenben volt madárcsicsergés, nyugalom, sok orgonabokor, már megérte. A csárdában rajtunk kívül csak 1 asztalnál ültek, és az idő még mindíg kellemes volt, így a kerthelyiséget választottuk.
Egy kedves pincérhölgy hozta is ki az étlapokat, és mi már kértük is ki a két almafröccsöt, ami alkalomadtán nagyon jól tud esni. Mire az üdítő kiért, a nem túl vastag étlapból ki is választottuk az áldozatokat. Mindketten betyárlevessel kezdtük a rendelést, Muki másodiknak hátszínt kért gombás barnamártással, én pedig a vaddisznópörit figyeltem ki. Azért finoman rákérdeztem hogy:- Hát a vaddisznó szeret-e itt pörkölt lenni? A pincér hölgy szerintem vette az adást és a következő válasz jött:- Ma a birka és a marhapörkölt frissen főtt! A rendelést birkapörire adtam sós burgonyával. A rendelés felvételnél még megtudtuk, hogy a leves nem normál adag, és egy adag elég szokott lenni 2 főnek is, így csak 1-et rendeltünk, megjegyzem, jól tettük! Amíg a levest vártuk, kaptunk egy fotóalbumot, ami a Csárda történetéről mesél.
 
A leves tényleg nem egy normál adag. Eddig azt gondoltam hogy a rendes menzás kékszegélyes mélytányért csurig húzva, na, azt nem lehet űberelni, hát de! Levesügyileg sem adagra, sem ízre,nem volt panasz. A levesbetét is finom volt, meg bőséges is, ha valaki egy ilyen adagot egyedül benyom, utána nem lesz semmi gondja. Majd elfeledtem, paprika, zöld csípős, meg piros szárított is szervírozásra került. A piros volt a nyerő, lányok meg a zöldet áztassák.
A pozitív leves után nem csalódtunk a másodikokban sem. Muki a hátszint jól átsütve kérte (jóvan na, Ő úgy szereti), a mártás és a köret is finom volt, pláne az adag is, mivel a végét én ettem meg másnap ebédre. A burgonya köretet ki kell emelnem, tényleg nagyon ott volt a szeren. A birkapörkölt szintén jól adta, ahogy a nagykönyvbe bele vagyon írva, és nekem nagyon ízlett, meg elég is volt. A menüsor eredménye full has!
Még egy kicsit sziesztáztunk aztán kértük a számlát ami 5100-ba állt meg az alábbi felosztásnak megfelelően: Leves 800, Hátszin 2000, Birkapöri 1500, Sali 300, Almafröccs 500. Szerintem kétszemélyre nem olyan vészes, de aki akar már 800-1000-ből is tud kajálni.
Vacsi után még felsétáltunk a dombon lévő kereszthez, amiről nagyon vagány kilátás nyílik a Füredi öbölre és Tihanyra, és itt kicsit el lehet gondolkodni, hogy kik is az „élet császárai”, illetve nagyon szép naplementét lehet látni a Bakony vonulatai felett!
 
Pontozás:
 
  • Parkolás: 1/5 (teherkocsival nem)
  • Kiszolgálás: 5/5 ( kedves pincérhölgy )
  • Adag: 4/5 (a leves piros hetes)
  • Íz: 5/5 (nem találtam hibát)
  • Ár/érték: 4/5 (azt mondom jó)
 
Szerintem ez a Csárda egy nagyon jó alternatíva azoknak, akik a nyugodt és kellemes balatoni érzést, vendéglátást keresik, szigorúan dolcsebanána papucs, meg armáni retikül nélkül...
Kajajegy játszik!

Elérhetőség, miegymás a szórólapon!

Leves, hátszín, csak úgy!

 

komment

Címkék: balatonfüred csárda gulyásleves birkapörkölt

A bejegyzés trackback címe:

https://pacalvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr821953143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leninbf 2010.05.08. 18:47:50

Nagyon jók a leírások, és füredi révén ki is próbálom majd a helyet...

DE : könyörgöm ezentúl tegyetek be nagyítható képeket, kár ilyen szép guszta ételfotókat ilyen kicsiben nyálcsorgatva stírölni... ! :)

CBF 2011.08.22. 12:23:10

Most hétvégén én is megkóstoltam a birkapörköltet, zseniális volt, csillagos ötös! :)
süti beállítások módosítása