Jó Étvágyat!
Elég borongós, szűrke délelőtt van és a munkához sincs sok kedvem inkább majd délután alkotok valamit. Meg amúgy is gyűlik a blogolnivaló és nem árt haladni ezen a téren is. A következő képpel kapcsolatban fel is tehetném a kérdést hogy mi ez?, és hol készült a kép?:
A hol készűlt megválaszolása egyszerű mivel a poszt címe egyértelműen utal rá ez nem volt valami nehéz, viszont hogy mi ez, na talán ez okozhat némi fejtörést.( tudom hogy nem valami minőségi a kép, de ha vakuzok, azt nem szeretik a kifőzdékben, egyből áentéeszesnek néznek meg elég morcosan is) Tehát ami a képen látható azt vagy szeretik a népek vagy nem.
Még 1 kis segítség: az osztrákok bojslinak (beuschel, talán) híják. A megfejtést viszont az étkezde séfje mondta meg akkor amikor a tálaló pultra kihelyezett tányéromra, egy másik vendég rámondta hogy „hű de jól néz ki, miez?” Az, SZALONTÜDŐ adta a választ a séf. Erre a kedves vendég már tette is a kontrát hogy „na azt akkor sem enném meg ha 5 hónapig nem ennék előtte” vagy valami hasonlót. Szerintem sokan úgy vannak vele hogy amikor meghallják hogy valami ételbe van belsőség meg sem kóstolják. TÜDÖ, PACAL, netán VESEVELŐ áááááááá elég elrettentő nevek az ételeknek de az ízük szerintem egész jó, én szeretem ezeket a dzsuvákat, sokan meg nem oszt....legalább több jut! Ha már ment a kép akkor elmondom hogy a fotón szereplő szalontüdő igen ízletes volt, én legtöbbször zsemlegombóccal kaptam eddig, de itt tésztával is finom volt, sőt az adag is megfelelt.
Nagyon előreszaladtam akkor most vissza. Már régen nézegetem az adott vendéglátóhelyet ami a régi csepelművek asszem főbejáratától 15lépésnyire a buszmegállók irányában található. Most ezen a környéken járva mondta be a rádió a harangot, no meg a gyomrom az éhséget, adta a helyzet magát. Első tervem az volt hogy az 590-es menüt próbálom le, ami bableves meg grízestészta lett volna, de megláttam a készételeknél a tüdőt és bukta a menü. Választottam még egy húslevest, az nem árthat aztán kértem is ki a séf-től személyesen. Itt is belátni a kikérő helyről a konyhába ami nagyon tetszett megint, nem takargatnak, látod honnan kapsz mit. Sok friss zsöldség, meg fűszernövényt láttam bent, már jópont! Először ugye jött a húsleves. Volt benne zöldség, meg tészta rendesen ízre is finom volt, amit én kicsit hiányoltam belőle az a főtthús amivel nem találkoztam.
Azért 1-2 cafat elfért volna a tálba márcsak mutatóba is, meg az összkép kedvéért. Majd elkészült a tüdő is amit már említettem és benyomtam ahogy kell, sőt felfért még az arcomra két palacsinta is:
Nutelás és áfonyalekváros tesók a képen.
Amikor leért minden, mentem fizetni a pulthoz, mert hogy utólag, távozáskor kellett nekem ezt a műveletet megejteni. A Mese vége
1220 Ft lett, és még a kajajegy is játszik!
Amiket fontosnak érzek még kiemelni: miközben ettem bejött két vendég és Csibebrassóit kértek mindketten. Rendes emberek voltak mindketten. (értsd: nagyanyám szerint 100kg-nál kezdődik a rendes ember) A séf mondta hogy kis időbe telik és már vette is a nagyobbik sütő alkalmatosságát és rakta össze FRISSEN a brassóit. No ilyent is ritkán lát az ember egy kifőzdében hogy frissen megy a brassói, illetve hogy mekkora adag, 650-ért! Embereink látva az adagot megjegyezték hogy talán 1 is elég lett volna ketejüknek....
Elég jól néztek ki még a felsorakoztatott túrógombócok, meg volt madártej is a kínálatba, én mondjuk nem nagyon favorizálom de hátha Csabafej ráharap. Dobjunk egy pontozást:
- Parkolás: 3/5 (szóval teherrel nehézkes)
- Kiszolgálás: 5/5 (direkte a séf osztja)
- Íz: 4/5 (a hús elment volna a levesbe, a tüdő faja)
- Adag: 5/5 (teszteld a csibebrassóit)
- Ár: 5/5 (aki ettől jobbat tud az szóljon, 590 menü)
Amúgy a belsőről még nem szóltam, asztalok, lócák, ahogy kell a kifőzdében, a falon lovak portréi, meg fából van a "tapéta", talán valami "saloon" hangulatot akartak vele, nem tudom. Amúgymeg én biztos visszatérek még a séf kedves, erős pityut is adott a levesemhez, meg a mosogatósnéni (össz létszám 2fő: séf+mosogatósnéni) is megkérdezte hogy ízlett-e? Mondom csak meg kell nézni az eredményt:
Még 1 valami, mondjuk nem vagyok egy finnyás, de talán egy kifőzdébe nem kéne nagy hangon a séfnek meg valamelyik vendégnek azt kitárgyalni hogy melyik gombás fertőzést hogy lehet elkapni meg még mindíg küzd-e vele a vendég gyereke és hogy hogyan lehet kezelni.Egy orvosi rendelőben ez oké, de nekem kaja közben nem ötös, csak gondoltam....
Amúgy a tálca szine ott van a szeren, igazi BARBIE feeling!!!
Na mentem enni.
ui.:Köszi a lektorunknak a tevékenykedést, Nekem nagy a szükségem eme segítségre!