Jó Étvágyat!
Mivel ma jött meg a hidegfront meg a nagy szél is, így a szervezetem valami komolyabb fűtőanyag után kiáltott, nem igazán elégedett volna meg egy görögsalátával, az már biztos. Mivel a vendéglő nevében szerepel e mágikus varázsszó, elhatároztam, hogy ma csülköt ebédelek. A vendéglőben rajtam kívül csak egy pár volt, a belső tér amúgy sem olyan hatalmas, de szerintem valahogy ez a kis „kompakt” mérete adja meg a hely varázsát. Néha szoktam olyat művelni, hogy nem kérek étlapot, hanem megkérdezem a picért, hogy mit ajánl, esetleg annyi támpontal, hogy főzelék irányába vagy pacalpörkölt felé kezdjen gondolkozni az éppen mitehetnék irányába. No, most gondoltam, rámegyek a csülökre, majd meglátjuk, mit sikerül belőle. Jött is a pincér, (aki a séf is egyben, mint utólag kiderült) meg a kérdés is, hogy mit ennék, mondom, valami csülökre gondoltam, mit érdemes? No ekkor került helyzetbe a házigazda, és olyan korrektül kezdte sorolni a lehetőségek sorát ( sütve, főzve esetleg füstöltet stb.), hogy a nyálam már cseppent volna, de azért megfogtam... Mondtam, hogy a főtt füstölt az nagy barátom szokott lenni, rendben, mondta a házigazda és már ajánlotta is hozzá a tormát, fehérkenyeret, meg házi savanyút (amik a pulton sorakoztak izlésesen), ha szeretem, akkor csípőset is. Ez a sor nekem tetszett, így rábólintottam, házigazda el a konyha irányába. Majd nemsokára hallom, hogy dolgozik a kloffoló, serceg az olaj, ez is jó jel, a rántotthús, amit a pár kért frissen sült, nem megmikrózott reggel lesütött, mondjuk, ha finom, nekem azzal sincs ám bajom. Kisvártatva megkaptam én is a magamét, itt van ni:
Azt is meg kell mondanom, hogy ízre és állagra sem hagyott kívánni valót maga után! Kellemes, nem erős, inkább lágy füstölt íz, finom porhanyós hús, amihez nagyon jól harmonizált a torma, puha fehérkenyér és a paprikába töltött káposzta. Szépen lassan betermeltem az egészet, kint meg egész jól fújt a szél, de nem törődtem vele, mert a csülökre koncentráltam. Aztán mikor elfogyott, még szóba elegyedtem a házigazdával, akiről kiderült, hogy régi vendéglátós és nekem nagyon tetszik a vendégekhez való igazi VENDÉGLŐS hozzáállása, és gondolkodása, azt is megtudtam, hogy a vendéglő már 20 egynéhány éve működik folyamatosan, a helyi és a nem helyi vendégek örömére. Aztán kértem a számlát, ami az előbb felsoroltak és 3dl tonic volt, 2130 Ft-ba állt meg. Jó, nem egy talponálló ár, de a csülök friss és zamatos volt, a köretek is finomak voltak, szerintem simán megérte, sőt legközelebb is biztos betérek, ha arra járok, mert nekem bejött egyből, sőt bárkinek nyugott szívvel ajánlom a vendéglő meglátogatását! A kínálatot most nem tudom részletezni, mivel a csülökre mentem rá, a többi nem nagyon érdekelt, mondjuk, volt még raguleves is, de azt pont nem kértem, mert az volt otthon egész hétvégén, de elég gazdagnak látszott a bejárat melletti étlap, amikor befelé menet kicsit rásandítottam, majd legközelebb.
Jöhet a pontozás:
Kiszolgálás: 5/5 ( igazi VENDÉGLÁTÓ!!! )
Adag: 5/5 ( simán OK! )
Íz: 5/5 ( csülök, ahogy kell )
Ár: 4/5 ( ár/érték jó )
A Veszprémet északról elkerül útról kell Veszprém belváros felé bekanyarodni, egy kajálda van a sarkon ott, és tovább vagy 800m-t jobbra az út mellett.
Visszafelé megnéztem a balatoni meg a velencei-tavi szörfös sportársak, hogy küzdöttek a viharos széllel, hát elég jól!