Hirdetés

Hirdetés

Pacalvadász

Csárdák, éttermek, talponállók, büfék gyűjteménye.

ETETŐK TÉRKÉPEN

Friss topikok

Címkék

112 (1) 6 os (3) akasztó (1) audi (1) babgulyás (1) bableves (4) balaton (3) balatonfüred (2) balatonfüzfő (1) baleklámpa (1) Bárány (2) báránycsülök (1) bécsiszelet (1) belváros (1) bezár (1) birkapörkölt (1) bistro (1) bisztró (1) Bohém (1) borsóleves (1) brassói (3) Budakeszi (1) budaörs (3) Budapest (1) budapest (12) büfé (5) büfékocsi (2) burgonyapüré (1) cegléd (1) cigánypecsenye (2) cikk (1) csalamádé (4) csárda (5) csepel (1) csillag (1) csirkecomb (1) csokispalacsinta (1) Csongrád (2) csülköspacal (1) csülök (5) csülökpörkölt (1) debrecen (1) disznósajt (1) donovaly (1) ebes (1) esztergom (1) ételsziget (1) étkezde (6) étterem (20) facebook (1) falatozó (5) fasírt (1) fémtányér (1) finomító (1) Gasztro (1) goral (1) grill (2) grillcsirke (1) gulyásleves (2) gyarmat (1) győr (7) gyorsbüfé (1) gyorsétterem (1) halászcsárda (1) halászlé (5) halleves (1) harcsapaprikás (1) háromszögtálca (1) Harta (1) hentes (2) Hentes (1) Hurka (1) hurka (5) Húsbolt (1) húsleves (2) hvg (1) Hype (1) IX. kerület (1) jakabszállás (1) kacsa (1) kaja (1) Kajálda (1) kakasherepörkölt (2) kalocsa (1) kamionmosó (1) kamionos (4) Kávéház (1) kelkáposzta (1) kemence csárda (1) kerthelyiség (5) kif (1) kifőzde (4) Kisbig (1) kocsma (1) kocsonya (2) köfém (1) kolbász (6) Kolbász (1) koliba (1) kolozsvári rakott káposzta (1) kondorfa (1) körmös pacal (1) körömpörkölt (1) koviubi (3) kurta (1) lángos (5) lazac (1) lecsó (1) Lepény (1) liba (1) lónyál (1) lötyi (1) máj (1) májas (1) Maklár (1) márton nap (1) mecseknádasd (1) menü (17) menz (1) menza (10) Mester utca (1) mol (1) nyárfa (1) nyékládháza (1) nyíregyháza (1) olcsó (3) pacal (4) pacalpörkölt (11) palacsinta (6) paradicsomleves (1) pécs (1) pecsenye (7) pecsenyesütő (5) penne (1) pincér (1) pitvar (1) presszó (1) prósza (1) rába (1) Ragu (1) rakéta (1) rántottsajt (1) régi (1) répcelak (1) rétes (1) retro (1) rizsa (1) sajtburger (1) siófok (1) solt (2) Somlói (1) Sous Vide (1) Sülysáp (1) szalontüdő (5) szarvas (1) székesfehérvár (1) szendvics (1) szlovákia (1) szörp (2) talponálló (2) Tápiószecső (1) Tarhonya (1) Tata (1) tavaszitekercs (1) tea (1) temesvár (1) tepertőspogácsa (1) terasz (2) uborka (1) újbuda (4) ünnepi (1) út (1) vadas (1) velősmáj (1) velőspacal (3) vendéglő (6) veresegyház (1) veszprém (2) xi (3) XI (2) XIII (1) xiii (1) xiv (2) xx ker (1) zalaegerszeg (2) Zánka (1) Zúza (1) zúzapörkölt (5) Címkefelhő

Sanyi Sarok, Siófok

2020.06.05. 18:06 rezirap

Jó Étvágyat!

sanyis.jpgVolt egy kis szünet megint na, de hát így megy ez. A Sarokban is még akkor jártam először amikor a cserépkályha vígan ontotta magából a finom meleget, erre a posztra meg most került sor. Van Siófokon most egy felrakó, amit szinte heti rendszerességgel útba kell ejtsek, így kellett találni valami megbízható, jó kaja vételi lehetőséget. Hozzá kell tenni hogy sokáig elvitelesbe vittük a kollégákkal az ételt, de most már megint nyitva, a rendes állapotok szerint.

Az első Sarkos kaja élményem még február vége felé volt, akkor még nem volt hiszti. Szokás szerint éhes voltam mint állat, és láttam hogy nyitva a hely a 7-es út mellett a vasúti átjárónál. Nagy nehezen letámasztottam a szerelvényt a főút mellett "persze hogy szabályosan"! Elég cidris idő volt kint, de bent a cserépkályha sokat dobott az érzeten. Amikor én voltam, max 2 asztalnál ülhettek, szóval nem volt tömeg. Arra gondoltam valamit gyorsan bevágok, hátha addig nem akad gondja a szerveknek a 40tonnás ideiglenes parkolásával. Az étlap tök jó, nem 100 oldalas, letisztult, érthető, nekem szimpatikus.

etlap.JPG

A készételek között meg ott a pacal körömmel, csillaggal. Na, akkor legyen ez, ne tököljünk. A pultnál kell kérni,fizetni, meg a kaját elhozni, nincs pincérkedés, nekem ez is tetszik. És persze itt jött is a csillag, mivel a köröm csak készlet erejéig van, nekem már nem volt, így maradt a sima megoldás. Kértem akkor így, kifizettem és kaptam egy barna "távirányítót".

img_2085.JPG

Gondoltam a tévén majd tudok vele kapcsolgatni, már ki is találtam hogy átkapcsolok a Múónika Sóra, de nem volt tévé, meg jobban megnézve a távirányítón is csak egy gomb. Hát majd csak lesz valami. Aztán 5-6 perc múlva a "távirányító" mint a rekedt trombitás elkezdett csípogni. Kicsit furcsán néztem, de kis segítséggel leesett, hogy ez volt a hívójel a pulthoz, hogy elkészült a fogás, elég gyorsan ment. A képen látható, szép piros tányérban a pacal foglal helyet, persze csalamádét és kenyeret is kértem hozzá ugye.

img_2086.JPG

Illat ügyileg, ami a második a kinézet után, teljes mértékben rendben volt, csak a finom fűszeres illat érződött, semmi nem odaillő. Aztán jött az első kanál, akarom mondani villa. Ilyesmi pacalt ettem már többször. Én úgy hívom hogy ez a "jó alap pacal". Az értelmezésem szerint ez egy tényleg jó, etalon pacal. Semmi extraság, semmi meglepő, egy jól elkészített, minőségi egytálétel. Éppen ezért nem is tudok csak ennyit írni róla: jó! Ez abból is látszik hogy mennyi maradt a tányéron. Ha jól emlékszem, mindenestül olyan 2000 Ft-ot fizettem, amivel pont jól is laktam, nem degeszre, de jól.

img_2087.JPG

Még megy ez a pontozás is:

  • Parkolás: 1/5 (szerelvénnyel nem egyszerű)
  • Kiszolgálás: 5/5 (a pultnál, nekem tetszik)
  • Íz: 4/5 (Jó, finom)
  • Adag: 4/5 (elég)
  • Ár/érték: 4/5 (ez is jó)

Azóta persze ettem itt mást is, főként a készételekből több fajtát, és mindegyiket csak ajánlani tudom, a vadas zsemlegombóccal az igazi békebeli, de a harcsapaprikás kapros-túrós nokedlivel is világbajnok. Ezekről lent lesz kép is, annak aki igényli.

Ahogy elnéztem van fácséjük, meg nyereményjáték, meg sütnek csülköt is, meg nézzétek meg!

(A KÉPEK BEILLESZTÉSE MEG EGYRE ROSSZABB A BLOG.HU SZERKESZTŐJÉBEN!!!

Máshogy akartam írni, de azért ez mégis csak egy kajás blog.

Ezért helyettük én kérek elnézést!)

img_2437.JPG

img_2449.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: étterem pacal csülök terasz siófok vadas csalamádé harcsapaprikás pacalpörkölt kerthelyiség

Grill Király, Veresegyháza

2019.08.13. 07:31 rezirap

Jó Étvágyat!

Nyár van na. Ilyenkor a nehéz, gyomornedveket dolgoztató ételek nem mennek annyira. Persze útközben enni melegben is kell, de óvatosabban bánok ilyenkor a kalóriákkal. Ha úgy istenesen bekajálok, nagyon nehezen tudom nyitvatartani a szemem, ami a mi szakmánkban elsődleges ugyebár.

img_1440.JPG

Veresegyházán volt a felrakó, és a reggeli elég lájtosra sikeredett. A kettő között nincs összefüggés csak úgy gondoltam leírom. Cseppet éhes voltam már fél tizenkettőkor, amikor Veresen az első körforgalom sarkában! (Szada felől az első, Veres felöli sarka!), észrevettem egy büfékocsi jellegű valamit. Volt nagy színes molinó, ráfeszítve a kerítésre, meg raklapból összeállított kertibútor, Borsodi Sörös napernyő ami jól megfért az aranyászokos mellett. Egyél már valamit, mondta a GPS, és már kerestem is a parkolási lehetőséget. Valami "vastelep" előtti murván tudtam leparkolni a szerelvényt, pár lépésre a büfékocsitól.

img_1438.JPG

Nem voltak még sokan, csak egy asztalnál falatozott egy jóképű társaság. Olyan nagy zabálást nem akartam, csak harapni valamit, amivel kibírom délutánig. - Dobjon be egy csirkecombot! adta a jótanácsot a grillező előtt tüsténkedő hölgy, látva a tanácstalanságom. Persze hogy megzavarodtam, mikor a sok finomság ott van a szemem előtt a grillfalon. Ám legyék! Jöjjön az a comb, de a kenyeret nem kértem hozzá most, csak 3 jó kiállású csemegeubit. Ki is tálalta a hölgy, szépen a tálcára. Amikor megfogta a combot azzal a fém eszközzel, ami olyan mint egy olló csak fogórész van a végén (írjátok már meg mi a hivatalos neve!), konkrétan a hús lefordult a csontról. Ezt vettem észre, de ennek örűltem is. Mentem a legközelebbi raklapasztalhoz, már falatozni. A comb fűszerezése jó volt, a bőr pirult volt, néhány helyen ropogós. A hús megsűlt, rendesen ahogy kell. Az ubival nem volt gond. Úgy pont ilyenre számítottam! Ami viszont meglepő a történetben, hogy 400, azaz négyszáz forintot fizettem, combostúl, uborkástúl. Egyebet én nem tudok, max pontozok:

  • Parkolás: 3/5 (erős közepes csak)
  • Kiszolgálás: 4/5 (tényleg jó)
  • Íz: 4/5 (dejó)
  • Adag: 5/5 (amennyit kérsz)
  • Ár/érték:5/5 (ócsó)

Jaazért gondoltam elmondom. Tolom a csirkecombot, befele a képembe, nem sietősbe. Jön egy építős brigád, úgy öten a platós, nagyfülkés tranzittal. Elvitelre kérik a kaját, csomagolva. Közbe látom hogy sumákban meg már ott a "rakéta" a kezükbe meg a doboz sör. Értemén hogy a rakéta, tüske az melegít oszt kell a hidegsör hogy lehűtse. De ebédszünetbe, munkaidőbe... Csak remélem hogy "tüskés" barátaim valamelyik majom politikus palotáját építik, nem az iskola vagy óvoda statikai felújításán dolgoznak.

 grill.jpg

 

1 komment

Címkék: rakéta uborka grill csirkecomb kolbász hurka veresegyház grillcsirke büfékocsi

No Flanc Étterem, Budapest XI.

2019.06.07. 08:08 rezirap

Jó Étvágyat!

img_1259.JPG

Be kellett ugranom az autófelszereléses boltba, a Fehérvári-Andor sarkán, mert elkopott a plüss kormányvédő a kamionon, és nem tehetek róla, de jobban szeretem a tapintását mint a sima kormányét. Vettem is egy ugyanolyat mint a régi volt, szerencsére találtam. Aztán ahogy sétáltam vissza a felrakó irányába, egy étteremre lettem figyelmes. Ritkán járok errefelé gyalog, eddig észre sem vettem hogy itt lett valamikor étterem. Gondoltam közelebb megyek megnézem mi van a napi ajánlatos táblára kiírva. Az egyikre valami hamburger, meg img_1258.jpglepény volt felírva, ami most nem csigázott fel, aztán ránéztem a másik táblára hátha. Itt a kép oldalt, megmutatom miért döntöttem úgy hogy kipróbálom az éttermet. 

Igen, majdnem jól látni: Tárkonyos halleves, konkrétan ez vitt be a tágas teraszra, ami az étterem előtt volt. Ha tényleg olyan jó a leves mint ahogy hangzik, akkor mit bánom én hogy mi a második. Jóhogy, nem is olvastam el hogy mi van a tábla alján, a hallevesre fókuszáltam. 

Egy-két asztalnál ültek a teraszon, volt szabad hely bőven. Mire leültem az asztalhoz, a pincér már ott is volt és kérdezte hogy mit szeretnék. A napi menüt kértem, a levesbe biztos voltam. Kb. két és fél percet vártam és a leves már az asztalon is volt, és egy vagány talpas pohárba, hideg ízesített ásványvíz! Gyáááá, ilyen apróságoknak azért megörül az ember, jó mondjuk én. Mivel nagyon kíváncsi voltam a levesre, kóstoltam is egyből. Nem volt img_1253.JPGforró, pont ehető meleg volt ez már eleve jó pont. A zöldség julienne-re volt vágva, ami azért nekem annyira nem szokványos, és elég gazdag volt a kanalam első merítésre. Szürcsöltem egy kicsit a léből, aztán elégedetten hátradőltem. Egy nagyon telt, selymes, éppenhogy savanykás ízvilágot hozott a lé, hozzá a zöldségek jól el voltak találva. A második kanálba már jött a hal is, ami nem volt péppé főzve, nagyon jó textúrája volt, és ami számomra a legfontosabb, nem csak mutatóban volt a levesben, hanem mondhatni gazdagon. Nem tudok sokkal többet hozzátenni, mint azt hogy nagyon img_1256.JPGízletes, minőségi, kerek leves volt a menü indító fogása. Miután megettem az egészet, érdeklődve vártam mi lesz a következő tányéron, mivel a másodikra nem is figyeltem. Mondanom sem kell hogy a második is hamar az asztalon termett, elég pozitív meglepetésemre. Tavaszi tekercs, tészta, meg ragacsos csilis mártogatós kellette magát a tányéron. Magamtól ilyen kombinációt nem igen rendelnék, de ha ezt kaptam, örömmel neki is láttam. Az ízek és zamatok, a második fogásnál is el lettek találva, minden falat finom volt. Ha nagyon kötözködni akarok, a ragacsos csili szósz inkább volt édes mint erős, de az élvezeti értéke nekem így is nagyon rendben volt. Természetesen, bevágtam a másodikat is hiba nélkül és azt kell mondanom hogy kellemesen jól sikerült laknom. Mint aki jól végezte dolgát, besétáltam a pulthoz, viccelődtünk a pincérrel egy kicsit, és fizettem ezerötöt. A számlán csak 1390 volt, de csak pincéres hely, na meg a talpaspohárban lévő vízről se felejtkeztem el. Szerintem nagyon jó, minőségi az étterem, sokat elárul a menüjük! Biztos vagyok hogy ha megint erre járok, kipróbálok valami mást is. Ránézve a weblapjukon található étlapra, van még amit szívesen megkóstolnék! Hopsza a pontozás:

  • Parkolás: 1/5 (Nem fogod itt szeretni)
  • Kiszolgálás: 5/5 (jeles)
  • Íz: 5/5 (Selymesen kerek)
  • Adag: 4/5 (jó)
  • Ár/érték:5/5 (nincs mese)

 Még pár kép csak úgy:

img_1255.JPG

img_1257.JPG

img_1254.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: budapest menü étterem terasz halleves újbuda kerthelyiség XI tavaszitekercs

Bohém Kávéház, Csongrád

2019.02.01. 14:03 rezirap

Jó Étvágyat!

img_0720.JPGVannak dolgok, jelen esetben kitűnő vendéglátóipari helyek, amelyek mellett ha nem tudunk róla, simán elhúzunk nagy gázzal. Illúzióim nincsenek, nagyon sok olyan kajás hely van, amit a helyiek nagyon jól ismernek, mindenki tudja a környéken, hogy ez a kajálda a legjobb, de egy átutazónak nagy szerencséjének kell lennie hogy az ilyen gyöngyszemekre mint a csongrádi Bohém, rátaláljon. Nálam nem a szerencsén múlott. Gyikarc mondta ha arra járok ugorjak be a Bohémba és kérjek ki egy lepényt, persze Gyikarcnak meg Balázsék mondták, erősimg_0710.JPG helyi kötődéssel rendelkezve. Lepényt??? Elgurult a pótkerék? Azzal nem lehet jóllakni, főleg nekem pacalevőnek. Nálam a lepény, az nagyanyám almáslepénye annál nincsen jobb, desszert! Azért Gyik csak mondta a magáét, hogy Csongrád meg lepény, nem fogom megbánni. Minap át kellett mennem a városon, és már előtte is éhes voltam, de sietni kellett a fuvarral, hát gondoltam bedobok egy lepényt, gyorsba. A címben említett hely a főutcán van, a parkolás nem volt egyszerű, félig-meddig szabályosan megoldottam. Felmegyek img_0716.JPGa lépcsőn, oké kávéház, na lássuk azt a lepényt. Belépek öcsém, igazi cukrászdás jellegű kávéház, gondoltam bevágom a desszertet aztán megyek tovább. Megyek a pulthoz és kérdezem hogy van-e lepény? - Persze hogy van milyet kérsz? Milyet??? Miért milyen van? Van libazsíros, tonhalas, pulykás ... és sorolta a hangzatosabbnál hangzatosabb neveket. Na barátom ez nem desszert lesz gondoltam, mivel egyik sem tűnt tipikus édességnek. Mivel fogalmam sem volt mit válasszak így a régi jól bevált receptetimg_0717.JPG követtem! Azt kérem amelyiket a legtöbben kérik. Rendeben! Jött a válasz akkor egy Bohém Lepényt kérsz. Illetve kértem melléje még egy lónyálat is. Hát ez aztán a zsákbamacska, akarom mondani zsákba lepény! Sokat aztán nem kellett várni ki is jött a konyháról a Bohém lepény. Eléggé elkerekedett a szemem, mert semmi köze nem volt öreganyám almás lepényéhez, inkább egy óriás hamburgerre emlékeztetett, így a tányéron. De mi van benne?, gondoltam csak belenézek, mert az illata nagyon masszív sült húsi aromát hozott a két bucifél közül. Ez volt benne itt a képen, pont látszik! Aki nem ismerné fel sorolom: sós kapros túró, pljeskavica!!!, hagymakarikák, ajvár! Ott a helyszínen besírtam, hogy ilyen nincsen a világon, ez itt az édenkert. Szerintem nem tudod elképzelni milyen volt az előbb felsorolt összetevők együttes ízhatása. Ha nem ültem volna simán letérdelek, tényleg, robbant! A másik jóság pedig az volt hogy sokáig tartott, mivel a lepény elég termetes, nem ám holmi gyorskajás képennagy élőbe mini szendvics. Amit még kiemelnék az a lepény tésztája, fantasztikus, a textúrája és az íze is, szerintem helyben készül, bár azt nem kérdeztem meg. Ez a kombo nagyon el lett találva, nem véletlenül viseli a kávéház nevét, én is csak ajánlani tudom. Persze hogy benyomtam, semmi nem maradt. Aztán fizettem 2000-et a jattal, meg a lónyállal, a lepény ezeröt volt. Máskor is hallgatok Gyikarcra? Ez nem kérdés. de most pontozok:

  • Parkolás: 1/5 (Szerelvénnyel ne, belváros.)
  • Kiszolgálás: 4/5 (jó)
  • Íz: 5/5 (Robban!)
  • Adag: 5/5 (frankó)
  • Ár/érték:5/5 (szerintem)

Persze ha ti is tudtok valami hasonló kajálási lehetőségről, amit szerintetek érdemes lenne megnéznünk, ne fogjátok vissza magatokat, kommentbe vagy e-mail-ben várjuk a javaslatokat, meg fácsén is adhatjátok a tippeket!

A lepényt meg kérjétek ki ti is bátran. A Bohémnak van fajin weblapja is, aki akarja megtalálja.

img_0718.JPG

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: Kávéház Csongrád Lepény Bohém Kajálda

KESZI FALÓ, Budakeszi

2019.01.04. 08:32 rezirap

Jó Étvágyat, meg BUÉK!

img_0697_ok.jpg

Még decemberben jött szembe velem ez a csodálatosan átgondolt és lényegre törő hirdetőtábla. De most tényleg, kell ennél több? Nekem biztosan nem. Egy szóló teherrel karácsonyra szánt fenyőket vittem, mert a Karesz lebetegedett, aztán beugrottam. Az információs tábla a budakeszi főúton, majdnem a templommal szemben jött velem szembe, bőven a normál ebédidő után. Nagyon ritkán járok erre, helyismeret nélkül elég nehéz volt valami parkolót találni a közelben, ha a szerelvénnyel vagyok, akkor bizony ez esélytelen.

Ahogy számítottam a gyorsbüfében nem volt nagy tömeg, szerencsére. Rajtam kívül csak a pult mögött álló hölgy volt bent. Gyorsan ránéztem a placcon kint lévő panírozott kínálatra, de valahogy nem kaptam kedvet hozzá. Kérdésemre hogy a táblán kint lévők közül mi van még, a rövid felsorolásban ott volt a pacal is. img_0694.JPGAkkor egy életem egy halálom a pacalt itt is kipróbálom. Jó, ezt nem így mondtam, de ez volt a lényeg. Köretnek csak kenyeret kértem, meg egy tányérba csalamádé jellegű savanyúságot.

Amíg vártam hogy a pörkölt melegedjen, a szieszta jótékonyan sugározta felém a selymes meleg levegőt. Sokat nem kellett ebben az idilli állapotban várnom, mert jött is a pacal, így ni, ahogy a képen itt oldalt látszik. Jött még hozzá két szép karaj kenyér. Az feltűnt, hogy a szabvány menzás img_0693.JPGmélytányér nem volt teleküldve, nekem a csurig mostanában alap, de lehet csak el vagyok kényeztetve, mittudomén. Azért csak nekiláttam. Először a pacal felszínén lévő buborékok miatt kicsit paráztam, de mint kiderült semmi alapja nem volt, nagy valószínűség szerint a melegítés váltotta ezt ki. Az íz nem hozott semmi extra meglepetést, sem pozitív sem negatív irányban. Átlag fűszerezés, állag, és adag. Naná hogy jóízűen megettem mindet, vele a csalamádét, kenyeret is. Pont jól laktam, a csurig küldött tányér lehet sok is lett volna most. Simán el tudom képzelni hogy a pultos hölgynek megvan a képessége arra, hogy a büfébe való érkezéskor már lássa ki mennyire éhes, aszerint adja az adagot. Nálam most ezt pont eltalálta.Fizetni a mutatványért 1500-at sikerült forintban. Mehet a pontozás is:

  • Parkolás: 1/5 (Szerelvénnyel ne akarj!)
  • Kiszolgálás: 4/5 (jó)
  • Íz: 3/5 (erős közepes)
  • Adag: 4/5 (jó)
  • Ár/érték:4/5 (jó)

Egyetek idén is sok pacalt!

Képek még, akit érdekel:

img_0691.JPG

img_0696.JPG

img_0692.JPG

img_0695.JPG

 

Szólj hozzá!

Címkék: büfé csalamádé babgulyás pacalpörkölt zúzapörkölt gyorsbüfé Budakeszi

Hús-Hentesáru, Budapest, Mester utca

2018.10.09. 10:51 rezirap

Jó Étvágyat,

img_0285.JPG

Szabadnapomon, bringával mentem a belvárosba, mindenféle ügyeket intézni. Szép idő volt, meg úgyse jó Budapesten autózni a belvárosban, a tömegközlekedést hanyagolom, maradt a bringa. Már majdnem mindennel megvoltam, amikor is elkezdett korogni a gyomrom a Mester utca elején. Nem baj, tele a mester gíroszossal nyomok egy pitásat volt az első gondolat. Aztán hirtelen bevillant hogy középtájon van valami jóképű hentesüzlet, aminek a kirakatát már párszor láttam, de bent még nem voltam. Úgyis, olyan régenimg_0278_1.JPG ettem jó hurkát-kolbászt rámegyek arra. A kirakatban ott is voltak szépen a megevésre váró disznótoros nyalánkságok, piros tepsibe, vörös fény alatt. ( ugye tudjuk hogy az nyugtat) Nem sokat teketóriáztam surrantam is befele. Aztán bent megláttam a napi étlapot.

Igen, volt Körmös-Pacal is, de nem ezen akadt meg a szemem most. A zúza pörkölt is belsőség, és a csirke zúza pörit szintén előszeretettel fogyasztom, de kacsa zúzát nem igen emlékszem hogy valaha is ettem volna. Nem volt visszaút, a hurka-kolbászt, a körmös-pacalt ma simán lenyomta a kacsa zúza! Kértem is kifelé a nagyadagot, tarhonyával ahogy azt faluhelyen tanítják. A pultban a kedves hölgy megkérdezte mennyi legyen a tarhonya, mert itt annyit szednek a köretből amennyit kérsz, aztán dekára számolják az árat. Annyit kértem csak amennyi a tányérra ráfért. A hölgy kicsit odaszúrta hogy: - Ez lehet ám sok leszimg_0283.JPG. Gondoltam egyszer élünk, had legyen. A pörkölt szereti a csalamádét, azt is kértem hozzá. Már kaptam is a kezembe meg a blokkot is, amin 1250 Ft volt, cakk-pakk. Fizetés után az utcán kitett talpon-evő alkalmatosságot céloztam meg a műanyagtálcámmal.

Kacsazúza mutasd mit tudsz! Az első falat, háááát, Bitang jó volt!!! A csirke zúzával tudom hasonlítani, puhább a kacsáé, és a belseje krémesebb. Nem jut eszembe jobb jelző rá. A fűszerezése a pörköltnek el volt találva, nem igényelt utólagos beavatkozást. img_0284.JPGZúzáról zúzára egyre jobban ízlett, és a puskagolyó is abszolút passzolt hozzá. Szépen lassan kanalaztam, kiélveztem a finom kerek ízeket. Ennek meg is lett az eredménye, félúton elhűlt a tányérom tartalma. Uccu neki, bevittem hogy lehetőség szerint pörgessenek már pár kört a mikróba vele. Ahogy bementem a félig evett tányérral a műintézménybe, a kiszolgáló hölgyre finoman kiült az "Ugye megmondtam hogy sok lesz" kifejezés, és rá is kérdezett a kézenfekvőre: - Csomagoljuk? - Ááá, dehogy, melegítjük! mondtam udvariasan. A melegítés után, tökéletes hőfokon befalatoztam a maradékot, mind egy szálig, amivel pont jól laktam. Nem kidurranósra, hanem olyan egészségesre. Majd mint aki jól végezte a dolgát, jóllakottan, jókedvűen belebicikliztem a péntek délutáni csúcsforgalomba.

Pontozás, hát persze:

  • Parkolás: 1/5 (Belvárosban!? Felejtsd el!)
  • Kiszolgálás: 5/5 (annyit kapsz amennyit kérsz, kedves amúgy)
  • Íz: 5/5 (nem volt hiba)
  • Adag: 5/5 (egészséges)
  • Ár/érték:5/5 (ajánlom)

Szerintem, én ha arra járok biztos hogy beugrok még, és tényleg rámegyek a hurka-kolbász kombóra, vagy valami teljesen másra!

img_0288.JPG

img_0280.JPG

img_0281.JPG

img_0286.JPG

 

 

 

9 komment

Címkék: kacsa pacal körmös pacal pacalpörkölt zúzapörkölt talponálló Budapest Hurka Mester utca IX. kerület Hentes Kolbász Tarhonya Húsbolt Zúza

Mácsár Kifőzde, Tápiószecső

2018.06.08. 11:12 rezirap

Jó Étvágyat!

img_1983.JPG

Most tényleg! TÉNYLEG van ilyen hely Magyarországon, ahol így kapod az ebédet! Konkrétan nem látszott a tányér a velőspacaltól. Bárhogyan ügyeskedtem a széléről behúzni a kanállal, tunkolni a finom puha fehér kenyérrel, gátalni a kovászos uborka darabokkal, mégis kicsurrant egy kevés az asztalra. Nagyon fájt az a pár csepp ami kárba veszett, de megtettem mindent, úgy érzem.

Amikor kihozta a kedves konyhásnéni műanyagtálcán a képen látható kompozíciót, img_1985.JPGazért megköszöntem hogy csak annyit szedtek a tányérra amennyi ráfért. Ő visszaválaszolt azért, hogy nincs ez mindig így!, csak ma az adagolást végző kolléganő otthon felejtette a szemüvegét, aztán cseppet megszaladt, az amúgy sem kicsi adag. Nem vagyok egy ilyen, az a jó adag ha minél nagyobb beállítású, de amit most magam előtt láttam az kifejezetten tetszett.

Igen, jó kis velőspacalt választottam a kínálatból, mert szeretem. Aztán rájöttem hogy itt Tápiószecsőn a Kifőzdében jól készítik, finoman és megéri a pénzét. Azt kell mondanomimg_1987.JPG hogy hasonlóan jól van eltalálva mint az előző posztban kóstolt velős. A testes fűszeres íz nem sok, nekem nem kellett semmi utóízesítés. A velő is megvolt benne rendesen, nem kellett keresni mint az utasokat a Felcsúti kisvasúton. A kovászos uborka jó választás volt melléje, és külön ki kell emelnem a friss puha fehér kenyeret. Legtöbbször kenyeret küldök a pacalhoz, nekem ez az igazi köret. Nem kell jobban fényezni, ez tényleg megint egy jó pacal.

Persze nem volt véletlen hogy pont itt álltam meg a 31.-es mellett. Jászberénybenimg_1982.JPG kellett beugranom egy gyors szervizre, ott adta a tippet a szerelő srác, hogy Sülysáp előtt a vasúti átjárónál van a legjobb kifőzde a környéken. Mivel bőven ebédidő után voltam és a parkolóban is volt rengeteg hely, így beparkoltam, amúgy is jött a vonat.

Ami nekem nagyon tetszett az az oldszkúl táblás étlap. Az ottaniak elmondták hogy ebédidő környékén tele van kajatáblákkal, aztán ahogy elfogy valami úgy veszik le a táblákat. Mondjuk elmondás alapján pacal mindig van.

1800 forint volt a pacal, uborka, kenyér, lónyál, szerintem nem sok. Menjetek egyetek!

Pontok:

  • Parkolás: 5/5 (szerelvénynek is)
  • Kiszolgálás: 5/5 (nem kell jobb)
  • Íz: 5/5 (csillagos ötös ez is)
  • Adag: 5/5 (szerencsém volt)
  • Ár/érték:5/5 (nagyon megérte)

Aztán még pár kép csak úgy.

img_1988.JPG

img_1986.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: menü halászlé étkezde pacal kifőzde pacalpörkölt velőspacal Tápiószecső

Kurta Kocsma, Solt

2018.03.23. 07:22 rezirap

Jó Étvágyat!

img_1593.JPG

Igen persze tudom, hol van már a karácsony, mivel mindjárt húsvét! Ezzel a poszttal cseppet megcsúsztam, na. Úgy volt eredetileg hogy ünnepi speciál edition lesz, aztán meg nem lett. Jó lesz ez húsvétra is, biztos vagyok benne.

Valahol a bécsi elkerülőn egy parkolóban találkoztam két solti kollégával akik a Scooter-től a Hyper,Hypert nyomatták a pihenő alatt. Mit ne mondjak egyből szimpatikusok lettek! Ahogy kell, a beszélgetés gyorsan a kajákra, és főként a halászlevekre terelődött. Gondoltam megkérdezem Solton hol a legjobb a hallé, aztán vágták is rá egyből hogy Dunaföldváron a halászcsárdában. Azt ajánlották ha jót akarok Solton csak is a Kurta Kocsmánál álljak meg az a piros hetes, ami visz mindent. Kocsma, persze gondoltam magamban, én enni akarok nem inni, aztán ezt úgy el is felejtettem. Mígnem december közepe felé Solton keresztül mentem egy fuvarban és eszembe jutottak a rave-er srácok. Mi bajom lehet, letámasztottam a szerelvényt az út mellett és bementem a "Kocsmába"...

img_1590.JPG

Amint beléptem azt éreztem hogy !igen! Pedig még nem is kértem semmit csak rápillantottam a bejárat melletti hűtőpultra amiben ott sorakoztak a jobbnál-jobban kinéző elviteles szendvicsek 400-ért (chilisbabos is volt!), KOCSONYA, hekk, fasírt, tepertős pogácsa, frissensültek, hallod egy "KOCSMÁBA"!!!

Már itt összefutott a nyál a számban a hasam veszettül elkezdte a savtermelést, én meg gyorsan leültem egy asztalhoz és a készételek közül választottam a pacalpörkölt velővel opciót. Nem csak én voltam bent egyedül, de kb. 6 perc alatt az asztalon volt ez itt:

img_1586.JPG

Fajin, öblös tányér, megrakva ahogy azt kell. Kértem mellé egy kis zőcséget is meg persze kenyeret. Én így szeretem. Eddig ötös gondoltam, már csak két dolog van hátra. Az íz ami fontos egy jó pacalnál, a másik a benne lévő velő mennyisége / minősége. Sajnos volt olyan hely ahol nagyítóval kellett keresni a velőspacalnak hirdetett egytálételben a velőt. Az első az íz, háááát........ nagyon rendbe volt! Telt fűszeres, de nem eltúlzott, és ami nekem szintén fontos nem csípte szét a szám, a nyelőcsövem, meg a csatolt részeket. Szeretem ezt a fajta hozzáállást, aki erősen szereti az dobálja a csípőset magának bele, én az ízeket szeretem érezni, és ez a pacal finom volt a szó igazi értelmében. Kavartam az első ízlelés után egy nagyot a cuccon, csak hogy lássam a velőt, van-e?

img_1588.JPG

Volt apám, volt bőven! Szép nagy darabok! Ekkor teljesen megnyugodtam, és átadtam magam az önfeledt falatozás nemes perceinek. Abban a kis idősávban megszűnt az univerzum, és én voltam csak meg a velőspacal. Sajnos a jó dolgok nem tartanak örökké így a pacal is elfogyott, én is jól laktam, aztán indultam tovább. Persze előbb fizettem mindösszesen 2000 forintot (pacal,savanya,tonic). Az utolsó fillérig megérte a pénzt ez a csodálatos fogás. Nagyon-nagyon megkedveltem a "kocsmát" már így az első találkozás alkalmával. Ha legközelebb arra járok mindig meg fogok itt állni ha éhes vagyok ha nem, mert itt meg kell állni!!!

Pontozok:

  • Parkolás: 2/5 (útszélén, padkán)
  • Kiszolgálás: 4/5 (nincs gond)
  • Íz: 5/5 (csillagos ötös)
  • Adag: 5/5 (nekem bevált)
  • Ár/érték:5/5 (nagyon megérte)

Az utóbbi évek legjobb pacalja volt, nyugodtan elmondhatom. Az étterem is rendben van, nálam most a solti Kurta Kocsma a No.1! Persze ehhez kellett az is hogy kifelé menet meglássam a tepertős pogácsájukat. Persze hogy vettem is belőle, mert nagyon jól nézett ki, aztán kiderült hogy az íze is fenséges. Gyerekkorom jutott egyből eszembe, gyöngyösön a Szőlőskertben voltak régen ilyen finom pogácsák, mikor még apám a Tátra 813-sal tolta az ipart, én meg ott ültem a hátsó ülésen, mert abba az is volt.

img_1594.JPG

El ne felejtsem hogy a solti kamionos srácoknak azért csak küldeném a DJ Quicksilvertől a Bellisima -t hogy ne csak a Scooter mindig, meg hogy köszi a tippet nagyon ott volt! Ja, majd elfelejtem még bundáskenyér is volt gyááá!

img_1592.JPG

img_1587.JPG  

img_1591.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: kaja kocsma kocsonya pacal szendvics fasírt pacalpörkölt solt kurta velőspacal tepertőspogácsa

XXL Ételbár, Debrecen

2017.12.04. 11:07 rezirap

Jó étvágyat!

img_1519.JPGNa, szalad a pacal a médiában! Melyik Feriék a Tiloson kampányolnak a pörkölt, meg egyéb változatok mellett, Fördős Z újságjának előszavában is a végszó a pacal, könyvet is írtak róla mostanság, szóval mainstreambe került a marhagyomor. Én azt szeretem ha az én gyomromba kerül, a minap nem is volt másképp, azért egy kis meglepetés is volt ebben az ebédben.

Nem szeretem a navigációt használni, mivel ellustít, de néha azért rászorulok. Debrecenen kellett volna keresztbe átrobognom, de már a város táblánál állt a masszív sor. A déli soron szoktam levágni ilyenkor, de gondoltam ránézek mit mutat a mindent tudó alkalmazás. Át a síneken majd balra. Legyen az! Vesztenivalóm úgysem volt, a mosópornak a pótkocsin úgy is mindegy mikorra ér a raktárba. Át a síneken, és a jobb oldalt, jóképű pecsenyés jellegű bódékat láttam meg. Ez tuti lesz visszafele, úgy is éhes voltam már mint a dög. Gyors lerakás, aztánimg_1517.JPG irány vissza a pecsenyéshez. Megállni nem volt éppen egyszerű, de az útszéli padkán pont kiadta a szerelvénynek. A pecsenyés, elnézést ételbár, ilyen lakókocsis kerthelyiséges jellegű egység lehet nyáron, télre bódévá alakítva. Mitbánom én, meleg kaja legyen valami, asztal szék, nekem elég. Az étlapot gyorsan átfutva persze hogy a pacalon akadt meg a szemem. Mondták is hogy: természetesen van. Én meg kértem. Köretnek hozzá két kenyeret, meg csalamádét. Aztán betessékeltek az étkező "dobozba", ahol a kellemes hőmérsékletet az egyesen lobogó Szieszta biztosította. Említést érdemel még a magyar népmesék motívum a "doboz" ablakain, és a Jó étvágyat felírat körül. Alig hogy szétnéztem már tették is elém a tálcát, rajta a rendelt marhagyomorral.

img_1518.JPGAztán ácsi csak, mibe van az a pacal, gyááá!? Ovális fémtányérban, rozsdamentes fém-tányérban. Na barátom, az első ami beugrott, vesszek meg a kórházi kacsa volt. Meg evés közben is a nyomorult "kacsa" járt a fejembe, valamiért. Elég sok helyen ettem már keresztbe-kasba az országban, de ilyen fémtányéros tálalást még nem láttam. Végig azon gondolkoztam hogy miért jó a fém tányér, de nem sikerült rájönnöm. Ha valaki tudja kommentálja már meg, LÉGYSZI!

Jöjjön akkor a pacal! Jól meg volt melegítve, a fűszerezés a hagyományos kamionos tradíciót követte, kicsit borsos, kicsit csípős,nem kellett az erőspista, amúgy semmi extra. Egész jól meg volt főzve, nem volt rágós, nem volt kellemetlen szaga. Az adagot első ránézésre keveseltem, de mire elfogyott egészen jól laktam, biztos a fémtányér miatt volt az optikai csalódás. Az jutott eszembe hogy ez egy igazi jó átlagpacal, semmi nagy hiba vagy jóság, átlagos, pont. Elfogyott, jóllaktam. Gondoltam azért lefojtom még valami édessel, de az utolsó 150-es palacsintát pont előttem vették meg. Fizettem tehát 1210-et mindenestül, úgy hogy kaptam még bónusz szelet kenyeret is amit nem számoltak fel!

Pontozás:

  • Parkolás: 2/5 (útszélén, padkán)
  • Kiszolgálás: 4/5 (jó, de tényleg)
  • Íz: 3/5 (átlag pacal)
  • Adag: 4/5 (pont elég volt)
  • Ár/érték:4/5 (jó az)

Az ételbárnál mindenképpen megéri megállni, és kipróbálni egyéb az árlistán lévő ételeket. Azért a kakastaréj - here pörkölt elég jól hangzik ahhoz hogy legközelebb ne csak a pacal menjen! Ha jól láttam fácsén fent van az ételbár, aki akarja megtalálja.

Bónuszba az utolsó képen egy gyönyörű pirosfelnis amg merdzsó, itiszde dzsááá!

Lehet válogatni:

img_1522.JPG

Fémtányéros csendélet

img_1521.JPG

Szieszta egyesen

img_1520.JPG

Bónusz! Deszééép!

img_1524.JPG

11 komment

Címkék: debrecen palacsinta étkezde pecsenye csalamádé pacalpörkölt kamionos kerthelyiség kakasherepörkölt fémtányér

Bistro Sparhelt, Balatonfüred

2017.09.26. 13:41 rezirap

Jó Étvágyat!

file_002.jpegNem volt eddig idén poszt, ez tény. Mivel a Barnus év elején lepattant németbe aztán ott hegeszt valami raktárcsarnokokat vagy mit, nekem adták a nemzetközi fuvarokat, így a belföldi kajás vonal kicsit szünetel, a kintieket meg minek adjam, bár a szlovákoknál van fajin pacalleves, na majd egyszer lehet beírom ide a legjobbat.

Előre leszögezem, maradunk az alacsonyabb kategóriájú vendéglátó egységeknél, bár kilengések lesznek továbbra is ha úgy hozza a sors. Ez a mostani poszt egy ilyen Ünnepi Edition.

Úgy adódott hogy a születésnapomon éppen fuvarban voltam olaszba, így megígértem Klaunak, hogy majd ha úgy adódik, elviszem egy ünnepi vacsira valami jó helyre (arra hiába várnék hogy esetleg ő hívjon meg, a Klau nem olyan fajta lány). Balatonfüreden kaptam egy tippet az egyik raktáros sráctól, hogy a főnöke mindig a Sparhelt-be jár a csajával és hogy az milyen jó. Alakult is szeptember elején egy fuvar Almádiban felrakóval, onnan Füred nincs messze. Mondom a Klaunak hogy elviszem Füredre vacsizni egy tuti bisztróba, megkajálunk aztán én megyek tovább Ausztriába, ő meg visszajön vonattal vagy busszal, idejéből kitelik. Na öcsém, hogy mekkora hisztit levágott, hogy miaz hogy nem rendes étterembe megyünk csak valami nyomi bisztróba akarom vinni, meg hogy ő nem fog buszozni, mit gondolok én. Jól összebalhéztunk ezen, persze ő otthon maradt én meg mentem fuvarba. Felraktam Almádiban, aztán úgy döntöttem hogy Klau zavarodjon meg levelestűl ágastúl, én akkor is a Sparhelt-ben fogok vacsizni.

Mivel már nem a nagy nyári szezon volt, így először azt hittem nincs is nyitva, annyira nem voltak emberek se az utcán, sem a bisztróban. Amikor beléptem az egész személyzet a pultnál beszélgetett. Kérdeztem hogy nyitva vannak-e mert vendéget egy darabot nem láttam. Mondták hogy természetesen nyitva vannak, aztán választottam egy jóképű asztalt és leültem. Mire leültem mindenki a helyére került egy pillanat alatt. Teljes lett a rendezettség egyből. A felszolgáló srác hozta az étlapot ami hálistennek nincs túlbonyolítva, mondjuk egy bisztrónál ne is legyen. 2-3 fajta leves, meg 5-6 féle főétel, aki ezek közül nem tud választani az meg is érdemli. Először valami halat akartam enni, az étlapon volt akasztói rántott ponty de én azt akasztón a Halascsárdában szeretem. Aztán megláttam ezt: Nádudvari bárányvagdalt, kelkáposzta, burgonya. Éreztem hogy ezt a vagdaltat meg kell kóstolnom, szóval rendeltem, meg mellé egy mentaszörpöt. Mivel egyedül voltam vendég az egész étteremben, egyből nekilátott a séf a látványkonyhán az étel elkészítéséhez. Ahogy figyeltem hogy tevékenykedik a séf, a felszolgálósrác kihozott egy kis poharat benne valami nem tudom mivel. Sajnos pont a telefonba magyaráztam Karesznak hogy miért nem működik a pótján a liftestengely, ő meg nem nagyon akarta érteni, így eltartott jó sokáig, mire felfogta valahogy, addigra meg már a vagdalt is megérkezett, így:

bari2.jpg

Ha itt volt a főétel, a poharas cuccal nem nagyon foglalkoztam, félretettem későbbre. A főétel illata nagyon finom, selymesen étvágygerjesztő volt. A vagdalt inkább kis medalion jellegű formákból volt megtalálható a tányéron. Az első falat természetesen a húsból landolt az ízlelőbimbóimon. A bárány ugye elég karakteres ízű cucc, hát a vagdalt íze egyáltalán nem volt tolakodóan karakteres, finoman adta a bárány zamatot de csak a kellemes határig. A hús inkább csak közepesen volt átsütve, nekem nagyon tetsző állaga volt, omlós de nem kiszáradt. Belül besírtam, hogy milyen finom. A köret mellet se szaladjunk el! A kelkáposzta és a burgonyapüré szintén nagyon ott volt a szeren. A mini káposzták nem széjje' voltak főzve, hanem ress, ropogós és ízes állapotban sorakoztak a husik mellett. A burgonyapüré, (vagy inkább burgonyakrémnek mondanám) szintén jól passzolt az előzőekben említett szereplőkhöz. Aztán felfedezni véltem a buliban jópár szalonnapörcöt, és lila kisvirágot is. Minden falat egy jóleső érzés volt, szerettem az ízek keveredését. A rendelésnél én kisebb adagra számítottam, jó persze nem laktam tőle degeszre magam, de úgy pont elég volt, normál léptékkel.

Az elfogyasztott főétel után, kicsit elbeszélgettünk a felszolgálósráccal mindenféle dologról, persze megkérdeztem azt is mi van a kispohárba, amit a főétel előtt kéretlenül hozott ki, és amihez így utólag látok hozzá.

desz2.jpeg

A kispohárban a Séf ízelítője volt. Rebarbara csatni, fűszeres kecskesajttal, azt hiszem ez volt. Ennek a pohárnak ilyen előzetesnek kellett volna hogy legyen, a felszolgáló srác a francia nevét is mondta, azt persze elfelejtettem. Desszertnek is jó volt nekem, bár a rebarbarát én nem éreztem ki belőle, az édes csatni a sós, fűszeres kecskesajttal jó párosnak bizonyult.

Nagyon jól esett, finom és nekem ízletesen jól eltalált volt a főétel. Beszélgettem még kicsit a felszolgáló sráccal, tök kommunikatív volt, normálisan adta ő is. Persze nem volt pörgés, meg sürgés forgás, olyan divatosan mondva "chill" érzés uralkodott a bisztróban, akkor bent.

Ünnepi ide vagy oda azért van pontozás:

  • Parkolás: 1/5 (a környék nem teherautónak való)
  • Kiszolgálás: 5/5 (udvarias, normális)
  • Íz: 5/5 (odavágott)
  • Adag: 3/5 (nagyzabásoknak nem annyira)
  • Ár/érték:4/5 (ha szigorúan nézem)

A végén meg kell még jegyeznem hogy a szörp meg a főétel 4500-at kóstált. Mondaná Tibi hogy "Te meg vagy borulva, ennyit fizetni egy kajáért!!!". Mivel mostanság sokat járok külföldön, így nem lepett meg hogy normális, sőt szerintem minőségi kajáért 15 EUR-t kell fizetni, próbálj meg 10 EUR alatt normálisan külföldön kajálni, persze gyros meg hamburger van olcsóbban is de az nem ez a kategória. Meg amúgy is ünnepi volt, nekem megérte, a Klau meg bukta!

A neten fent a Sparhelt étlap van fácséjuk is ha valakit érdekel megtalálja!

Pár kép még:

file_000_1.jpeg

Sparhelt is van

file_000_2.jpeg

A törzsvendégeknek saját poharuk van, zárható vitrinben.

file_001.jpeg

Vihar kerekedik

bari1.jpeg

Szólj hozzá!

Címkék: balaton balatonfüred burgonyapüré szörp ünnepi kelkáposzta bistro Bárány

süti beállítások módosítása