Hirdetés

Hirdetés

Pacalvadász

Csárdák, éttermek, talponállók, büfék gyűjteménye.

ETETŐK TÉRKÉPEN

Fácsé

Friss topikok

Címkék

112 (1) 6 os (3) akasztó (1) audi (1) babgulyás (1) bableves (4) balaton (3) balatonfüred (2) balatonfüzfő (1) baleklámpa (1) Bárány (2) báránycsülök (1) bécsiszelet (1) belváros (1) bezár (1) birkapörkölt (1) bistro (1) bisztró (1) Bohém (1) borsóleves (1) brassói (3) Budakeszi (1) budaörs (3) Budapest (1) budapest (11) büfé (5) büfékocsi (1) burgonyapüré (1) cegléd (1) cigánypecsenye (2) cikk (1) csalamádé (3) csárda (5) csepel (1) csillag (1) csokispalacsinta (1) Csongrád (2) csülköspacal (1) csülök (4) csülökpörkölt (1) debrecen (1) disznósajt (1) donovaly (1) ebes (1) esztergom (1) ételsziget (1) étkezde (6) étterem (18) facebook (1) falatozó (5) fasírt (1) fémtányér (1) finomító (1) Gasztro (1) goral (1) grill (1) gulyásleves (2) gyarmat (1) győr (7) gyorsbüfé (1) gyorsétterem (1) halászcsárda (1) halászlé (5) háromszögtálca (1) Harta (1) Hentes (1) hentes (2) Hurka (1) hurka (4) Húsbolt (1) húsleves (2) hvg (1) Hype (1) IX. kerület (1) jakabszállás (1) kacsa (1) kaja (1) Kajálda (1) kakasherepörkölt (2) kalocsa (1) kamionmosó (1) kamionos (4) Kávéház (1) kelkáposzta (1) kemence csárda (1) kerthelyiség (3) kif (1) kifőzde (4) Kisbig (1) kocsma (1) kocsonya (2) köfém (1) kolbász (5) Kolbász (1) koliba (1) kolozsvári rakott káposzta (1) kondorfa (1) körmös pacal (1) körömpörkölt (1) koviubi (3) kurta (1) lángos (5) lazac (1) lecsó (1) Lepény (1) liba (1) lónyál (1) lötyi (1) máj (1) májas (1) Maklár (1) márton nap (1) mecseknádasd (1) menü (16) menz (1) menza (10) Mester utca (1) mol (1) nyárfa (1) nyékládháza (1) nyíregyháza (1) olcsó (3) pacal (3) pacalpörkölt (10) palacsinta (6) paradicsomleves (1) pécs (1) pecsenye (7) pecsenyesütő (5) penne (1) pincér (1) pitvar (1) presszó (1) prósza (1) rába (1) Ragu (1) rántottsajt (1) régi (1) répcelak (1) rétes (1) retro (1) rizsa (1) sajtburger (1) solt (2) Somlói (1) Sous Vide (1) Sülysáp (1) szalontüdő (5) szarvas (1) székesfehérvár (1) szendvics (1) szlovákia (1) szörp (2) talponálló (2) Tápiószecső (1) Tarhonya (1) Tata (1) tea (1) temesvár (1) tepertőspogácsa (1) újbuda (3) ünnepi (1) út (1) velősmáj (1) velőspacal (3) vendéglő (6) veszprém (2) xi (3) XI (1) XIII (1) xiii (1) xiv (2) xx ker (1) zalaegerszeg (2) Zánka (1) Zúza (1) zúzapörkölt (5) Címkefelhő

Bohém Kávéház, Csongrád

2019.02.01. 14:03 rezirap

Jó Étvágyat!

img_0720.JPGVannak dolgok, jelen esetben kitűnő vendéglátóipari helyek, amelyek mellett ha nem tudunk róla, simán elhúzunk nagy gázzal. Illúzióim nincsenek, nagyon sok olyan kajás hely van, amit a helyiek nagyon jól ismernek, mindenki tudja a környéken, hogy ez a kajálda a legjobb, de egy átutazónak nagy szerencséjének kell lennie hogy az ilyen gyöngyszemekre mint a csongrádi Bohém, rátaláljon. Nálam nem a szerencsén múlott. Gyikarc mondta ha arra járok ugorjak be a Bohémba és kérjek ki egy lepényt, persze Gyikarcnak meg Balázsék mondták, erősimg_0710.JPG helyi kötődéssel rendelkezve. Lepényt??? Elgurult a pótkerék? Azzal nem lehet jóllakni, főleg nekem pacalevőnek. Nálam a lepény, az nagyanyám almáslepénye annál nincsen jobb, desszert! Azért Gyik csak mondta a magáét, hogy Csongrád meg lepény, nem fogom megbánni. Minap át kellett mennem a városon, és már előtte is éhes voltam, de sietni kellett a fuvarral, hát gondoltam bedobok egy lepényt, gyorsba. A címben említett hely a főutcán van, a parkolás nem volt egyszerű, félig-meddig szabályosan megoldottam. Felmegyek img_0716.JPGa lépcsőn, oké kávéház, na lássuk azt a lepényt. Belépek öcsém, igazi cukrászdás jellegű kávéház, gondoltam bevágom a desszertet aztán megyek tovább. Megyek a pulthoz és kérdezem hogy van-e lepény? - Persze hogy van milyet kérsz? Milyet??? Miért milyen van? Van libazsíros, tonhalas, pulykás ... és sorolta a hangzatosabbnál hangzatosabb neveket. Na barátom ez nem desszert lesz gondoltam, mivel egyik sem tűnt tipikus édességnek. Mivel fogalmam sem volt mit válasszak így a régi jól bevált receptetimg_0717.JPG követtem! Azt kérem amelyiket a legtöbben kérik. Rendeben! Jött a válasz akkor egy Bohém Lepényt kérsz. Illetve kértem melléje még egy lónyálat is. Hát ez aztán a zsákbamacska, akarom mondani zsákba lepény! Sokat aztán nem kellett várni ki is jött a konyháról a Bohém lepény. Eléggé elkerekedett a szemem, mert semmi köze nem volt öreganyám almás lepényéhez, inkább egy óriás hamburgerre emlékeztetett, így a tányéron. De mi van benne?, gondoltam csak belenézek, mert az illata nagyon masszív sült húsi aromát hozott a két bucifél közül. Ez volt benne itt a képen, pont látszik! Aki nem ismerné fel sorolom: sós kapros túró, pljeskavica!!!, hagymakarikák, ajvár! Ott a helyszínen besírtam, hogy ilyen nincsen a világon, ez itt az édenkert. Szerintem nem tudod elképzelni milyen volt az előbb felsorolt összetevők együttes ízhatása. Ha nem ültem volna simán letérdelek, tényleg, robbant! A másik jóság pedig az volt hogy sokáig tartott, mivel a lepény elég termetes, nem ám holmi gyorskajás képennagy élőbe mini szendvics. Amit még kiemelnék az a lepény tésztája, fantasztikus, a textúrája és az íze is, szerintem helyben készül, bár azt nem kérdeztem meg. Ez a kombo nagyon el lett találva, nem véletlenül viseli a kávéház nevét, én is csak ajánlani tudom. Persze hogy benyomtam, semmi nem maradt. Aztán fizettem 2000-et a jattal, meg a lónyállal, a lepény ezeröt volt. Máskor is hallgatok Gyikarcra? Ez nem kérdés. de most pontozok:

  • Parkolás: 1/5 (Szerelvénnyel ne, belváros.)
  • Kiszolgálás: 4/5 (jó)
  • Íz: 5/5 (Robban!)
  • Adag: 5/5 (frankó)
  • Ár/érték:5/5 (szerintem)

Persze ha ti is tudtok valami hasonló kajálási lehetőségről, amit szerintetek érdemes lenne megnéznünk, ne fogjátok vissza magatokat, kommentbe vagy e-mail-ben várjuk a javaslatokat, meg fácsén is adhatjátok a tippeket!

A lepényt meg kérjétek ki ti is bátran. A Bohémnak van fajin weblapja is, aki akarja megtalálja.

img_0718.JPG

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: Kávéház Csongrád Lepény Bohém Kajálda

KESZI FALÓ, Budakeszi

2019.01.04. 08:32 rezirap

Jó Étvágyat, meg BUÉK!

img_0697_ok.jpg

Még decemberben jött szembe velem ez a csodálatosan átgondolt és lényegre törő hirdetőtábla. De most tényleg, kell ennél több? Nekem biztosan nem. Egy szóló teherrel karácsonyra szánt fenyőket vittem, mert a Karesz lebetegedett, aztán beugrottam. Az információs tábla a budakeszi főúton, majdnem a templommal szemben jött velem szembe, bőven a normál ebédidő után. Nagyon ritkán járok erre, helyismeret nélkül elég nehéz volt valami parkolót találni a közelben, ha a szerelvénnyel vagyok, akkor bizony ez esélytelen.

Ahogy számítottam a gyorsbüfében nem volt nagy tömeg, szerencsére. Rajtam kívül csak a pult mögött álló hölgy volt bent. Gyorsan ránéztem a placcon kint lévő panírozott kínálatra, de valahogy nem kaptam kedvet hozzá. Kérdésemre hogy a táblán kint lévők közül mi van még, a rövid felsorolásban ott volt a pacal is. img_0694.JPGAkkor egy életem egy halálom a pacalt itt is kipróbálom. Jó, ezt nem így mondtam, de ez volt a lényeg. Köretnek csak kenyeret kértem, meg egy tányérba csalamádé jellegű savanyúságot.

Amíg vártam hogy a pörkölt melegedjen, a szieszta jótékonyan sugározta felém a selymes meleg levegőt. Sokat nem kellett ebben az idilli állapotban várnom, mert jött is a pacal, így ni, ahogy a képen itt oldalt látszik. Jött még hozzá két szép karaj kenyér. Az feltűnt, hogy a szabvány menzás img_0693.JPGmélytányér nem volt teleküldve, nekem a csurig mostanában alap, de lehet csak el vagyok kényeztetve, mittudomén. Azért csak nekiláttam. Először a pacal felszínén lévő buborékok miatt kicsit paráztam, de mint kiderült semmi alapja nem volt, nagy valószínűség szerint a melegítés váltotta ezt ki. Az íz nem hozott semmi extra meglepetést, sem pozitív sem negatív irányban. Átlag fűszerezés, állag, és adag. Naná hogy jóízűen megettem mindet, vele a csalamádét, kenyeret is. Pont jól laktam, a csurig küldött tányér lehet sok is lett volna most. Simán el tudom képzelni hogy a pultos hölgynek megvan a képessége arra, hogy a büfébe való érkezéskor már lássa ki mennyire éhes, aszerint adja az adagot. Nálam most ezt pont eltalálta.Fizetni a mutatványért 1500-at sikerült forintban. Mehet a pontozás is:

  • Parkolás: 1/5 (Szerelvénnyel ne akarj!)
  • Kiszolgálás: 4/5 (jó)
  • Íz: 3/5 (erős közepes)
  • Adag: 4/5 (jó)
  • Ár/érték:4/5 (jó)

Egyetek idén is sok pacalt!

Képek még, akit érdekel:

img_0691.JPG

img_0696.JPG

img_0692.JPG

img_0695.JPG

 

Szólj hozzá!

Címkék: büfé csalamádé babgulyás pacalpörkölt zúzapörkölt gyorsbüfé Budakeszi

Hús-Hentesáru, Budapest, Mester utca

2018.10.09. 10:51 rezirap

Jó Étvágyat,

img_0285.JPG

Szabadnapomon, bringával mentem a belvárosba, mindenféle ügyeket intézni. Szép idő volt, meg úgyse jó Budapesten autózni a belvárosban, a tömegközlekedést hanyagolom, maradt a bringa. Már majdnem mindennel megvoltam, amikor is elkezdett korogni a gyomrom a Mester utca elején. Nem baj, tele a mester gíroszossal nyomok egy pitásat volt az első gondolat. Aztán hirtelen bevillant hogy középtájon van valami jóképű hentesüzlet, aminek a kirakatát már párszor láttam, de bent még nem voltam. Úgyis, olyan régenimg_0278_1.JPG ettem jó hurkát-kolbászt rámegyek arra. A kirakatban ott is voltak szépen a megevésre váró disznótoros nyalánkságok, piros tepsibe, vörös fény alatt. ( ugye tudjuk hogy az nyugtat) Nem sokat teketóriáztam surrantam is befele. Aztán bent megláttam a napi étlapot.

Igen, volt Körmös-Pacal is, de nem ezen akadt meg a szemem most. A zúza pörkölt is belsőség, és a csirke zúza pörit szintén előszeretettel fogyasztom, de kacsa zúzát nem igen emlékszem hogy valaha is ettem volna. Nem volt visszaút, a hurka-kolbászt, a körmös-pacalt ma simán lenyomta a kacsa zúza! Kértem is kifelé a nagyadagot, tarhonyával ahogy azt faluhelyen tanítják. A pultban a kedves hölgy megkérdezte mennyi legyen a tarhonya, mert itt annyit szednek a köretből amennyit kérsz, aztán dekára számolják az árat. Annyit kértem csak amennyi a tányérra ráfért. A hölgy kicsit odaszúrta hogy: - Ez lehet ám sok leszimg_0283.JPG. Gondoltam egyszer élünk, had legyen. A pörkölt szereti a csalamádét, azt is kértem hozzá. Már kaptam is a kezembe meg a blokkot is, amin 1250 Ft volt, cakk-pakk. Fizetés után az utcán kitett talpon-evő alkalmatosságot céloztam meg a műanyagtálcámmal.

Kacsazúza mutasd mit tudsz! Az első falat, háááát, Bitang jó volt!!! A csirke zúzával tudom hasonlítani, puhább a kacsáé, és a belseje krémesebb. Nem jut eszembe jobb jelző rá. A fűszerezése a pörköltnek el volt találva, nem igényelt utólagos beavatkozást. img_0284.JPGZúzáról zúzára egyre jobban ízlett, és a puskagolyó is abszolút passzolt hozzá. Szépen lassan kanalaztam, kiélveztem a finom kerek ízeket. Ennek meg is lett az eredménye, félúton elhűlt a tányérom tartalma. Uccu neki, bevittem hogy lehetőség szerint pörgessenek már pár kört a mikróba vele. Ahogy bementem a félig evett tányérral a műintézménybe, a kiszolgáló hölgyre finoman kiült az "Ugye megmondtam hogy sok lesz" kifejezés, és rá is kérdezett a kézenfekvőre: - Csomagoljuk? - Ááá, dehogy, melegítjük! mondtam udvariasan. A melegítés után, tökéletes hőfokon befalatoztam a maradékot, mind egy szálig, amivel pont jól laktam. Nem kidurranósra, hanem olyan egészségesre. Majd mint aki jól végezte a dolgát, jóllakottan, jókedvűen belebicikliztem a péntek délutáni csúcsforgalomba.

Pontozás, hát persze:

  • Parkolás: 1/5 (Belvárosban!? Felejtsd el!)
  • Kiszolgálás: 5/5 (annyit kapsz amennyit kérsz, kedves amúgy)
  • Íz: 5/5 (nem volt hiba)
  • Adag: 5/5 (egészséges)
  • Ár/érték:5/5 (ajánlom)

Szerintem, én ha arra járok biztos hogy beugrok még, és tényleg rámegyek a hurka-kolbász kombóra, vagy valami teljesen másra!

img_0288.JPG

img_0280.JPG

img_0281.JPG

img_0286.JPG

 

 

 

9 komment

Címkék: kacsa pacal körmös pacal pacalpörkölt zúzapörkölt talponálló Budapest Hurka Mester utca IX. kerület Hentes Kolbász Tarhonya Húsbolt Zúza

Mácsár Kifőzde, Tápiószecső

2018.06.08. 11:12 rezirap

Jó Étvágyat!

img_1983.JPG

Most tényleg! TÉNYLEG van ilyen hely Magyarországon, ahol így kapod az ebédet! Konkrétan nem látszott a tányér a velőspacaltól. Bárhogyan ügyeskedtem a széléről behúzni a kanállal, tunkolni a finom puha fehér kenyérrel, gátalni a kovászos uborka darabokkal, mégis kicsurrant egy kevés az asztalra. Nagyon fájt az a pár csepp ami kárba veszett, de megtettem mindent, úgy érzem.

Amikor kihozta a kedves konyhásnéni műanyagtálcán a képen látható kompozíciót, img_1985.JPGazért megköszöntem hogy csak annyit szedtek a tányérra amennyi ráfért. Ő visszaválaszolt azért, hogy nincs ez mindig így!, csak ma az adagolást végző kolléganő otthon felejtette a szemüvegét, aztán cseppet megszaladt, az amúgy sem kicsi adag. Nem vagyok egy ilyen, az a jó adag ha minél nagyobb beállítású, de amit most magam előtt láttam az kifejezetten tetszett.

Igen, jó kis velőspacalt választottam a kínálatból, mert szeretem. Aztán rájöttem hogy itt Tápiószecsőn a Kifőzdében jól készítik, finoman és megéri a pénzét. Azt kell mondanomimg_1987.JPG hogy hasonlóan jól van eltalálva mint az előző posztban kóstolt velős. A testes fűszeres íz nem sok, nekem nem kellett semmi utóízesítés. A velő is megvolt benne rendesen, nem kellett keresni mint az utasokat a Felcsúti kisvasúton. A kovászos uborka jó választás volt melléje, és külön ki kell emelnem a friss puha fehér kenyeret. Legtöbbször kenyeret küldök a pacalhoz, nekem ez az igazi köret. Nem kell jobban fényezni, ez tényleg megint egy jó pacal.

Persze nem volt véletlen hogy pont itt álltam meg a 31.-es mellett. Jászberénybenimg_1982.JPG kellett beugranom egy gyors szervizre, ott adta a tippet a szerelő srác, hogy Sülysáp előtt a vasúti átjárónál van a legjobb kifőzde a környéken. Mivel bőven ebédidő után voltam és a parkolóban is volt rengeteg hely, így beparkoltam, amúgy is jött a vonat.

Ami nekem nagyon tetszett az az oldszkúl táblás étlap. Az ottaniak elmondták hogy ebédidő környékén tele van kajatáblákkal, aztán ahogy elfogy valami úgy veszik le a táblákat. Mondjuk elmondás alapján pacal mindig van.

1800 forint volt a pacal, uborka, kenyér, lónyál, szerintem nem sok. Menjetek egyetek!

Pontok:

  • Parkolás: 5/5 (szerelvénynek is)
  • Kiszolgálás: 5/5 (nem kell jobb)
  • Íz: 5/5 (csillagos ötös ez is)
  • Adag: 5/5 (szerencsém volt)
  • Ár/érték:5/5 (nagyon megérte)

Aztán még pár kép csak úgy.

img_1988.JPG

img_1986.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: menü halászlé étkezde pacal kifőzde pacalpörkölt velőspacal Tápiószecső

Kurta Kocsma, Solt

2018.03.23. 07:22 rezirap

Jó Étvágyat!

img_1593.JPG

Igen persze tudom, hol van már a karácsony, mivel mindjárt húsvét! Ezzel a poszttal cseppet megcsúsztam, na. Úgy volt eredetileg hogy ünnepi speciál edition lesz, aztán meg nem lett. Jó lesz ez húsvétra is, biztos vagyok benne.

Valahol a bécsi elkerülőn egy parkolóban találkoztam két solti kollégával akik a Scooter-től a Hyper,Hypert nyomatták a pihenő alatt. Mit ne mondjak egyből szimpatikusok lettek! Ahogy kell, a beszélgetés gyorsan a kajákra, és főként a halászlevekre terelődött. Gondoltam megkérdezem Solton hol a legjobb a hallé, aztán vágták is rá egyből hogy Dunaföldváron a halászcsárdában. Azt ajánlották ha jót akarok Solton csak is a Kurta Kocsmánál álljak meg az a piros hetes, ami visz mindent. Kocsma, persze gondoltam magamban, én enni akarok nem inni, aztán ezt úgy el is felejtettem. Mígnem december közepe felé Solton keresztül mentem egy fuvarban és eszembe jutottak a rave-er srácok. Mi bajom lehet, letámasztottam a szerelvényt az út mellett és bementem a "Kocsmába"...

img_1590.JPG

Amint beléptem azt éreztem hogy !igen! Pedig még nem is kértem semmit csak rápillantottam a bejárat melletti hűtőpultra amiben ott sorakoztak a jobbnál-jobban kinéző elviteles szendvicsek 400-ért (chilisbabos is volt!), KOCSONYA, hekk, fasírt, tepertős pogácsa, frissensültek, hallod egy "KOCSMÁBA"!!!

Már itt összefutott a nyál a számban a hasam veszettül elkezdte a savtermelést, én meg gyorsan leültem egy asztalhoz és a készételek közül választottam a pacalpörkölt velővel opciót. Nem csak én voltam bent egyedül, de kb. 6 perc alatt az asztalon volt ez itt:

img_1586.JPG

Fajin, öblös tányér, megrakva ahogy azt kell. Kértem mellé egy kis zőcséget is meg persze kenyeret. Én így szeretem. Eddig ötös gondoltam, már csak két dolog van hátra. Az íz ami fontos egy jó pacalnál, a másik a benne lévő velő mennyisége / minősége. Sajnos volt olyan hely ahol nagyítóval kellett keresni a velőspacalnak hirdetett egytálételben a velőt. Az első az íz, háááát........ nagyon rendbe volt! Telt fűszeres, de nem eltúlzott, és ami nekem szintén fontos nem csípte szét a szám, a nyelőcsövem, meg a csatolt részeket. Szeretem ezt a fajta hozzáállást, aki erősen szereti az dobálja a csípőset magának bele, én az ízeket szeretem érezni, és ez a pacal finom volt a szó igazi értelmében. Kavartam az első ízlelés után egy nagyot a cuccon, csak hogy lássam a velőt, van-e?

img_1588.JPG

Volt apám, volt bőven! Szép nagy darabok! Ekkor teljesen megnyugodtam, és átadtam magam az önfeledt falatozás nemes perceinek. Abban a kis idősávban megszűnt az univerzum, és én voltam csak meg a velőspacal. Sajnos a jó dolgok nem tartanak örökké így a pacal is elfogyott, én is jól laktam, aztán indultam tovább. Persze előbb fizettem mindösszesen 2000 forintot (pacal,savanya,tonic). Az utolsó fillérig megérte a pénzt ez a csodálatos fogás. Nagyon-nagyon megkedveltem a "kocsmát" már így az első találkozás alkalmával. Ha legközelebb arra járok mindig meg fogok itt állni ha éhes vagyok ha nem, mert itt meg kell állni!!!

Pontozok:

  • Parkolás: 2/5 (útszélén, padkán)
  • Kiszolgálás: 4/5 (nincs gond)
  • Íz: 5/5 (csillagos ötös)
  • Adag: 5/5 (nekem bevált)
  • Ár/érték:5/5 (nagyon megérte)

Az utóbbi évek legjobb pacalja volt, nyugodtan elmondhatom. Az étterem is rendben van, nálam most a solti Kurta Kocsma a No.1! Persze ehhez kellett az is hogy kifelé menet meglássam a tepertős pogácsájukat. Persze hogy vettem is belőle, mert nagyon jól nézett ki, aztán kiderült hogy az íze is fenséges. Gyerekkorom jutott egyből eszembe, gyöngyösön a Szőlőskertben voltak régen ilyen finom pogácsák, mikor még apám a Tátra 813-sal tolta az ipart, én meg ott ültem a hátsó ülésen, mert abba az is volt.

img_1594.JPG

El ne felejtsem hogy a solti kamionos srácoknak azért csak küldeném a DJ Quicksilvertől a Bellisima -t hogy ne csak a Scooter mindig, meg hogy köszi a tippet nagyon ott volt! Ja, majd elfelejtem még bundáskenyér is volt gyááá!

img_1592.JPG

img_1587.JPG  

img_1591.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: kaja kocsma kocsonya pacal szendvics fasírt pacalpörkölt solt kurta velőspacal tepertőspogácsa

XXL Ételbár, Debrecen

2017.12.04. 11:07 rezirap

Jó étvágyat!

img_1519.JPGNa, szalad a pacal a médiában! Melyik Feriék a Tiloson kampányolnak a pörkölt, meg egyéb változatok mellett, Fördős Z újságjának előszavában is a végszó a pacal, könyvet is írtak róla mostanság, szóval mainstreambe került a marhagyomor. Én azt szeretem ha az én gyomromba kerül, a minap nem is volt másképp, azért egy kis meglepetés is volt ebben az ebédben.

Nem szeretem a navigációt használni, mivel ellustít, de néha azért rászorulok. Debrecenen kellett volna keresztbe átrobognom, de már a város táblánál állt a masszív sor. A déli soron szoktam levágni ilyenkor, de gondoltam ránézek mit mutat a mindent tudó alkalmazás. Át a síneken majd balra. Legyen az! Vesztenivalóm úgysem volt, a mosópornak a pótkocsin úgy is mindegy mikorra ér a raktárba. Át a síneken, és a jobb oldalt, jóképű pecsenyés jellegű bódékat láttam meg. Ez tuti lesz visszafele, úgy is éhes voltam már mint a dög. Gyors lerakás, aztánimg_1517.JPG irány vissza a pecsenyéshez. Megállni nem volt éppen egyszerű, de az útszéli padkán pont kiadta a szerelvénynek. A pecsenyés, elnézést ételbár, ilyen lakókocsis kerthelyiséges jellegű egység lehet nyáron, télre bódévá alakítva. Mitbánom én, meleg kaja legyen valami, asztal szék, nekem elég. Az étlapot gyorsan átfutva persze hogy a pacalon akadt meg a szemem. Mondták is hogy: természetesen van. Én meg kértem. Köretnek hozzá két kenyeret, meg csalamádét. Aztán betessékeltek az étkező "dobozba", ahol a kellemes hőmérsékletet az egyesen lobogó Szieszta biztosította. Említést érdemel még a magyar népmesék motívum a "doboz" ablakain, és a Jó étvágyat felírat körül. Alig hogy szétnéztem már tették is elém a tálcát, rajta a rendelt marhagyomorral.

img_1518.JPGAztán ácsi csak, mibe van az a pacal, gyááá!? Ovális fémtányérban, rozsdamentes fém-tányérban. Na barátom, az első ami beugrott, vesszek meg a kórházi kacsa volt. Meg evés közben is a nyomorult "kacsa" járt a fejembe, valamiért. Elég sok helyen ettem már keresztbe-kasba az országban, de ilyen fémtányéros tálalást még nem láttam. Végig azon gondolkoztam hogy miért jó a fém tányér, de nem sikerült rájönnöm. Ha valaki tudja kommentálja már meg, LÉGYSZI!

Jöjjön akkor a pacal! Jól meg volt melegítve, a fűszerezés a hagyományos kamionos tradíciót követte, kicsit borsos, kicsit csípős,nem kellett az erőspista, amúgy semmi extra. Egész jól meg volt főzve, nem volt rágós, nem volt kellemetlen szaga. Az adagot első ránézésre keveseltem, de mire elfogyott egészen jól laktam, biztos a fémtányér miatt volt az optikai csalódás. Az jutott eszembe hogy ez egy igazi jó átlagpacal, semmi nagy hiba vagy jóság, átlagos, pont. Elfogyott, jóllaktam. Gondoltam azért lefojtom még valami édessel, de az utolsó 150-es palacsintát pont előttem vették meg. Fizettem tehát 1210-et mindenestül, úgy hogy kaptam még bónusz szelet kenyeret is amit nem számoltak fel!

Pontozás:

  • Parkolás: 2/5 (útszélén, padkán)
  • Kiszolgálás: 4/5 (jó, de tényleg)
  • Íz: 3/5 (átlag pacal)
  • Adag: 4/5 (pont elég volt)
  • Ár/érték:4/5 (jó az)

Az ételbárnál mindenképpen megéri megállni, és kipróbálni egyéb az árlistán lévő ételeket. Azért a kakastaréj - here pörkölt elég jól hangzik ahhoz hogy legközelebb ne csak a pacal menjen! Ha jól láttam fácsén fent van az ételbár, aki akarja megtalálja.

Bónuszba az utolsó képen egy gyönyörű pirosfelnis amg merdzsó, itiszde dzsááá!

Lehet válogatni:

img_1522.JPG

Fémtányéros csendélet

img_1521.JPG

Szieszta egyesen

img_1520.JPG

Bónusz! Deszééép!

img_1524.JPG

11 komment

Címkék: debrecen palacsinta étkezde pecsenye csalamádé pacalpörkölt kamionos kerthelyiség kakasherepörkölt fémtányér

Bistro Sparhelt, Balatonfüred

2017.09.26. 13:41 rezirap

Jó Étvágyat!

file_002.jpegNem volt eddig idén poszt, ez tény. Mivel a Barnus év elején lepattant németbe aztán ott hegeszt valami raktárcsarnokokat vagy mit, nekem adták a nemzetközi fuvarokat, így a belföldi kajás vonal kicsit szünetel, a kintieket meg minek adjam, bár a szlovákoknál van fajin pacalleves, na majd egyszer lehet beírom ide a legjobbat.

Előre leszögezem, maradunk az alacsonyabb kategóriájú vendéglátó egységeknél, bár kilengések lesznek továbbra is ha úgy hozza a sors. Ez a mostani poszt egy ilyen Ünnepi Edition.

Úgy adódott hogy a születésnapomon éppen fuvarban voltam olaszba, így megígértem Klaunak, hogy majd ha úgy adódik, elviszem egy ünnepi vacsira valami jó helyre (arra hiába várnék hogy esetleg ő hívjon meg, a Klau nem olyan fajta lány). Balatonfüreden kaptam egy tippet az egyik raktáros sráctól, hogy a főnöke mindig a Sparhelt-be jár a csajával és hogy az milyen jó. Alakult is szeptember elején egy fuvar Almádiban felrakóval, onnan Füred nincs messze. Mondom a Klaunak hogy elviszem Füredre vacsizni egy tuti bisztróba, megkajálunk aztán én megyek tovább Ausztriába, ő meg visszajön vonattal vagy busszal, idejéből kitelik. Na öcsém, hogy mekkora hisztit levágott, hogy miaz hogy nem rendes étterembe megyünk csak valami nyomi bisztróba akarom vinni, meg hogy ő nem fog buszozni, mit gondolok én. Jól összebalhéztunk ezen, persze ő otthon maradt én meg mentem fuvarba. Felraktam Almádiban, aztán úgy döntöttem hogy Klau zavarodjon meg levelestűl ágastúl, én akkor is a Sparhelt-ben fogok vacsizni.

Mivel már nem a nagy nyári szezon volt, így először azt hittem nincs is nyitva, annyira nem voltak emberek se az utcán, sem a bisztróban. Amikor beléptem az egész személyzet a pultnál beszélgetett. Kérdeztem hogy nyitva vannak-e mert vendéget egy darabot nem láttam. Mondták hogy természetesen nyitva vannak, aztán választottam egy jóképű asztalt és leültem. Mire leültem mindenki a helyére került egy pillanat alatt. Teljes lett a rendezettség egyből. A felszolgáló srác hozta az étlapot ami hálistennek nincs túlbonyolítva, mondjuk egy bisztrónál ne is legyen. 2-3 fajta leves, meg 5-6 féle főétel, aki ezek közül nem tud választani az meg is érdemli. Először valami halat akartam enni, az étlapon volt akasztói rántott ponty de én azt akasztón a Halascsárdában szeretem. Aztán megláttam ezt: Nádudvari bárányvagdalt, kelkáposzta, burgonya. Éreztem hogy ezt a vagdaltat meg kell kóstolnom, szóval rendeltem, meg mellé egy mentaszörpöt. Mivel egyedül voltam vendég az egész étteremben, egyből nekilátott a séf a látványkonyhán az étel elkészítéséhez. Ahogy figyeltem hogy tevékenykedik a séf, a felszolgálósrác kihozott egy kis poharat benne valami nem tudom mivel. Sajnos pont a telefonba magyaráztam Karesznak hogy miért nem működik a pótján a liftestengely, ő meg nem nagyon akarta érteni, így eltartott jó sokáig, mire felfogta valahogy, addigra meg már a vagdalt is megérkezett, így:

bari2.jpg

Ha itt volt a főétel, a poharas cuccal nem nagyon foglalkoztam, félretettem későbbre. A főétel illata nagyon finom, selymesen étvágygerjesztő volt. A vagdalt inkább kis medalion jellegű formákból volt megtalálható a tányéron. Az első falat természetesen a húsból landolt az ízlelőbimbóimon. A bárány ugye elég karakteres ízű cucc, hát a vagdalt íze egyáltalán nem volt tolakodóan karakteres, finoman adta a bárány zamatot de csak a kellemes határig. A hús inkább csak közepesen volt átsütve, nekem nagyon tetsző állaga volt, omlós de nem kiszáradt. Belül besírtam, hogy milyen finom. A köret mellet se szaladjunk el! A kelkáposzta és a burgonyapüré szintén nagyon ott volt a szeren. A mini káposzták nem széjje' voltak főzve, hanem ress, ropogós és ízes állapotban sorakoztak a husik mellett. A burgonyapüré, (vagy inkább burgonyakrémnek mondanám) szintén jól passzolt az előzőekben említett szereplőkhöz. Aztán felfedezni véltem a buliban jópár szalonnapörcöt, és lila kisvirágot is. Minden falat egy jóleső érzés volt, szerettem az ízek keveredését. A rendelésnél én kisebb adagra számítottam, jó persze nem laktam tőle degeszre magam, de úgy pont elég volt, normál léptékkel.

Az elfogyasztott főétel után, kicsit elbeszélgettünk a felszolgálósráccal mindenféle dologról, persze megkérdeztem azt is mi van a kispohárba, amit a főétel előtt kéretlenül hozott ki, és amihez így utólag látok hozzá.

desz2.jpeg

A kispohárban a Séf ízelítője volt. Rebarbara csatni, fűszeres kecskesajttal, azt hiszem ez volt. Ennek a pohárnak ilyen előzetesnek kellett volna hogy legyen, a felszolgáló srác a francia nevét is mondta, azt persze elfelejtettem. Desszertnek is jó volt nekem, bár a rebarbarát én nem éreztem ki belőle, az édes csatni a sós, fűszeres kecskesajttal jó párosnak bizonyult.

Nagyon jól esett, finom és nekem ízletesen jól eltalált volt a főétel. Beszélgettem még kicsit a felszolgáló sráccal, tök kommunikatív volt, normálisan adta ő is. Persze nem volt pörgés, meg sürgés forgás, olyan divatosan mondva "chill" érzés uralkodott a bisztróban, akkor bent.

Ünnepi ide vagy oda azért van pontozás:

  • Parkolás: 1/5 (a környék nem teherautónak való)
  • Kiszolgálás: 5/5 (udvarias, normális)
  • Íz: 5/5 (odavágott)
  • Adag: 3/5 (nagyzabásoknak nem annyira)
  • Ár/érték:4/5 (ha szigorúan nézem)

A végén meg kell még jegyeznem hogy a szörp meg a főétel 4500-at kóstált. Mondaná Tibi hogy "Te meg vagy borulva, ennyit fizetni egy kajáért!!!". Mivel mostanság sokat járok külföldön, így nem lepett meg hogy normális, sőt szerintem minőségi kajáért 15 EUR-t kell fizetni, próbálj meg 10 EUR alatt normálisan külföldön kajálni, persze gyros meg hamburger van olcsóbban is de az nem ez a kategória. Meg amúgy is ünnepi volt, nekem megérte, a Klau meg bukta!

A neten fent a Sparhelt étlap van fácséjuk is ha valakit érdekel megtalálja!

Pár kép még:

file_000_1.jpeg

Sparhelt is van

file_000_2.jpeg

A törzsvendégeknek saját poharuk van, zárható vitrinben.

file_001.jpeg

Vihar kerekedik

bari1.jpeg

Szólj hozzá!

Címkék: balaton balatonfüred burgonyapüré szörp ünnepi kelkáposzta bistro Bárány

A Pecsenyés, Harta

2016.12.24. 08:08 rezirap

Jó Étvágyat!

img_0744.JPGErősen rákanyarodtunk már a karácsonyi ünnepkörre, de a fuvart meg kell csinálni akkor is. Kalocsán elég későn sikerült felrakni, így késve indultam a szekérrel Solt irányába. Persze hogy full éhes voltam, hosszú volt a nap. Eszembe jutott hogy Hartán a Kolbászház mellett van egy pecsenyés. A házban már vettem régebben igen finom kolbászokat, csemegét meg csípőset is, meg májast ha jól emlékszem. Ízlett minden, jó anyag volt. A pecsenyést eddig minden alkalommal lekéstem, odaérkezéskor már zárva volt. Most is elég későn értem oda, este 6 múlt pár perccel, na gimg_0740.JPGondoltam megint bukó a sült áru. Fények viszont még égtek, meg mozgás is volt, hát akkor megpróbálom, mart már az éhség. Amikor a bejárathoz értem és megláttam a 18-ig nyitva táblát, éreztem itt már zaba nem lesz. Mivel jövés menés volt, csak bekérdeztem hogy nyitva vannak-e? Egy kedves úriember azt mondta ő nem tudja mert polcot rak fel, kérdezzem meg a "Tibit". Odaosontam a pulthoz, és megkérdeztem a mögötte álló már odavalónak kinéző illetőt hogy lehet-e még enni? Jött is a válasz, hogy persze van még ropi megimg_0741.JPG szaloncukor, kóla, rágó, sör is. Mondom, nem ilyesmire gondoltam, esetleg valami más? Erre kinyílt egy nagy műanyag doboz és a következő felsorolást kaptam: fasírt, kolbász, sült hús még ami van.

A kolbászt választottam két szálat. Előkerült a háromszög tálca is, gyááá ez az álmoskönyv szerint csak jót jelent! Kaptam a kolbászhoz mustárt, meg csípős csalamádét, és kenyeret is rendes szeleteket. A kolbit nem kellett melegíteni, nem rég vehették ki a piros fény alól, még pont jó meleg volt. A pultos úriember mondta csak egyek nyugodtan, halászlét főznek, itt lesznek ma sokáig. Ennek megfelelően nyugodtan telepedtem le az új polc, meg a karácsonyfa szomszédjába. Aztán gyorsan neki is láttam a falatozásnak. Nagyon zamatos, szaftos, közepesen fűszeres volt a kolbász. Nem volt kiszáradva, élmény volt minden falat. Igen, éhes voltam de tény és való hogy mega finom volt. Azt hozzá kell tenni még a történeti hűséghez hogy az utolsó falatok nehezen mentek le annyira eltelített a cucc. Evés közben hallottam hogy az új polcra, deszkatévé fog kerülni, a szórakoztatás oltára lesz. Felfaltam mindent ami a tálcán volt és nagyon jól laktam. Máskor is megyek, mennem kell! Van pacal is, csülök is az étlapon!!!

Nem maradhat el:

  • Parkolás: 2/5 (szerelvénnyel nehéz)
  • Kiszolgálás: 5/5 (igazi vendéglátó)
  • Íz: 5/5 (zamatdús)
  • Adag: 5/5 (amennyit kérsz)
  • Ár/érték:5/5 (1500-ből jött ki a tálca)

Solt és Kalocsa között szigorúan ajánlott ide betérni!

Akkor, Jóízű Karácsonyt meg hasonlókat Kívánok!

( Aki megnézi a képeket nagyba is feltűnhet az egyik kolbászon egy nem oda illő valami, jelentem egy kis sűlthusi darab volt rajta, a dobozban a kolbászok alul voltak ezért, élvezeti értéket nem befolyásolt.)

img_0742.JPG

img_0745.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: kolbász pecsenye csalamádé pecsenyesütő Harta háromszögtálca

Neked Főztem, Zánka

2016.12.12. 16:48 rezirap

Jó Étvágyat!

Van olyan is amikor a telephelyen pihen a kamion hétvégén. Mit csinál a nemnormális sofőr ilyenkor? Igen, beül a személykocsiba azzal megy. Főleg élményfaktor a javából az is, amikor vagy a vízpumpa, vagy a termosztát gyengesége miatt az M7-es 10-es kiliénél útban a Balcsi felé, a pirosba csap a vízhőjelző mutató. Nem hátrálunk meg, menni kell, fűtés maxra, ablak le, így vagány az utazás! Szóval beteges kocsival mentünk neki a Balaton északi partjának. Bírta azért, bár a folyamatos 35fokos fűtés nem volt a legkomfortosabb.img_0558.JPG

Már nem is tudom hogy volt pontosan, de abban biztos vagyok hogy délután tájban nagyon megkívántam a levest. Vannak ilyen hullámok néha, a leves ritkán, de tészta kívánás, meg édesség kívánás ugye van. Na, az északi parton bevillant a "levest akarok enni" felírat és egyre nagyobb és vastagabb neonfényű betűkkel világított. A terv az volt hogy a következő lehetőségnél megállni és kérni egy levest. Itt érkeztünk meg Zánka határában található Neked Főztem, gasztrokocsmába. Hallottam már az intézményről, benne vannak ők is az északi parti gasztro hype-ban. Ha nem "az első helyen állunk meg" cselendzs van, magamtól nem biztos hogy bemegyek. Inkább kerestem volna valami kispiszkost, mindegy ezt dobta a gép, lássuk.

Pofás kis hely kívül-belül, mivel ez bőven ősz közepén történt, így a nagy tömeg nem volt itt, oda ültünk ahova jól esett. Ügyesen van hangolva a beltér, olyan egyszerű és sallang mentes, jó hangulatot ad, illetve a napi DJ is elég jól válogatta az aláfestő muzsikát.img_0554_1.JPG

Nemkértem étlapot, asszem nincs is. Egy jó nagy fekete táblára fel volt fehér krétával karcolva a napi ajánlat, én az első sorban megtaláltam azt amiért jöttem.ez pedig a Bárányragu leves volt. Előtte azért kértem még egy házi szörpöt azt hiszem kakukkfüves volt. Olyan szinten el volt találva, nem volt intenzív, nem volt cukros, teljesen ott volt a szeren. Egy "sima" szörp.img_0548.JPG

Aztán kijött a leves is, sokat nem kellett rá várakozni, lévén akkor éppen más vendég nem nagyon volt. Hozzá kell tenni a bárány, azért nem könnyű feladat, szerintem. Először a tányér felé hajolva az illatára és a látványra lettem figyelmes. A felszínen egy csipet tejfel sziget úszott, ízlésesen, ráérősen. Szépen telt kertizöldség illat szált fel elbújva benne a bárány jellegzetes aromája. Aztán még a kóstolás előtt rájöttem hogy hiányzik a ragu mellől nekem a kenyér. Azonnal hozott a pincér srác finom puha fehéret. Jött a kóstolás, először a leve. Nem vékony, jó sűrű lé, telis-tele sziporkázó ízvilággal. Aztán a zöldségek is a kanálra kerültek. Abban biztos vagyok hogy ezeket a leveszöldségeket nem a hipermarketek polcairól hozták ide bele a levesbe. Olyan ízük volt mint nagyanyám húslevesébe annakidején, amibe én vittem reggel a kertből fel frissiben a belevalót. Nekem már itt meg is volt a "de jó hogy ma ezt választottam" érzésem. Aztán jött az utolsó kóstolás, a barihusi. Félve haraptam rá, bár az előjelek jók voltak. Félelmem alaptalan volt, a hús is finomra sikeredett, egyáltalán nem volt rágós, sőt omlós állagával és visszafogottan jellegzetes ízével, volt kerek egész a leves. Ilyen finom egyben lévő levest, régen sikerült ennem. Szépen lassan kiélvezve minden kanállal, természetesen elfogyott a raguleves, vele a puha fehér kenyér. Nem lettem degeszre tele, de elég volt és nagyon finom!img_0556_1.JPG

Szóval szezonon kívül is érdemes a Balcsira menni, ha másért nem de egy finom, kerek, bárányraguért mindenképpen! Jó-jó, persze hogy másért is érdemes azért! A leves 1400 volt a szörp meg 400, csak gondoltam szólok.

Az elmaradhatatlan:

  • Parkolás: 2/5 (nem teherbarát, mondjuk szgk-val voltam)
  • Kiszolgálás: 5/5 (rendben)
  • Íz: 5/5 (az van bőven)
  • Adag: 4/5 (elég)
  • Ár/érték:5/5 (nekem megérte)

A tanulság számomra pedig az hogy néha igen is érdemes bemenni a "divatos", "hype-os" gasztro hullámon hasító kajáldákba is, néha.

Még egy ragu portré:

img_0557.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: balaton szörp Zánka Gasztro Hype Ragu Bárány

Kert Vendéglő, Csongrád

2016.10.26. 07:03 rezirap

Jó Étvágyat!

img_0523.JPGAzon a szép napsütéssel induló napon, úgy hozta a fuvar, hogy elég sokszor sikerült a Tiszát keresztbe-kasba átszelnem párszor. Reggel volt egy szegedi címem, de itt még csak körvonalazódott az ebéd mibenléte. Aztán dél körül Hódmezővásárhelyen a raktáros srácok közül a "Targoncás" Tibi beadta a tuti tippet, a környéken a legjobb halászlét kínáló helyről. Ezen a ponton dőlt el hogy ma halászlét kell ennem, mindenképpen! Tibi tippje akár működhetett volna, ha nem esik be váratlanul egy orosházi felrakó. Onnan viszont a tippben említett műintézmény már nem volt az útitervben, aznap. Mit volt mit tenni irány az M5, Szentes-Csongrád irányában. Ez a két város is tiszaparti, kell hogy legyen jó halászlé! Első gondolat az volt hogy megállok valami benzinkúton aztán megkérdezem hol adják a városban a jó halászlevet (igen itt már elég rendesen rá voltam pörögve, meg éhes is voltam). Aztán jött a szikra hogy Balázst kell felhívni, mivel némi ismeretségi köre van a városban, hátha tudja a tutit. Persze egyből nem vágta, de megnyugtatott (szerintem kihallotta a tanácstalanságot vagy éhséget a hangomból) hogy pár percen belül visszahív és ad egy címet hallé ügyben. Majd 2 perc múlva a következő kódot kaptam: Ha Csongrád és halászlé, akkor Kert Vendéglő!

img_0524.JPGNem volt nehéz megtalálni a vendéglőt, bár mivel a belváros közepén van, a nyerges szerelvény leparkolása okozott némi kalamajkát, de megoldottam. Lakóházak között egyből megleltem a bejáratot, aztán azt hittem Stralis kolléga is pont itt abrakol, mert narancs renegádé állt a bejáratnál. Jó nagy ez a vendéglő, van téliesített kinti része, meg hatalmas benti is, kívülről nem is látszik hogy mekkora. A pult közelébe ültem le, nem világoltam nagyon. Majd jött is a fiatal felszolgáló lány az étlappal. Nagy meglepetésére az étlapot nem is kértem csak azt kérdeztem hogy milyen halászléjük van. Ponty, harcsa, és vegyes adta a választ. Azt hiszem, nem nagy meglepetés hogy a vegyesre esett a választásom. Mielőtt kijött a hallé, a kenyér és az "erős" érkezett az asztalra, de a levesre sem kellett 5 percnél többet várni. A nagy menzás mélytányérnak mindig pozitív előjele van számomra, főleg ha tele is van étellel. A tányér megvolt, bár fért volna még bele a levesből, de ez majd a pontozásnál.

img_0525.JPGElső az illat, ez rendben. Semmi oda nem illő nem volt, jó tömény halas pára szált fel belőle. Akkor jöhet az íz. Azt kell mondanom teljesen jól volt fűszerezve, enyhén volt csípős utóízben, én ezt kedvelem, nem a marósat. Az állaga is inkább a sűrű paszírozott style volt, ami nálam jó pont. Elérkeztünk a halakhoz. Mind a két fajta komolyan volt filézve egy darab szálka nem sok, annyit nem sikerült találnom, a halak íze is kifogástalanul finom volt. Ekkor már kezdtem megnyugodni, hogy jól tettem hogy Balázst kérdeztem mert a halászlé tényleg finom. A tányér léhez azért hozzáettem vagy három szelet kenyeret, ami jó puha fehérkenyér volt. Élveztem a finom halászlevet a puha kenyérrel amíg tartott, de elfogyott hamar, és még nem voltam közel sem jól lakott. A túróscsusza tűnt a legjobb és tradicionális második opciónak, de azt valahogy nem kívántam. Bombát akartam küldeni a halászlére, valami ütőset. Megint csak a felszolgáló lány segítségét kértem az étlap tanulmányozása helyett. Ő lelkesen sorolta a palacsintákat, gesztenyepürét, somlóit...Az lesz az, a somlói, azt kell rádobni a halászlére, hagy szóljon. Kértem is ki hamarjában és eme csodálatot kaptam: (direkt nagyba teszem be, csakazértis)

img_0526_1.JPG

Nagyon édes, csokis, habos, piskótás, finom és jó adag volt. Ütött ahogy elterveztem, és adagra is pont jónak bizonyult, egyebet nem is tudok. Így laktam jól. Az említett menüsor egy tonikkal, 2400-ba került, ami szerintem teljesen baráti. Nem tudom az étlapon milyen ételek vannak még, de ha nem halászlére éheznék akkor is bemennék legközelebb mást is megkóstolni, mert nekem a Kert Vendéglő Csongrádon nagyon bejött!

Pontozok, persze hogy:

  • Parkolás: 1/5 (belváros, nem hosszú tehernek való)
  • Kiszolgálás: 5/5 (teljesen jó)
  • Íz: 5/5 (fent leírtam)
  • Adag: 4/5 (jó)
  • Ár/érték:5/5 (ezzel nincs gond, 560-ért a somlói!)

Ááá, még egy valami csak, hogy azért kicsit belevágjak a nagy rózsaszín habos felhőbe. Tudom én hogy a tisztaság mindenek felett, nincs is ezzel nekem semmi gondom, de a nagy üvegfelületeket lehet nem akkor kellene szórófejes citrusosciffel tisztítani, amikor ott fogyasztom a mennyei halászlevet 2 méterre. Nekem az ablaktisztító illata ugyanúgy nem jön be evés közben mint ha cigiznének a mellettem lévő asztalnál.

img_0527.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: halászlé vendéglő Csongrád Somlói