Hirdetés

Hirdetés

Pacalvadász

Csárdák, éttermek, talponállók, büfék gyűjteménye.

ETETŐK TÉRKÉPEN

Friss topikok

Címkék

112 (1) 6 os (3) ablakos kiszolgálás (1) akasztó (1) audi (1) babgulyás (1) bableves (4) balaton (3) balatonfüred (2) balatonfüzfő (1) baleklámpa (1) Bárány (2) báránycsülök (1) bécsiszelet (1) belváros (1) bezár (1) birkapörkölt (1) bistro (1) bisztró (1) Bohém (1) borsóleves (1) brassói (3) Budakeszi (1) budaörs (3) Budapest (1) budapest (12) büfé (5) büfékocsi (2) burgonyapüré (1) cegléd (1) cigánypecsenye (2) cikk (1) csalamádé (4) csapvíz (1) csárda (5) csepel (1) csillag (1) csirkecomb (1) csokispalacsinta (1) Csongrád (2) csülköspacal (1) csülök (5) csülökpörkölt (1) debrecen (1) disznósajt (1) donovaly (1) ebes (1) esztergom (1) ételsziget (1) étkezde (6) étterem (20) facebook (1) Falatozó (1) falatozó (5) fasírt (1) fémtányér (2) finomító (1) Gasztro (1) goral (1) grill (2) grillcsirke (1) gulyásleves (2) gyarmat (1) győr (7) gyorsbüfé (1) gyorsétterem (1) halászcsárda (1) halászlé (5) halleves (1) harcsapaprikás (1) háromszögtálca (1) Harta (1) hekk (1) hentes (2) Hentes (1) Hurka (1) hurka (5) Húsbolt (1) húsleves (2) hvg (1) Hype (1) IX. kerület (1) jakabszállás (1) kacsa (1) kaja (1) Kajálda (1) kakasherepörkölt (2) kalocsa (1) kamionmosó (1) kamionos (4) Kávéház (1) kelkáposzta (1) kemence csárda (1) kerthelyiség (7) kif (1) kifőzde (4) Kisbig (1) kisvendéglő (1) kocsma (1) kocsonya (2) köfém (1) kóla (1) Kolbász (1) kolbász (6) koliba (1) kolozsvári rakott káposzta (1) kondorfa (1) körmös pacal (1) körömpörkölt (1) koviubi (3) kurta (1) lángos (6) lazac (1) lecsó (2) Lepény (1) liba (1) lónyál (1) lötyi (1) máj (1) májas (1) Maklár (1) márton nap (1) Mátra (1) mecseknádasd (1) menü (17) menz (1) menza (10) Mester utca (1) mol (1) nyárfa (1) nyékládháza (1) nyíregyháza (1) olcsó (3) pacal (4) pacalpörkölt (11) palacsinta (6) panorámaterasz (1) paradicsomleves (1) pécs (1) pecsenye (7) pecsenyesütő (5) penne (1) pincér (1) pitvar (1) presszó (1) prósza (1) rába (1) Ragu (1) rakéta (1) rántottsajt (1) régi (1) répcelak (1) rétes (1) retro (1) rizsa (1) sajtburger (1) sajtostejfölös (1) siófok (1) solt (2) Somlói (1) Sous Vide (1) Sülysáp (1) szalontüdő (5) szarvas (1) székesfehérvár (1) szendvics (1) szlovákia (1) szörp (3) sztrapacska (1) talponálló (2) Tápiószecső (1) Tarhonya (1) Tata (1) tavaszitekercs (1) tea (1) temesvár (1) tepertőspogácsa (1) Terasz (1) terasz (2) Tócsni (1) uborka (1) újbuda (4) ünnepi (1) út (1) Vác (1) vadas (1) velősmáj (1) velőspacal (3) vendéglő (6) veresegyház (1) veszprém (2) xi (3) XI (2) xiii (1) XIII (1) xiv (2) xx ker (1) zalaegerszeg (2) Zánka (1) Zúza (1) zúzapörkölt (5) Címkefelhő

Zőld Elefánt Vendéglő, Győr

2009.05.01. 09:07 rezirap

 

Jó Étvágyat!
 
No, hát azt kell mondanom, hogy tele vagyok, mint a déli busz, meg Muki is! Egy kicsit el voltam tünve, na nem azért, mert nem lett volna mit feljegyezni hanem csak úgy, így adta ki. A mai napon, ahogy észrevettem, mindenfelé ballagtak a jobb sorsra érdemes diákok, hát mi is elballagtunk a címben szereplő vendéglátó ipari egységbe, mégpedig négyen: fentnevezett Muki, Féda, Zsolti, meg én.Az étterem a Lajta u. 15 alatt található szoros ölelésében a környező marcalvárosi tízemeleteseknek, de a látszat ne tévesszen meg senkit! Az apropója csak annyi, hogy éhesek voltunk, és kézenfekvőnek tünt az étterem látogatás, plusz a Pacalvadász kollégának is megígértem, hogy leinformálom a helyet. Először kicsit megijedtem, amikor megláttam az étterem körül ólálkodó csimi-csumi ruhába öltözött vendégsereg cigizős részét, a nem cigizősök bent voltak. Gondoltam, itt ma nekünk biztos nem terem húsgombócleves meg rántothús, mert mindent a ballagóknak lefoglalva, kiadva, a többi meg mehet hamburgerezni a vidéki pályaudvarra vagy ahova akar. Azért annak örülök, hogy a sejtésem nem jött most be, mivel volt szabad asztal is, meg le is engedtek ülni minket. Azért rajtunk kívül csak a szent ballagás ünneplők kikent-kifent hívei falatoztak körülöttünk, bár aki ezt szereti, hát mit bánom én. Mivel Zsoltiék már ismerik itt a járást, bekértek egy három adag tárkonyos csirkeragut 4 tányérral...Már itt pozitív volt a hely, mivel a három adag négyőnknek is bőven elég volt, ami a központi levesestál asztal közepére helyezésével oldódott meg, szóval mindenki annyit szedett, amennyit bírt. Továbbá itt kell megemlítenem hogy a leves nem ám vékonyka kis alaplé volt, hanem gazdagon hússal zöldséggel és csipetke tésztával készült, ami nálam az ötösre itt rátette a csillagot, az a citrom volt a ragulevesbe, mivel a hozzá értők azt tudják, hogy a tejfölös tárkonyos ragu igazi íze akkor jön ki, ha egy kis citromot cseppentünk beléje. Na tehát a levessel nem is volt semmi gond. Jöttek a főételek!!! Muki maradt a jól megszokott rántottsajtnál, miszerint abba nem lehet hiba, hát nem is volt, mivel az adag második felét Zsoltiék Artúr nevű mindenevő (értsd: szó szerint!) kutyusa kapta meg. Fédra őszibarackos pulykamellet tolt krokettel, Zsolti meg kakukkfüves hátszínt pürével.
 
Én pedig mit vettem észre az étlapon a készételek bandában........hát a velőspacalt meg a csülkös testvért a pacal családból. Mivel most inkább éhes, mint „innyenc” voltam, így a nagytesót a csülkös pacalt kértem ki, köretnek főtt burgonyát, egy kis csalamádéval a bal oldalon. Azért a pacal egy bizalmi dolog, biztos, ami ziher, rákérdeztem a pincér hölgynél, hogy azért milyen itt a pacal? Simán rátette, hogy biz’ itt csak dícsérni szokták! Én meg olyan vagyok, hogy először hiszek, aztán ha át ba....babrálnak velem, akkor soha nem megyek vissza, így kikértem a csülköst. Hát nem panaszképpen, ki-ki döntse el, de ezt kaptam:
Külön serpenyöbe, szépen kitéve, az adag is rendben volt, az íze is, ment hozzá a Dreher barna sör, ballagás ide vagy oda, jól is esett. A csülök egybe olvadt a pacallal, nem érződött, hogy esetleg utólag lett hozzávágva (mint az Ételsziget-ben), az ízharmónia megvolt, jól be is laktam belőle, attól vagyok úgy tele, hogy folytásnak még lefekvés előtt iktattam egy fél STROH Rumot (60-as), az szétcsapja az ártó szellemeket. Szóval úgy érzem, ez egy jó hely, az árakról még nem esett szó, de nincs vele gond:csülkös pacal 990, hozzá a krumpli 450, vegyesvágott (ez a neve jó!) 320, a hátszin ezerhat meg négyötven a püré, a három leves, ami legalább ötadag 1650, a többit meg mindenki fedezze fel, mert szerintem simán megéri!
Akkor már legyen pontozás is:
 

Parkolás: 4/5 (gyalog voltunk, de ha a ballagók elfértek, akkor nem rossz)

Kiszolgálás: 5/5 ( Rendben volt, elég korrekt időbe jöttek az étkek)

Adag: 5/5 ( fullra lett mindenki, a leves csillagot kap)

Íz: 5/5 (mondom, megéri!!!)

Ár: 5/5 (nem vészes, sőt jó árban van)

A neteseknek itt az elérhetőség direktben: http://www.gyorzoldelefant.hu/

Még képek, mindenki találja ki, hogy mik vannak rajtuk:

2 komment

Címkék: győr étterem csülköspacal

A bejegyzés trackback címe:

https://pacalvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr811096884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeadBodiesEverywhere 2011.08.30. 12:44:35

A hétvégén voltunk a győri állatkertben és gondoltuk hogy akkor együnk Győrben.
Rágoogliztam a következőre: győr pacalvadász

És mivel azt írtátok jó a pacal, így gondoltuk a többi kaja is szuper!
Így is lett, kb. 2 körül érkeztünk a helyre, ami tömve volt?! de mondták ha tudunk egy kicsivel többet várni akkor hajrá...

Megérte.
A kaja tényleg 5/5, az adag mennyisége is király.
Az árakkal sem volt igazából semmi baj, a köret már nem 450, hanem 470 forint.

Az asztalunknál volt aki pacalt evett, csülköst. Teljesen meg volt vele elégedve!

Köszi a tippet!

rezirap 2011.09.02. 11:31:35

@DeadBodiesEverywhere: Nagyon szívesen!Mi meg a kommentet köszi!:-)
süti beállítások módosítása