Pacalvadász

Csárdák, éttermek, talponállók, büfék gyűjteménye.

ETETŐK TÉRKÉPEN


Pacalvadász nagyobb térképen való megjelenítése

Link

Friss topikok

Címkék

112 (1) 6 os (3) akasztó (1) audi (1) bableves (4) balaton (1) balatonfüred (1) balatonfüzfő (1) baleklámpa (1) báránycsülök (1) bécsiszelet (1) belváros (1) bezár (1) birkapörkölt (1) bisztró (1) borsóleves (1) brassói (4) budaörs (3) budapest (11) büfé (4) büfékocsi (1) cegléd (1) cigánypecsenye (2) cikk (1) csárda (5) csepel (1) csillag (1) csokispalacsinta (1) Csongrád (1) csülköspacal (1) csülök (4) csülökpörkölt (1) disznósajt (1) donovaly (1) ebes (1) esztergom (1) ételsziget (1) étkezde (4) étterem (19) facebook (1) falatozó (5) finomító (1) goral (1) grill (1) gulyásleves (2) gyarmat (1) győr (7) gyorsétterem (1) halászcsárda (1) halászlé (4) hentes (2) hurka (4) húsleves (2) hvg (1) jakabszállás (1) kakasherepörkölt (1) kalocsa (1) kamionmosó (1) kamionos (3) kemence csárda (1) kerthelyiség (2) kif (1) kifőzde (3) Kisbig (1) kocsonya (1) köfém (1) kolbász (4) koliba (1) kolozsvári rakott káposzta (1) kondorfa (1) körömpörkölt (1) koviubi (3) lángos (5) lazac (1) lecsó (1) liba (1) lónyál (1) lötyi (1) máj (1) májas (1) Maklár (1) márton nap (1) mecseknádasd (1) menü (15) menz (1) menza (10) mol (1) nyárfa (1) nyékládháza (1) nyíregyháza (1) nyúl (1) olcsó (3) pacalpörkölt (5) palacsinta (5) paradicsomleves (1) pécs (1) pecsenye (5) pecsenyesütő (4) penne (1) pincér (1) pitvar (1) presszó (1) prósza (1) rába (1) rántottsajt (1) régi (1) répcelak (1) rétes (1) retro (1) rizsa (1) sajtburger (1) solt (1) Somlói (1) Sous Vide (1) Sülysáp (1) szalontüdő (5) szarvas (1) székesfehérvár (1) szlovákia (1) talponálló (1) Tata (1) tea (1) temesvár (1) újbuda (3) út (1) velősmáj (1) velőspacal (1) vendéglő (6) veszprém (2) XI (1) xi (3) xiii (1) XIII (1) xiv (2) xx ker (1) zalaegerszeg (2) zúzapörkölt (3) Címkefelhő

Kert Vendéglő, Csongrád

2016.10.26. 07:03 rezirap

Jó Étvágyat!

img_0523.JPGAzon a szép napsütéssel induló napon, úgy hozta a fuvar, hogy elég sokszor sikerült a Tiszát keresztbe-kasba átszelnem párszor. Reggel volt egy szegedi címem, de itt még csak körvonalazódott az ebéd mibenléte. Aztán dél körül Hódmezővásárhelyen a raktáros srácok közül a "Targoncás" Tibi beadta a tuti tippet, a környéken a legjobb halászlét kínáló helyről. Ezen a ponton dőlt el hogy ma halászlét kell ennem, mindenképpen! Tibi tippje akár működhetett volna, ha nem esik be váratlanul egy orosházi felrakó. Onnan viszont a tippben említett műintézmény már nem volt az útitervben, aznap. Mit volt mit tenni irány az M5, Szentes-Csongrád irányában. Ez a két város is tiszaparti, kell hogy legyen jó halászlé! Első gondolat az volt hogy megállok valami benzinkúton aztán megkérdezem hol adják a városban a jó halászlevet (igen itt már elég rendesen rá voltam pörögve, meg éhes is voltam). Aztán jött a szikra hogy Balázst kell felhívni, mivel némi ismeretségi köre van a városban, hátha tudja a tutit. Persze egyből nem vágta, de megnyugtatott (szerintem kihallotta a tanácstalanságot vagy éhséget a hangomból) hogy pár percen belül visszahív és ad egy címet hallé ügyben. Majd 2 perc múlva a következő kódot kaptam: Ha Csongrád és halászlé, akkor Kert Vendéglő!

img_0524.JPGNem volt nehéz megtalálni a vendéglőt, bár mivel a belváros közepén van, a nyerges szerelvény leparkolása okozott némi kalamajkát, de megoldottam. Lakóházak között egyből megleltem a bejáratot, aztán azt hittem Stralis kolléga is pont itt abrakol, mert narancs renegádé állt a bejáratnál. Jó nagy ez a vendéglő, van téliesített kinti része, meg hatalmas benti is, kívülről nem is látszik hogy mekkora. A pult közelébe ültem le, nem világoltam nagyon. Majd jött is a fiatal felszolgáló lány az étlappal. Nagy meglepetésére az étlapot nem is kértem csak azt kérdeztem hogy milyen halászléjük van. Ponty, harcsa, és vegyes adta a választ. Azt hiszem, nem nagy meglepetés hogy a vegyesre esett a választásom. Mielőtt kijött a hallé, a kenyér és az "erős" érkezett az asztalra, de a levesre sem kellett 5 percnél többet várni. A nagy menzás mélytányérnak mindig pozitív előjele van számomra, főleg ha tele is van étellel. A tányér megvolt, bár fért volna még bele a levesből, de ez majd a pontozásnál.

img_0525.JPGElső az illat, ez rendben. Semmi oda nem illő nem volt, jó tömény halas pára szált fel belőle. Akkor jöhet az íz. Azt kell mondanom teljesen jól volt fűszerezve, enyhén volt csípős utóízben, én ezt kedvelem, nem a marósat. Az állaga is inkább a sűrű paszírozott style volt, ami nálam jó pont. Elérkeztünk a halakhoz. Mind a két fajta komolyan volt filézve egy darab szálka nem sok, annyit nem sikerült találnom, a halak íze is kifogástalanul finom volt. Ekkor már kezdtem megnyugodni, hogy jól tettem hogy Balázst kérdeztem mert a halászlé tényleg finom. A tányér léhez azért hozzáettem vagy három szelet kenyeret, ami jó puha fehérkenyér volt. Élveztem a finom halászlevet a puha kenyérrel amíg tartott, de elfogyott hamar, és még nem voltam közel sem jól lakott. A túróscsusza tűnt a legjobb és tradicionális második opciónak, de azt valahogy nem kívántam. Bombát akartam küldeni a halászlére, valami ütőset. Megint csak a felszolgáló lány segítségét kértem az étlap tanulmányozása helyett. Ő lelkesen sorolta a palacsintákat, gesztenyepürét, somlóit...Az lesz az, a somlói, azt kell rádobni a halászlére, hagy szóljon. Kértem is ki hamarjában és eme csodálatot kaptam: (direkt nagyba teszem be, csakazértis)

img_0526_1.JPG

Nagyon édes, csokis, habos, piskótás, finom és jó adag volt. Ütött ahogy elterveztem, és adagra is pont jónak bizonyult, egyebet nem is tudok. Így laktam jól. Az említett menüsor egy tonikkal, 2400-ba került, ami szerintem teljesen baráti. Nem tudom az étlapon milyen ételek vannak még, de ha nem halászlére éheznék akkor is bemennék legközelebb mást is megkóstolni, mert nekem a Kert Vendéglő Csongrádon nagyon bejött!

Pontozok, persze hogy:

  • Parkolás: 1/5 (belváros, nem hosszú tehernek való)
  • Kiszolgálás: 5/5 (teljesen jó)
  • Íz: 5/5 (fent leírtam)
  • Adag: 4/5 (jó)
  • Ár/érték:5/5 (ezzel nincs gond, 560-ért a somlói!)

Ááá, még egy valami csak, hogy azért kicsit belevágjak a nagy rózsaszín habos felhőbe. Tudom én hogy a tisztaság mindenek felett, nincs is ezzel nekem semmi gondom, de a nagy üvegfelületeket lehet nem akkor kellene szórófejes citrusosciffel tisztítani, amikor ott fogyasztom a mennyei halászlevet 2 méterre. Nekem az ablaktisztító illata ugyanúgy nem jön be evés közben mint ha cigiznének a mellettem lévő asztalnál.

img_0527.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: halászlé vendéglő Csongrád Somlói

Margaréta Vendéglő, Répcelak

2016.08.15. 17:13 rezirap

Jó Étvágyat!

Mondhatnám vissza a gyökerekhez, mert alapvetően a belsőség igenis finom. Jól is kell elkészíteni, ez sem vitás. Nem akarok nagyon előreszaladni, persze Szombathelyen megint nem volt idő egy valamirevaló meleg ételt gyorsan adó egységet keresni, ja a rohanás mindig. Aztán az új autóúton Győr felé már rendesen marta a bendőmet az éhség, akkor ugrott be a Margaréta, Répcelakon. Útba is esik, jó a kaja, adag is rendes, régen sokszor álltam meg itt, érdemes volt. Persze mikor éhes vagyok az emlékek hajlamosak megszépülni, de tényleg jókat kajáltam itt, mindig sokan voltak, ez mutatta hogy jó hely. Miért a múltidő? Hát ezért:

szalon3.jpgBeléptem az étterembe és konkrétan nem hogy vendég, de személyzet sem volt, egy fia nem sok, annyi se! Ez már kihívás nekem való! Próbáltam nagy zajt csapni ahogy kihúztam a széket, leültem kényelmesbe, talán még köhintettem is párat a rend kedvéért. Semmi. Csend. A főúton elhúzó autók zaja, talán valami rádió is duruzsolt valamelyik sarokban, de emberi lét itt bent nem felfedezhető. Kb.3-4 percig simán eltartott ez a hibátlan nihil, már azon voltam hogy akkor kész, kösz, tipli, de végszóra fogalmam nincs honnan belibbent egy felszolgálólányféle.

Udvariasan megkérdezte hogy régóta vagyok-e itt?!Nem tudom mit feleltem, de az étlapot meg sem nézve kérdeztem hogy mit lehetne kapni enni, mondjuk készételt, szeretem a kihívásokat. A felsorolásból csak a szalontüdő fogott meg. Azt mondta mivel nincs sok vendég (tudtommal én voltam egyedül...) hamar kész lesz! Olyan sokat tényleg nem kellett rá várni és már előttem is hevert a csoda, a melegen gőzölgő szalon, zsemlegombóccal.

szalon1.jpg

Hát Ő volt az, a délutánom fénypontja. Az első kanál mindig kritikus. Félve kóstoltam meg a tányérban lévő műremeket ezt be kell vallanom. Aztán az első kanál után jött a második, majd a többi is lassacskán. Mit mondjak, olyan semleges volt. Nem robbantotta fel az ízlelőbimbóimat, és nem is öklendeztem vissza az első falat után, szimplán csak ettem. A zsemlegombóc kicsit szottyos volt, a tüdő meg olyan, tényleg a legjobb szó hogy semleges. Kimaradt belőle a karakter, pedig próbáltam keresni benne, de jól elbújt. Szépen lassan minden katarzis nélkül elfogyasztottam a tányéron lévő összes cuccot. Már nem voltam éhes, küldetés teljesítve. A tonic is lecsúszott szokás szerint, annak legalább még sokáig éreztem a selymesen kesernyés utóízét. A fizetés innentől már gyorsan ment, 1200 körül fizettem mindenestül, ami egészen barátságos árazást tükröz. Az éhség elmúlt, de nem ez volt életem eddigi legjobb szalontüdője, na!

Pontozok:

  • Parkolás: 2/5 (szerelvénnyel nem egyszerű)
  • Kiszolgálás: 3/5 (így adta)
  • Íz: 2/5 (nekem ennyire futotta)
  • Adag: 4/5 (jó)
  • Ár/érték:3/5 (nem drágán semleges)

Mindent egybevetve akkor is azt mondom érdemes megállni, hátha valakinek jobban sikerül!

Ha valakinek van még kedve Szalontüdőzni akkor ajánlom, mára már klasszik:

Szalontüdő

Meg pár kép még az ínyenceknek:

szalon2.jpg

szalon4.jpg

szalon5.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: étterem vendéglő szalontüdő répcelak

Kisbig Kifőzde "BISZTRÓ" részleg

2016.07.28. 16:51 rezirap

Jó Étvágyat!

1.jpgPersze volt már poszt a Kisbig-ből (itt) de mivel közel a lerakó, így többször betévedtem mostanság a műintézménybe. Nagy örömmel vettem észre hogy a jól bejáratott, jó minőségű, hatalmas adag tipikus menza kaják mellett, egy új ágazat is (nevezhetjük bátran BISZTRÓ-nak) nem hogy szárnyát bontogatja, de már sugárhajtóművel tolja neki. Az esetek nagy többségében kis "szériás" ínyenc ételek jelennek meg speciális napi ajánlatnak. Volt szerencsém a minap az egyik ilyen fogást bekóstolni, és ez nem más volt mint a Sous Vide Csülök. (szuvid csülöknek mondják ki a hozzáértősők) Jó, persze hogy hallottam már, alacsonyabb hőfokokon, durván sok ideig áztatják a húsokat, meg miegymást, merthogy az jó úgy. Ettem én már sok mindent ezelőtt, azért kíváncsi voltam tud-e ez valami újat, hát ki is kértem szépen.

Az első kép (próbálom majd nagyba betenni) szemlélteti a kezdő állapotot, itt jegyzem meg sokat nem kellett várnom rá. Na itiszde dzsáá! Amikor meglátod azt a bőrt, ami bevonja jótékonyan a csülköt, még nem tudod mi fog történni. Fogod a kést villát és szeretnéd vágni azzal a rákészüléssel hogy a csülök bőre általában kicsit ruganyos, általában! Na ennek a bőrnek apám, olyan az állaga amilyet még soha nem kóstoltam. Ropogós, szinte a vékony ehető papírszeletekre emlékeztet, de finoman ott van a bőrre jellemző puha rugalmasság is.Tudom ez a két dolog üti egymást, de ezt adja a cucc. Aztán a következő falat megint egy szeletke bőr, mert nem hiszed el hogy ilyen textúra létezik, és ez van, míg a "kéreg" el nem fogy. Simán leettem a csülökről az egész bőrt, a húshoz meg még hozzá sem nyúltam. Aztán jött a belső húsos rész. Igen húsos, mivel kövérje egyáltalán nem volt, vagy nem volt érezhető. Konkrétan a késre a csontokról lefejtéshez nem volt szükség, mivel szinte magától omlott le az ízletes husi. Nagyon intenzív, zamatos, egyáltalán nem száraz hús lett az eredmény. Rágni sem nagyon kellett, mert kvázi elolvad az ember szájában. A köret nem volt túlcifrázva: tepsiskrumpli meg koviubi oszt kész. Szerintem ez így volt kerek, nagyon kerek, ahogyan volt! Egyből megszerettem ezt a szuvid témát, ez tényleg egy másik dimenzió már, közel nem Kifőzde színvonal! És igenis tud újat mutatni a jól megszokott hétköznapi menzakajához képest.

Nekem nagyon tetszik hogy egy vendéglátó ipari egység nem ragad le a jól bevált tojásleves, paradicsomos káposzta menünél, hanem egy vagy több új irányba is nyit! A történeti hűséghez hozzá tartozik hogy a csülök után még sikerült nekem is nyitnom egy fél palacsintát a rozsaszinű lónyállal, meg ne felejtsük el a starter gyümilevest se. Fácsén is elérhető a Kisbig, ahogy láttam, keressétek, megéri! A képeket meg feldobálom ide alulra, mert szépek!

Nem pontozok most, minden fajin!

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest palacsinta csülök koviubi lónyál bisztró kif XI Kisbig Sous Vide menz

Húsimádó Hentesüzlet, Budapest 13.ker Tátra utca

2016.01.05. 16:12 rezirap

Jó Étvágyat!

22122015911.jpgMeg BUÉK! A tátra utcai séta még valamikor a karácsonyi ünnepkör előtt volt, de most van a pótlás, na. Ott sétálgattam a környéken, de bizony az éhség is jött velem. Pizzaszelet lett volna gyorsba a körúton kettőötvenért, de valami komolyabb után néztem inkább. Így sikerült már messziről kiszúrni a járdára kihelyezett "talponálló" asztalt, a zsúfolt belvárosi utcán. Ez jó előjel, rá is mentem azonnal. Persze hogy egy fajin hentesüzlethez tartozott a magaslábúasztal. Ez olyan hogy benézel a kirakaton aztán megindul a22122015908.jpg nyál a szádban, és nem tudsz ellenállni, be kell menned, enni. Bent hatalmas tömeg volt, tele a bót emberrel, ez az álmoskönyv szerint jó árut, vagy karácsony előtti rohamot jelent. Külön volt a sor a pecsenyés oldalhoz, itt is álltak vagy hárman előttem, várakozás közben nézelődtem. Bent is van hosszúlábú asztal, már falatoztak páran, persze papírtálcáról ahogy kell. Jó kiállású sült húsokat, meg sült hurkákat toltak a kedves sorstársak ahogy kivettem. Nehéz volt a döntés mikorra sorra kerültem, de csak a csülööök. Választottam egy szép formásat, mivel a kenyér elfogyott, zsemlét kértem melléje, meg koviubit két nagyot. Mérlegen volt minden, majd jött az 1890-es összesítés. Ugye ha éhes vagyok mitbánomén, már készítem is a jóképű kétezrest hogy fizetek, kicsit sokallom, de betudom hogy belváros. A hentes srác kicsit furcsán néz rám aztán visszakéri a tálcát...Ezután én néztem furcsán. Leszed róla mindent és egyesével újra felpakolja a mérlegre a csülköt, meg az ubit. - Bocs, 980 lesz, az előbb benne maradt az előző "rendelés" is, sokallottam! Mondta. Na ez az igazi kereskedői hozzáállás. Nincs is ezen mit színezni, jó helyen vagyok kész. A csülök nem száraz jó szaftos, a bőre meg ropogós. Be is csúszik ahogy kell, jövök legközelebb is, ha erre járok. Jó a nagy idillre azért rácsúszik kis árnyék, mivel a zsemle száraz mint állat, nembánom legalább jobban szívja a zsírt. A kínálat bőséges lehet fogyasztani.szárnyastól hurkán át, amit a kirakatban látsz. Gyöngyszem na, bent a városban!

Pontozok:

  • Parkolás: 1/5 (belvárosi.)
  • Kiszolgálás: 5/5 (Kivállót adok most)
  • Íz: 5/5 (ahogy kell)
  • Adag: 5/5 (amennyit kérsz)
  • Ár/érték:5/5 (megéri az árát)

Itt a kirakat, jaaaaaj de éhes vagyok:

22122015910.jpg

Aki a neten nem találja meg, az.

22122015912.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest hentes csülök kolbász pecsenye hurka koviubi pecsenyesütő talponálló XIII

Pecsenyés, Lángosos ?, Maklár

2015.12.08. 19:08 rezirap

Jó Étvágyat!

17092015887.jpgEz még az óriáskígyós sztori idején volt (ez itt) amikor ebéd tájt (félegy körűl asszem) Makláron suhantam át. Persze hogy korgott a gyomrom, és a szemem mint a radar úgy figyelte a gyors szénhidrát beviteli lehetőségeket. Aztán a központban mint egy megváltásként, a képen látható bizalomgerjesztő büfékocsit vettem észre. Lángos, pecsenye, sültkolbász ez aztán a főnyeremény gondoltam, most bekajálok rendesen, pihenőidő is adta, a nap is kellemesen süt, mikellmás! A parkolással nem volt gond, az út szélén a szerelvény kényelmesen elfért. Sétálok a büfékocsi felé, és folyamatosan a sültkolbász, meg a hurka járt az eszembe, meg hogy mustárt is kérjek-e hozzá vagy csak uborkát meg kenyeret. Aztán egyre közelebb érek a pulthoz, ahonnan már be lehetett a "konyhára" is látni, de jaj üres a sültes, meg az ártábla is szerényes.Itt azért már kezdtem érezni hogy a baleklámpa halványan pislákol. Persze hogy a remény hal meg az utoljára, gondoltam akkor tolok egy lángost, azzal is jól elvagyok, ha már buktam a hurkakolbászt. Na de már 17092015884.jpglángos se volt, mert azt reggel eszik itt a népek, ebédre megüli a gyomrukat, így tíz után már lángost se sütnek a kisbódéba, hurka kolbászt egyéb sültet meg egyáltalán nem, na! Utolsó erőmmel rákérdeztem hogy akkor mi ehetőt lehet kapni itt most? Hamburger volt, meg hotdog, meg melegszendvics. Jóóóvan akkor, kértem egy sajtburgert. Hát kaptam is, igazi kézműves remeket. Igen, a kép nem hazudik. Olyan sajtburgernek nem kinéző, valami volt. De megettem, meg én az egészet, mert éhes voltam. Konkrétan ízharmóniáról, meg zamatról, nem tudok beszámolni, ettem valamit, ennyi. Mentem is tovább aztán "jól lakottan", bár a baleklámpa ekkor már mint egy reflektor úgy vakított!

Pontozok:

  • Parkolás: 4/5 (Útszélén)
  • Kiszolgálás: 4/5 (jó)
  • Íz: 1/5 (mi?)
  • Adag: 2/5 (háááát)
  • Ár/érték:1/5 (legközelebb zsemle parizer a boltból)

Legalább azokat a feliratokat kaparnák le amit nem is akarnak adni, átba...ás ez így.

Azért a kettőharmincas lángost ezek ellenére leteszteltem volna, árban mostanában nem láttam jobbat...

Ja és a kígyót ugyanúgy mit a hurkát meg a kolbászt én se láttam!

17092015885_1.jpg

17092015886.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: lángos sajtburger pecsenyesütő büfékocsi Maklár baleklámpa

Paprika Vendéglő, Budapest, Dózsa György út

2015.08.17. 12:16 rezirap

Jó Étvágyat!

2015-08-17_12_08_50-galeria_paprika_etterem.jpgNem volt a héten hosszú fuvar, a kamion szervizben nagy karbantartáson már, meg esemény is kerekedett, meghívás alapján sikerült a címben szereplő vendéglőbe vacsorára betérni. Ritka hogy efféle belvárosi éttermekben sikerül a vacsit elfogyasztani, de ha már így esett, akkor ha nem is minden fogást fényképesen, de dokumentálni kell a tapasztalatokat. A vendéglő az tele volt hétköznap este lévén, nekünk foglalás! miatt egyből volt asztal, de tetemes volt a felszabaduló asztalokra váró vendégek száma is. Szerintem a külföldi-magyar arány saccra 70-30% lehetett. Estebédre nagyon nem vagyok már leveses, így az elég hosszú és tartalmas étlapból, előételnek egy füstölt lazac spárgás salátaágyon lett a választás. Igaz a spárga szezon már rég lefutott de csak szeretem. Főételt kiválasztani nem volt ám egyszerű feladat. Ha valaki belenéz az étlapba (akár online) látható hogy jobbnál-jobb főként ugye magyaros jellegű fogások sorakoznak, sertéstől a halakig. Lapozom, lapozom az étlapot aztán a Konyhafőnök ajánlatában ráleltem a Báránycsülök rozmaringos burgonyával, négybors mártással 13082015874.jpgfantázianevű fogásra. Nem volt menekvésem ezután, bátran rendeltem. Az előétel hamar kiérkezett, és hamar el is fogyott! Olyannyira hogy erről a fogásról fénykép se készült...Rendben volt, spárgástól, füstölt halastól. Nem volt túl bonyolítva, a hideg spárga nagyon jól ment a füstös halízhez, csodálatos alap. Majd kisvártatva a főétel is előjött a konyhából, íme a látvány: (bár a mobilos kép a gyér megvilágítás és a vaku nem bekapcsolása miatt, a valóságot nem adja vissza nagyon) a lényeg hogy jól nézett ki, ami nálam már fél siker! Aztán jött az állag13082015877.jpg teszt, lassan elkezdtem "lebontani" a húsos részeket a csontról, ami könnyen ment, tehát ez is jó, majd egy mártás a szószba és igen, ízre is minden rendben volt. A hús hozta a markáns bárány zamatot, amihez a bors mártás csak finom aszisztot adott. Jó adagnak nézett ki és az is volt főleg a körettel együtt. Álljunk csak itt meg egy kicsit! Ez nekem is utólag tűnt csak fel, mivel a hús annyira rendben volt hogy a krumplival annyira nem is foglalkoztam, sajnos a rozmaringos krumpli szabira ment aznap és a fogás egy sima sült karikaburgonyát kapott. Na van ilyen, de azért csak szólhattak volna. Azért hogy itt még ne érjen véget a történet, valami desszerttel el kellett fojtani a történteket. A MEGGYES CSOKI FELFÚJT lett a választás, igen nagybetűvel mert megérdemli! Mint a pincér helyesen kiigazított ez nem szuflé, "csak" felfújt. De milyen finom volt, egy igazi édes meggyes robbanó ízorgazmus! Nem tudom ezt másképp leírni, ki kell próbálni! Na igen itt ért véget a sor. Nem pukkadásig de simán jóllakottan ment utána a séta, a desszert mennyei ízrobbanásával, sokáig.

Pontozás, hát nehéz:

  • Parkolás: 1/5 (Nyerges szerelvénnyel itt???, max a Budapest Parádén!)
  • Kiszolgálás: 4/5 (mert nem szóltak a rozmaringos krumpliért, amúgy ok)
  • Íz: 5/5 (az volt!!!)
  • Adag: 5/5 (Nincs rá panasz)
  • Ár/érték: meghívás volt, így ez nem releváns most.

Természetesen az interneten szerepelnek itt: www.paprikavendeglo.hu

Bónuszba a Grillezett csirkemell gombás libamájraguval, "steakburgonyával"...

13082015875.jpg

 

az meg ment Igornak másnap, ízlett neki!

13082015876.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: budapest étterem lazac vendéglő belváros báránycsülök

Nyárfa Vendéglő, Kalocsa

2015.07.09. 12:18 rezirap

image1.JPGJó Étvágyat!

Végre pacalt, jó pacalt, nagyon jó pacalt sikerült ebédelni a minap Kalocsán! Azon a környéken volt fuvar, és Jégkorongos Ati adta a tippet, miszerint a környék legjobb pacallelőhelye a Nyárfa. Nem bonyolult, meg fogom könnyen találni a főút mellett a vendéglőt. Az igaz, hogy valamikor régen már ettem itt, de akkor nem volt pacalnapom és csak "sima" harcsapaprikást ettem ami szintén ütős volt, csuszával természetesen. De most ráéheztem a jóságra és álltam is be a parkolóba, jó a pót kicsit kilógott, de nem volt vészes forgalom, meg yard se szerencsére. Jó idő volt, persze hogy a teraszrész volt a nyerő, van benti asztalos 23062015864.jpgis annak aki azt szereti. Pincéres a megoldás, bár elsőre cseles mert kiadó ablak is van, ahol a főnökúr szokta köszönteni a vendégeket, meg veszi fel az ital rendelést is. Közel ültem az ajánlathoz, és persze hogy a velős pacalra esett a választásom. Pincérnek adtam is a rendelést le, és hopp, perceken belül már előttem gőzölgött a jókora tányér velős. Vannak ám olyan elvetemültek akik belesumantanak egy kávéskanálnyi velőt aztán az már velőspacal. Na a Nyárfába ez nem ilyen, majdnem fele-fele arány volt a velő-pacal páros. Kihozáskor kaptam csilit is hozzá, bár a pincér odatette hogy először érdemes megkóstolni mielőtt automatán belekűdöm a csípőset! Nem kellett bele semmi tökéletes ízhatást adott, minden utánfűszerezés nélkül. Kellemesen csípett csak, fűszeres volt de pont annyira amennyire azt kell, nem volt leveses, igazi pörkölt állag, és az arány is, íz is rendbe volt. Nekem ízlett nagyon! Bevágtam az egészet, jól is laktam. 1800 volt a pacal, meg a tonic mellé valamennyi, nekem simán megérte! Máskor is beugrok ha arra járok! Ja, el ne felejtsem működik az elvitel is a pacalból, sőt kérhető dobozba melegen, és mostfigyelj, hidegen is, hosszabb távra gondolkodóknak. VÉGRE JÓ PACAL!!!

Pontozás jön meg képek:

  • Parkolás: 3/5 (Pót kilóg kicsit)
  • Kiszolgálás: 5/5 (Figyelmes, informális)
  • Íz: 5/5 (Fajin)
  • Adag: 5/5 (Pont amennyi kell)
  • Ár/érték: 5/5 (Így)

Pluszpontért meg lehet kommentelni mire való az ecset a madzagon?!

image2.JPG

23062015866.jpg

23062015862.jpg

 

1 komment

Címkék: vendéglő kalocsa nyárfa pacalpörkölt kerthelyiség velőspacal

Vénusz Étkezde & Presszó, Győr

2015.06.12. 17:51 rezirap

Jó Étvágyat!

11062015843.jpgEgy kerek ezres, ennyi volt a mai ebédért elkért pénzanyag, Győr relációban.

Igen a szakavatott szemeknek feltűnhet hogy az előző poszt is a környékről, kb. 150m-ről odébbról szólt. Itt szögezném le hogy nem célzott marketingfogás, csakis a véletlen összejátszása adta így a két posztot. Hát a híres Vénusz Étkezde, igen itt adják ki a napi menüt ha még marad valami este hatig, ritka ez manapság. A hely specialitása hogy az étkezde egybe van épülve a presszó résszel, ami egy plusz faktor az evés közbeni szórakoztatásnak. Vegyük a mostani ebédet, dél körül volt, azért a lakodalmas szintipop csak úgy finoman adta a zenegépből, egyesek finom táncmozdulatra is vetemedtek, persze szigorúan a presszó részben, onnan tudom hogy át lehet látni, na. Mivel volt vagy 30fok árnyékba nem vállaltam be a körömpörköltöt, tudom gyengevagyok oszt!? B menüt kértem a piros tálcára, és igen megint megkérdezték hogy levest kérek-e! Májgombóc volt persze hogy elkértem, meg a második a híres kolbászos lecsós (sztem lecsó kolbászos...) sszelet vegyeskörettel volt, csúsztatóba cékla. Na és ez így jött ki kerek ezresből. Teraszra ültem, rács mellé, itt járt a levegő, meg áthallatszott a presszó is. Éppen végzek a levessel mikor kiszalad egy Tibi az ivóból a napra, mérgesen maroktelefonnal a kezébe, és üvölti, de tényleg ÜVÖLTI bele: - Megmondtam hogy nehívogassál b..meg, megértetted, szevasz! Megnyugodott aztán és visszasétált a presszóba. Nekem tetszett a performance, de tényleg.

Vissza a lényegre, a leves gazdagnak mondható volt, ízletes is, a másodikban sem találtam kivetni valót, jó a céklástálkát kicsit jobban meg lehetett volna borítani, de ha ennyi akkor ennyi. Jól is laktam, műsor is volt, jó zene, kell-e több csütörtök délben?

Pontozást el is felejtettem hogy szokott volt lenni...

  • Parkolás: 3/5 (Kistehernek még elmegy, nagyobbal macera)
  • Kiszolgálás: 4/5 (Mondta a séf egyből a kínálatot)
  • Íz: 4/5 (Jó)
  • Adag: 4/5 (Melegbe pont elégvolt)
  • Ár/érték: 4/5 (Szintén jó)

Akkor jó hétvégét!

 11062015848.jpg

11062015847.jpg

 

11062015845.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: menü győr étkezde menza presszó körömpörkölt

Éhségűző Büfé - Győr, audis körforgalom

2013.11.22. 07:21 rezirap

Jó Étvágyat!

01102013506.jpgKicsit megébresztem a blogot kvázi tetszhalotti álmából. Kettős oka is van az ébresztésnek. Az egyik, hogy már nagyon régen kellett volna írnom az Éhségűzőről, mert egy időben rendszeresen megálltam itt, és szerettem is, és mert nemrég hosszú kihagyás után megint betértem, és ezt meg is osztanám. A másik, hogy Stralis kolléga kűdött egy linket, én balga meg rákattintottam, és bele is olvastam, sikerült is jól felrántanom rajta magam. A linken keresztül betekintést nyerhetek (illetve mindenki) hogy hogyan dolgoznak a nemzeti fizetett kajatesztelők. Nagyon sok mindent kell még a Pacalvadásznak tanulnia ezen a fronton, én úgy érzem a kérdéses anyag áttanulmányozása után. Csak a kedvenc példám, és adom is az Éhségűzőt utána:

Uborka (1 db/adag)

Külső megjelenés:

Kb. 10 cm hosszú, 2 cm átmérőjű, jellegzetes olajzöld színű uborka.

Állomány:

Kívül ropogós, a közepe puha, nem jól érlelt.

Illat:

Erősen savanyú, nem harmonikus.

Íz:

Egyszerre erősen savanyú és túl édes. Nem harmonikus, nem kellemes. Édesítőszer íze kiérződik.

 

Ja és az esetek nagy többségébe a nem harmonikus a bevett frázis. Nem, nem is ragozom tovább, mindenkire rábízom inkább. Irigy vagyok, igen, nem tagadom, havi nettó sokezerért megírni egy menzán lévő uborkáról hogy se az íze se az illata nem harmonikus, de azt bizony már nem írják le hogy mivel nem harmonikus? Kész.

 Na, akkor Éhségűző, a büfé.

Nem sok időm volt az étkezésre, időre mentem, és 25 perc volt a késő délutáni ebédre szánva. Akárhogy is nézzük, az nem sok, pincéres-kihozós hely kizárva, valami gyors egytálétel, az jó, Éhségűzőben rég voltam, hátha akad még valami káposztásbab. Már parkoltam is le a büfé mellett, valami szükségparkolóba. Amint beléptem, nekem kicsit új volt az enteriőr, de semmiképpen sem mondanám, hogy nem harmonikus a hely szellemiségével. 01102013508.jpgTámadtam a pultot, és kértem is a káposztásbabot. "Na, az ma nincs, csak csütörtökön szokott lenni!" Jött a válasz egyből. Így jártam, gyors újratervezés, és a napi ajánlatból a csülkös bablevest választottam. Azonnal megérkezett a műanyagtálca a vele teljesen harmonikus műanyagtányér és műanyag kanál kíséretében. Sőt a kedvencem, a gyerekkorom kedvenc műanyag játékfigurájára emlékeztető sószóró is felkerült a dokumentáló képre. A bableves a csülökdarabokkal hozta a várt ízt és minőséget. Na nem fogok ódákat regélni róla, csülök volt benne az biztos, és mondjuk azt nem tudom ugyan, hogy hány darab zsír/olaj folt úszott a tetején, meg hogy mennyire volt átlátszó, de finom volt, én nem találtam benne hibát, jól esett, és kész. Az adag nem valami hatalmas, nem lettem degeszre tőle, de a szelet két kenyérrel pont jól laktam, amolyan kellemesen. Fizetni összesen 630-at sikerült ebből 550 volt a bableves a többi meg a kenyér. Kicsit csalódott voltam a káposztásbab miatt, de majd legközelebb. Jja, és 20 perc volt az egész. Nekem megérte!

Nem hagyhatom ki a történetből, hogy Stralis kolléga meg van győződve arról, hogy konzerveket nyitnak itt ki és azokat főzik össze. Én nem láttam egyetlen konzervdobozt se, ezért se megerősíteni, se megcáfolni nem tudom. Ha valakinek van információja az meg úgyis megkommentezi. Vagy nem. 

01102013509.jpg

01102013512.jpg

01102013513.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: győr büfé bableves

"31-es" Étkezde, Sülysáp

2013.06.07. 09:30 rezirap

Jó Étvágyat!

30052013475.jpgJa, idei első poszt, fene a pofámat, de hát ez van, nincs mentség se rávaló idő. Nem ígérek semmit de azt be is fogom tartani. Pedig anyag van bőven, csak minden kép ott pihen a telefonom memóriakártyáján, az evéshez tartozó élmények meg gyorsan fakulnak az agyamban...

Szóval a 31-es út mellett, Sülysáp belterületén volt szerencsém a minap ebédelni, a címben említett műintézmény "teraszán". Ha emlékeim nem csalnak, valami pecsenye felirat volt ami útközben feltűnt, azután meg már csak az Étkezde feliratot követtem, és egy jobbos után 30052013472.jpgmár le is parkoltam a murvás parkolóba, ami 14 óra lévén elég üresnek tűnt. Az étkezde mellett egy mezőgazdasági bolt üzemel, ezt csak úgy mellékesen, hátha valaki slagot vagy gumicsizmát akarna kaja után venni.

Belépve az eladótérbe, itt sem láttam vendégnek kinézőt, viszont az Étkezde személyzet egyből észrevette hogy beléptem, és barátságosan ajánlotta a napi menüket. Több menü közül lehetett választani A, B, C, meg egyéb különkaják is vannak, nekem viszont a szalontüdő galuskával, nomeg egy 30052013474.jpgfrankfurti leves ragadta meg a fantáziám, és már kértem is őket egy tonik társaságában. Fizettem is gyorsan 1260-at. A leves egyből a tálcámon volt, és mentem is a teraszra fogyasztani (kenyeret elfelejtettem kérni hozzá), Jó kis leves volt adagra is meg sűrüségre is. Mire végeztem vele már a szalontüdő is megjelent (ahhoz meg a savanyút felejtettem el...). Szerintem a tüdő is ugyanolyan "bizalmi" kaja mint a pacal, az első kanál után lehet tudni hogy igen vagy nem. Itt minden rendben volt, az ízesítés csak finoman volt savanykás, pont amennyire kell, és a nokedli nagyon passzolt hozzá. Jó étvággyal eltüntettem mindent a tányéromról, sikerült jóllaknom nagyon tisztességes áron, és ez is volt a cél. Bátran ajánlom mindenkinek ezt a jó kis Étkezdét, ha arra jártok érdemes kipróbálni.

Idén is van pontozás:

  • Parkolás: 4/5 (Teherbarát, bár nyergeseknek kicsit szűkös)
  • Kiszolgálás: 5/5 (Ötös)
  • Íz: 4/5 (Jó, finom)
  • Adag: 4/5 (Pont elég)
  • Ár/érték: 4/5 (Szintén jó)

Korrekt kis fácsé oldaluk van, menüvel,árakkal, lájkal, meg mindennel, itt:

www.facebook.com/etkezde.harmincegyes

Ja igen, a képek miatt itt kérek elnézést, mivel a mobilkamera lencséjére ráköltözött a gyász, oszt a makacs maszat miatt kicsit homályos. Cseréje folyamatban. Na mentem enni.

Következő poszt talán valami híres hely lesz, vagy nem!

 

Szólj hozzá!

Címkék: menü étkezde szalontüdő pecsenye Sülysáp 31-es út

Öreg Halász Kifőzdéje, Tata

2012.11.06. 14:29 rezirap

Jó Étvágyat!

Halászlevet ettem 400-ért és még egy rossz szavam se lehet rá!

24092012300.jpgEnnek a posztnak a fő mondanivalóját már el is mondtam, és csak azok olvassák tovább akiket a részletek is érdekelnek.

Megint úgy alakult a dolog, hogy ebédidő tájékán Tatán ért az éhség. Erősen gondolkoztam azon hogy valami junkfood-ot tolok a képembe, már ki is néztem a helyet a főút mellett, de mivel szép napsütés volt nem állhattam meg hogy lenézzek egy kicsit a tópartra, hogy „mi újság a tóparton, tópartokon”. Hogy mit ad az éhesek védelmezője másoknak, azt nem tudom, de nekem egy 500Ft/menü táblával kedveskedett a tó észak keleti csücskében. Gyors osztás szorzás, na meg a manapság relatíve olcsónak számító menü bevonzott az egységbe.

Tény, hogy ilyen reklámár láttán az ember akaratlanul is bepozicionálja a vendéglátó egységet valami alsó kategóriába. Jól megmondom én se tettem másként.

Ám abban a pillanatban amikor beléptem és megláttam a szódásüvegeket FREE az asztalokon, máris ugrott a kategória egy felsőbb szintre. Az asztalon heverő étlapba betekintve fedeztem fel hogy halászlét is mérnek 400-ért, innentől a napi, menü leves meg tán tejszínes csirke rizs már nem volt olyan érdekes. Gondoltam egy 24092012297.jpgéletem egy halálom de ki kell próbálnom mit tud a 400Ft-os egytálétel, máshol ennyiért még mosogatólevet sem mérnek, azért a biztonság kedvéért rendeltem mellé egy rántott bordát hasábbal 550-be meg még salátát is 200-ért.

Nem is kellett sokat várni ki is érkezett a tányér meleg hallé, ami messze túlmutatott az elképzeléseimen. A legnagyobb pozitív meglepetést a jókora halpatkó okozta ami a levesben úszkált. Igen ennyiért még hal is jár a létyóba. Aztán következett az első ízlelés ami szintén rendben volt. Jó-jó tény és való hogy nekem az etalon halászlé az ami győri Halgödörben kapható, és a két halászlé közt fényévnyi különbség van, de könyörgöm kevesebb mint másfél bkv-jegy árából, ne akarjon az ember csodát várni. Az alaplé az a vékony fajta nem a paszírozott, nem is vártam mást, a zamattal nem volt gond és a hal is ízletes volt. Kis kenyérrel ami szintén jár hozzá 24092012299.jpgsimán jól lehet lakni vele.

Következett a rántott bordának hirdetett második fogás. Ritkán sikerül jó képet készítenem az ételekről de most a bordáról közölt kép teljes egészében a valós képet adja vissza. Hajszálvékony szelet kicsit megklopfolva, bundázva és komolyan ropogósra sütve. Viszont ez a fogás is ár érték arányban, azt mondom, teljesít. A történeti hűséghez hozzátartozik semmit nem hagytam a tányéron belőle. A sor végén toltam egy pohár szódát és fizettem 1150-et meg egy kis jattot, mivel felszolgálós helyről beszélünk.

Nálam teljesen pozitív csalódásos a hely, ár érték arányban mindenképpen jó osztályzatot adnék neki ha kijönne a táblához felelni...

Akkor pontozás:

  • Parkolás: 1/5 (Nem lehetséges, bár egy kolléga a szűk kis utcán szépet tolatott egy vonóháromszögessel)

  • Kiszolgálás: 4/5 (jó)

  • Íz: 3/5 (közepest adok)

  • Adag: 4/5 (átlagoltam)

  • Ár/érték: 5/5 (a 400 miatt)

Aztán csak mint egy hab a tortára, elnyomtam egy csavart csoki-vaniliát a műintézmény szomszédságában található fagyizóban.

24092012301.jpg

Étlapot csatoltam, elérhetőségekkel, meg a térképre is rábiggyesztem!

ps.: a borjúláb meg majd valamikor máskor.

24092012295.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: menü étterem halászlé olcsó kifőzde Tata

SOS!!! Bezárhat a pécsi Csillag étterem!

2012.05.15. 22:57 Pacalvadász

Cikk a HVG-ről itt.

Korábbi Pacalvadász beszámoló itt.

Mindenki tegye meg a tőle telhetőt. Köszönjük!

Szólj hozzá!

Címkék: cikk pécs facebook hvg régi étterem csillag bezár 112

Takács Vendéglő, Nyúl

2012.04.25. 12:18 rezirap

Jó Étvágyat!

Jelentem, már megint sikerült beszopnom a Brassóit.

Mint már egy-két bejegyzésben megírtam, nagyon szeretem a Brassói aprópecsenyét, főleg azt a fajtát ami a nagyüzemi menzákon volt annak idején szokás adni, kockakrumplival szigorúan. Többször el is határoztam hogy vendéglátó ipari egységben többet nem rendelek Brassóit, mert ami kijön a konyháról Brassóinak kimondva az minden csak nem az amit én szeretnék. Ennek ellenére tegnap betérve a fent említett étterembe, az étlapon a készételek között meglátva a Brassóit, én nemnormális, akaratgyenge, mégis kértem az erőleves mellé. Ne kérdezze senki mi vitt rá erre az elvetemült tettre, hirtelen felindulásból követtem el, nincs mentségem, és mielőtt bárki a lemondásomat követelné annak azért megemlítem a büntetésemet azért megkaptam, de rendesen. Olyannyira hogy meg is mutatom, ím hol van e:  

A tányéron látható "valami" álnevén Brassói, jellemzőire egy kicsit kitérnék csak hogy a kedves olvasóban is tudatosodjék hogy étteremben NEM SZABAD Brassóit rendelni. Már első látásra sem volt valami szimpatikus az étek, mivel éhes voltam mint 3 farkas, és a leves egy erőleves volt két tojással, amit előtte fogyasztottam, így nagy elánnal kezdtem hozzá, mert akár lehetett volna ronda de finom is. De sajnos nem az volt. A húsos zaft ami a sültkrumpli mellett volt, az amit első falatra bekaptam, nagyon érdekesnek tűnt. Sikerült felfedezni benne nagyobb húsdarabokat, esetleg nyesedéket, viszont ami teljesen rendszeridegennek hatott azok a darált hús darabok voltak. Esküszöm olyan érzésem volt mintha (magyaros szokás szerint elkészített) milánói alapot ennék, paradicsom nélkül. A nyesedékkel meg a húsdarabokkal nem volt bajom, de könyörgöm miért kellett beletenni a darált húst! Fűszerezése is elég "mediterránra" sikeredett, és mondanom se kell hogy komoly mennyiségű zsír, és/vagy olaj is csak fokozta az ízhatást. Bár elég éhes voltam, így sem sikerült megennem ezt a tányér valamit, álnevén Brassóit. Nem tartom magam egy finnyás, válogatós evőnek, de ez a fogás bevallom most kifogott rajtam. A köretnek a tányéron levő sültkrumplival semmi problémám nem volt, sőt a nap fénypontjává sikeredett számomra!

Az előételnek elfogyasztott erőleves tojással, nem volt semmi extra, nagy tányér meleg csontlé, de nem is vártam többet.

Szokás szerint egy tonic-ot ittam a felsoroltak mellé, és minimális jatt-al 2500Ft volt az aznapi károm.

Nem csűröm tovább, pontozok:

  • Parkolás: 1/5 (Nem teherautókra készült)
  • Kiszolgálás: 4/5 (a felszolgálóhölgy kedves)
  • Íz: 1/5 (Brassónak nevezett valamit neeeee!)
  • Adag: 3/5 (nem is tudom)
  • Ár/érték: 1/5 (nem érte meg)

Azért a vendéglősöknek személy szerint azt tanácsolnám, ha nem tudják a Brassóit normálisan, fogyasztható módon elkészíteni, ne tegye fel az étlapra. Kár érte.

Tegnap megint elhatároztam hogy amikor Brassói ehetnékem van főzök magamnak olyat amilyet szeretek, és vendéglátó ipari egységben többet nem próbálkozom, vagy mégis...

Következő bejegyzésem borjúláb lesz, csak gondoltam szólok!

Na lassan megyek enni, mert idő van!

4 komment

Címkék: nyúl étterem brassói

MOL Zalai Finomító Menza, Zalaegerszeg

2012.02.21. 08:06 rezirap

Jó Étvágyat

 
Szalad az idő ez tény és való, főleg úgy hogy ezt a posztot még tavaly decemberben ki akartam tenni, hát most meg idén februárban sikerül. A lényeg, hogy remélem lassan visszazökkenek a kerékvágásba és tolom továbbra is a menzákról egyéb kajálókról az infókat.
Nem szoktam régi élményekről posztot írni, mivel általában simán elfelejtem a helyet 1-2 hét alatt meg az érdekes, specifikus dolgokat, sőt még az ételt is amit ettem. De kérdem én: el lehet felejteni egy Becsináltlevest?!
Akkor jöhet a történet. Megint helyi fülest kaptam Zalaegerszegen.
„Öcsém, mi a MOL menzára járunk délidőbe, ha jót akarsz enni olcsón ott a helyed, könnyű odatalálni!”
A gyors hogy találok oda eligazítás után még elintéztem egy-két dolgot, és csak fél kettő magasságában sikerült a Zalai Finomító bejáratához érnem. Ott a biztonsági strázsák megmutatták a bejáratot, meg hozzátették, hogy ha szerencsém van a kondér aljáról kapok valami maradékot, mert ilyenkor már nem igen jár senki ebédelni. Igen volt ám tapasztalatuk a szekuritigájoknak. Ahogy belépek látom ennek a fele sem tréfa, nagy kondérok sorba nyitva, slaggal mossa Gizikenéni őket, a menzán egy árva lelket nem látni. Jó hangos köszönés után valahonnan a konyha hátsó végéből feltűnik egy fiatal lány, és furcsán méreget. Gondolhatta magába: mit akar itt ez a csóka? Én meg elébe menve a kérdésnek érdeklődtem, hogy valami ebédnekvalót tudok-e kapni? Persze vágta rá visszakézből, Becsináltleves és Tarhonyáslecsó még van. Mi sem kellett több nekem kértem.
Ez a Becsináltleves, hát hogy is mondjam nekem az eleje kicsit meredek. Jó tudom, hogy nem csinál bele senki, de mégis na. Hamar kaptam a tálcán a cuccot, jófajta rendes adag tányérokban. Itt kell megjegyeznem a leves hiába volt becsinált, meg kondér alja, nagyon ízlett. Nem vékony, jó tartalmas adag volt, amivel már majdnem jól is laktam, viszont a lecsóhoz még hozzá sem nyúltam. Egy kis kitérőt a lecsó előtt megér maga az étkező hangulata. Egy nagyon vagány időutazás. Igaz hogy szépen ki van festve, de a szó pozitív értelmében egy 60-as 70-es feeling nagyon komolyan ott van. Persze ehhez hozzátesznek az oldalfalakon lévő tablók ahol a finomító történelméből vannak a nagyobb események kiragadva, no meg ne felejtsük el a nagy-függönyös színpadot sem ami nekem a legnagyobb kedvencem a menzán. További érdekesség és talány volt számomra az egyik asztalon ott lévő literes hát mifelénk ez csak a „pálinkás vagy kevertes” üveg. Elsőre elégé meglepődtem mert ilyen üvegbe én még csak szeszes italt láttam (na jó nagyanyám rakott bele néha paradicsomlevet is...), itt meg kint az asztalon, átlátszó tartalommal. Jól meg is kóstoltam, kiderült, hogy szikvíz szervírozására van használva. Mondjuk tényleg dizájnosabb mint egy kancsó, meg mutat is, meg lehet, hogy a „speciális forma” nem engedi a bubikat olyan hamar megszökni.
Na vissza a lecsóra. Volt benne lecsókolbász, lecsó (mily meglepő), tarhonya, ez király kombó. Ízre simán hozta a nagy menza átlagot, adagra is rendbe volt, mire benyomtam mint a duda úgy telelettem. Ja, a lényeget majdnem elfeledtem, leves: 275, lecsó:430, summ:705 HUF.
Miután az utolsó falat is lecsúszott, még átnéztem a tablókat és elégedetten indultam tovább. A főportán a strázsa elégedett mosollyal nyugtázta, hogy volt még valami a kondér aljában. Főhősünk meg a lemenő nap fényében, elnyargalt a 8 lovas postakocsiján a zalai dombok oltalmában.
Pontozás:
 
  • Parkolás: 5/5 ( Kialakítva, főleg tartályos kollégák a vendégek...)
  • Kiszolgálás: 5/5 (amennyi nekem jutott)
  • Íz: 4/5 (jó)
  • Adag: 5/5 (végül is duda)
  • Ár/érték: 4/5 (nem rossz)
Elektronikus elérhetőséget nem találtam, a pontos koordinátákat meg kivágom a térképre jobb oldalt.
Még ami megfogott, csak innyenceknek a giotinra kisértetiesen hasonlító adagoló ablak kialakítás. (lásd.: a képek között!)
Zárszóként pedig nem tudok mást mondani:A MEO a minőség legfőbb őre!
  
 
 
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: menü mol lecsó zalaegerszeg menza finomító

Art-Pub Étterem, Budapest XX.Ker

2011.11.21. 16:38 rezirap

Jó Étvágyat!

Jó nagy takony, szürkeség van mindenfelé az országban már ami az időjárást illeti, és valahogy ez a szürkeség akarva akaratlanul is beszivárog az emberek köztudatába. Ilyen dzsuva időbe kicsit irigylem Pacalvadász kollégát aki a Torinói havasokban, nagy hegyek között ahol mindig süt a nap, ott próbál boldogulni, de azért talán ott sem Grissini-ből van a kerítés, vagy kitudja. Azért van egy jó hírem is, mégpedig ki lehet szakadni ebből a csodás ködös szürkéből, például egy jó helyen, jó környezetben, elfogyasztott ebéd vagy  bármilyen étkezés alkalmával. Nekem ez ma sikerült, miért ne sikerülne másnak is! Közreadom az én receptemet, ami mi tagadás nagyon bejött.

A címben említett helyen már egyszer ebédeltem, (tán megvan már 2 éve valamikor nyáron, teraszon, és finom volt, csak ugye megint lusta voltam közölni...) most meg megint arra jártam, és be is ugrottam, mert jó emlékek rémlettek, no meg a bejárat előtti táblán közölt menü is kedvemre valónak volt. Az étterembe belépve már el is szakadsz a ködös szürkeségtől, bent barátságos és nyugodt, meleg környezet fogad. A világítás és az inkább halk zene, mind azt súgja, igen, jó helyen vagy. Rajtam kívül csak 1 asztalnál volt valami társaság, én külön, a pult közelében telepedtem le. A hely stílusa mindenképpen elegáns, de egyáltalán nem hideg. Pillanatok alatt sikerült kirendelnem a tonikom és a 3 fogásos menüt. A pincér Úr profizmusára és szakértelmére, figyelmességére utal, hogy elnézést kért, hogy nem tud a tonikhoz citromkarikával szolgálni, mert a mai beszerzés nem sikerült és a citrom belseje fagyott, minek következtében mellékíze van ami nem a vendégeknek való. Szóval lehet érezni, apró kis dolog, de jött a következő. Brokkolikrém leveshez esetleg egy kis csípőset kér-e? Nagyon jó kérdés volt mert én szeretem, és kértem is. Aztán kijött a leves pirított tökmaggal a tetején, gőzölögve és egyre jobban felejti el az ember a kinti szürkét, kellemes a zene egyáltalán nem zavaró, odafigyelnek a vendégre, nem a leves véknya jut neki, nem ragozom tovább.

A második is rajta volt a szeren azt kell mondjam. A csirkecsíkok párizsiasanban először is az tűnt fel hogy nem tocsog az olajban, sőt szinte azt gondoltam, hogy nem is olajban sült ki, mivel száraz volt kívülről, de ízre pedig nagyon finom porhanyós, ízletes. Amit külön megemlítek még a fokhagymás tejföl mártogatós, ami precízen csak annyi fokhagymát tartalmazott ami az ízt átadta de nem billentette a karaktert, így a tejföl is érvényesült!

És jött a sor végén, a totál napsütés, a két csokis palacsinta, amibe egy kis kubai hangulat -képpen egy kis rum aroma is megbújt, szintén diszkréten, de észrevehetően.

Szóval ma ez volt a receptem a szürke ködös ellen, délutánra is van receptem, de ezt majd máskor!

 

 

Pontoznék:

  • Parkolás: 3    (nyergessel óvatosan, szgkval nincs gond)

  • Kiszolgálás: 5   (elegáns, figyelmes, PROFI!)

  • Íz: 5           ( Megérdemli az ötöst )

  • Ár/érték: 5  ( Ide is megadom )

  • Gyerekkel: 5 (etetőszék, nemdohányzósrész)

 

Honlap itt: http://art-pub.hu/

1203 Budapest, Lajtha László u. 2.

Ez az a hely ahova bármikor érdemes betérni mert szerintem komolyan veszik a vendéglátást, és a mesterszakács(ok) a menüt is jól teszik össze!

Ha valaki a Soroksári úton, vagy Határ út közelében közlekedik megéri beugrani!

Szólj hozzá!

Címkék: budapest menü étterem xx ker csokispalacsinta

Palota gyorsétterem, Rákospalota, Rákos út

2011.08.31. 08:00 Pacalvadász

Szép napot!

Szomorúan olvasom, hogy Razirap kolléga még nem evett kakashere pörköltet, úgyhogy ide kívánkozik egy kis megemlékezés a Bábolna Étterem nevű műintézményéről, ami az M1 autópálya Budapest felé vezető oldalán ékeskedett, a 94-es km-nél. Ma McDonalds van ugyanott... Szóval itt lehetett nagyon jó kakashere pörköltet kapni, meg általában minden olyat, ami baromfiból készült (közel volt a gazdaság, ugyebár). Kiskoromban sokat ettem ilyet, és sosem bántam meg!

Rákanyarodnék azonban most már az eredeti mondanivalóra, miszerint a múlt hetet otthon töltöttem ház körüli munkákkal, mint sitthordás 38 °C-ban és barátai. Egy haverom segített, kaja viszont nem készült, ezért egyik nap el kellett ugorjunk valamit éhség ellen magunkhoz venni. Már korábban láttam, hogy a régi kis ABC helyén lett egy kifőzde, gondoltam hát, hogy most jól leteszteljük.

Az egység a XV. kerületi Rákos úton van, a Wesselényi utca sarkánál. Parkolni is inkább a környező utcákban érdemes, pl. a Dessewffy utcában van esély árnyékos helyre, a Rákos úton meg nem nagyon találni helyet sem. Kintről szépen meg van csinálva a hely, és ez belül is folytatódik. Van dizájn is, a fal pl. nagyon érdekes felületű, de nem tudtuk megfejteni, hogyan csinálták. Szemben a pult, annak a bal végén a kassza, még balra az asztalok. Kék kockás terítőhöz kék kockás blúz van a csajokon. 10 pontos! Légkondi is volt, amit nagyra értékeltünk éppen akkor.

Menüből van 2 féle: 590-es és 690-es megoldás. Én aznap az 590-esre szavaztam, mert a nyár végi kánikulában nem volt kedvem a húshoz. Ebben brokkoli krémleves és gombapaprikás-galuska kombó volt benne.

Az adag elég nagy volt, a nagyobbik menzás mélytányér tele levessel, de a második sem maradt el méretben. A brokkoli krémleves igazi meglepetés volt, nem porkohászati megfejtés, hanem tényleg krémes, brokkolit tartalmazó cucc. A gombapaprikásban meg nem csak színében volt paprika, hanem ízében is. A hozzá való körettel sem volt gond, úgyhogy összességében dicséret jár a helynek. A végén egy kevés nokedlit még meg is hagytam szégyenszemre, úgyhogy a desszerteket nem sikerült bepróbálni, pedig volt az is többféle.

Remélem, nem csak a kezdeti időszakban lesz ilyen a színvonal, hanem megtartják hosszú távon is. Ilyen kaja ezen az áron nagyon baráti!

Akkor hát az értékelés a végére:

Parkolás: 2/5 (Rákos úton ne, mögöttes utcában inkább)

Kiszolgálás: 5/5 (tálcatologatós, de a csajok a pult mögött kedvesek, és még kártyával is lehet fizetni)

Ár/érték: 5/5

Gyerekkel: na, ez most úgy lesz, hogy melós haverral: 5/5 (neki is jutott kaja és ízlett is neki)

Weboldalt nem találtam.

Jó étvágyat!

1 komment

Csigaház, Balatonföldvár

2011.08.25. 07:42 rezirap

Jó Étvágyat!

Augusztus 20 után vagyunk, megvolt a tűzijáték is, meg azt mondják hogy a Balcsi szezonnak is vége, hazamennek ilyenkor a népek. Mi pedig szeretjük a szezonvégeket hát megnézzük milyen is ez, na meg azért ilyenkor is kell enni valahol. Mivel már jócskán elmúlt dél aznap, hirtelen elhatározásból beültünk a kiscsaláddal a Csigaházba. Félreértés ne essék ez nem valami játszóház vagy mi, nagyon komoly vendéglátó ipari egység a földvári kikötő kapuja tulajdonképpen.

Mivel ez kiscsaládos megmozdulás volt bedobok egy új pontozási kategóriát is a végén, ez ráér, inkább jöjjön a kaja. Az asztalunk a kikötőre szép kilátással büszkélkedett meg a napi ajánlatos táblára is, amiről előszeretettel szoktam választani, hanyagolva az étlapi kavalkádot. Most megmondom: én még sohasem ettem Kakashere Pörköltet. Valahogy soha nem vitt rá a lélek, ajánlani sem ajánlotta senki, meg a neve sem valami bizalomgerjesztő. Most meg valami balatoni sugallat, vagy a meleg hatására egyből kirendeltem galuskával, káposztasalátával. (azért a hideg csapolt folyékony kenyeret sem felejtettem el...) Muki meg kérte a jól bevált rántottsajtos megoldást. (a Minicsaj meg, figyeld:hawaipulyka krumplival a'la KecskemétiKonzervgyár -t evett)

Nem kelet sokat várni mivel ugye szezon vége van, kevesen vannak, és már jött is ki a herepörkölt, meg a többi. Első találkozásom egész pozitívra sikeredett. Kinézetre semmi extra, jó kis pörköltszaftos anyag, galuskával körítve. Aztán jött az ízteszt. Valahogy az ugrott be az első villa előtt amikor Bear Grylls az UltimateSurvival-ban nyersen ette valami nagy növényevő patás heréjét, mondjuk aztán ki is hányta... Na de ez se nem nyers, se nem patás, jól is néz ki, hát had szóljon. Első ízlelő falat: meglepően kellemes, a "hús" omlós, a fűszerezéssel nincs gond, egész jó. Második falat már merészebben: ez tényleg jó nem lesz ezzel gond. Aztán meg szépen be is csúszott az egész adag ahogy az a nagykönyvben írva vagyon. Mihez lehetne hasonlítani nem tudom, talán a csirke szívpörkölthöz, talán... Mindenesetre nem bántam meg hogy kirendeltem, ez egy nagyon pozitív első találkozás volt, és szerintem folytatása is lesz...

Muki is meg volt elégedve a sajttal, ezt általában mindenütt meg tudják oldani, itt dicséretben részesült mivel idézem: "pont annyira volt folyós amennyire kell".

Szóval ha valaki szezonvégén amikor nincs tömeg, vagy akár szezonban erre jár érdemes betérni, étlap szerint pacaljuk is van kell-e egyéb?

A számla kevéssel 4 ezer alatt megállt, fejenként kétezer szerintem nem rossz a Balaton parton!

Pontoznék is most kicsit rendhagyóba:

  • Parkolás: 2    (nem teherbarát, szgkval nincs gond)
  • Kiszolgálás: 5   (csíkos szerkóban, gyors is)
  • Íz: 5           ( első kakasherézőnek)
  • Ár/érték: 4  ( Balatoni viszonylatban jó )
  • Gyerekkel: 5 (etetőszék, árnyék)

Direkt internet elérésüket nem találtam, de menjen mindenki arra, a kikötőbe, Földvárra!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: balaton étterem rántottsajt kakasherepörkölt

Muskátli Vendéglő, Zengővárkony 6-os út

2011.06.02. 11:55 rezirap

Jó Étvágyat!

 
Igen, megint eltelt egy hónap valamirevaló bejegyzés nélkül. Pedig voltunk ám több (nekünk) újnak számító egységben, csak valahogy a dokumentálás mintha nem menne olyan könnyen, természetesen csak ami engem illet. Azért most erőt is veszek magamon és az egyik legutóbbi helyet bemutatnám, az ott megtapasztalni sikerült élményeken keresztül.
Nem sűrűn esik meg velem hogy Pécsről Budapest felé még éhes legyek így ritka hogy ezen a viszonylatban nézzek étkezési lehetőséget. Látásból már elég jól ismerem a kínálatot, így ahogy elhagytam Pécset a 6-oson már egyből beugrott hogy hova kellene betérni, késői ebéd reményében. Mindig szemeztem eddig a Budapest felé Zengővárkony magasságában bal oldalon álló kis kajáldával, hát itt volt az ideje kipróbálni.
Amikor begurultam a Muskátli Vendéglő parkolójába, sok autóval nem találkoztam. Legalább nincsenek sokan, hamar meglesz az ebéd és roboghatok tovább, gondoltam. Már a parkolóban eldöntöttem hogy valami egytálat kérek, azok megvannak általában hamar, meg laktatnak is. Megint jó volt az érzésem, rajtam kívül egy teremtett lélek nem volt bent, az asztalok megterítve, kockás terítővel várták a betérőket. Mivel a bejárati ajtó felett egy jókora kolomp jelzi a „mozgást” az egyetlen személyzet már a pultban is termett és kedvesen üdvözölt. Én nem akartam nagyon húzni az időt és kérdeztem is rá az egytálétel dolgára, amit a válaszban első körösbe „pacallal aki szereti” tromfolt a vendéglátó, én meg gyorsan „akkor kérek egyet, vegyes salátával” is tettem a végére. A vendéglátó úr kihozta még a kellemesen hideg alkoholmentes sörömet és el is tűnt a hátsó részben.
Majd kisvártatva meg is érkezett a pörkölt, finom jellegzetes illatokkal. Kértem hozzá még egy kis erőset biztos ami biztos (de nem volt rá szükség) és nekiláttam a falatozásnak. Közben pedig rajtam kívül más nem levén az egységbe, kicsit beszélgettünk a vendéglátóval. Először is arról hogy az erős amit kaptam igazi házi kalocsai őrölt, ő is jobban szereti ezt a fajtát mint a bóti üvegeset ami néha csíp de inkább sós. Aztán meg a forgalomra mertem rákérdezni, ami régen sokkal jobb volt, azért is van egyedül, mert nincs értelme a több alkalmazottnak. Hétvégén azért a környékről járnak ám főleg a cigánypecsenye ízlik itt a népeknek. Ahogy beszélgetünk azért jönnek a vendégek, az egyikük rántottsajtot kér, viszont nekem a pacalt dicséri. Mondom pont annak nyelem az utolsó falatját, igaza van tényleg jó! Aztán megint jönnek, csak nem olyan rossz hely ez sőt, amikor fizetek (összesen: 2000 Ft környékét) már 4-5 asztalnál várják a kirendelt étkeket, amiket a tulaj egymagában készít és szervíroz. A pacal ízre és adagra is megfelelő volt, kellemesen tudtam volna aludni tőle a visszaúton ha vezet helyettem valaki, azért legközelebb ha úgy adódik a cigánypecsenyére is rámegyek!
 
Pontozás:
  • Parkolás: 5    (fajin murvás, teherbarát)
  • Kiszolgálás: 5   (nincs hiba)
  • Íz: 5           ( a pacallal semmi gond nem volt)
  • Ár/érték: 4  ( jó )

Elektromos elérhetőséget nem igen találtam, és a non-stop tábla se tévesszen meg senkit, mivel csak normál nyitvatartásban üzemel az egység.

 

Szólj hozzá!

Címkék: étterem vendéglő 6 os pacalpörkölt cigánypecsenye

Vadász étterem és panzió, Répáshuta

2011.04.19. 08:02 Pacalvadász

Jó napot!

 

Hosszú szünet után adunk jelt megint magunkról, pedig itt történnek a dolgok, csak sajnos nem étel-ital fronton. Azért persze ott is: beindult az autós-motoros-hétvégikirándulós szezon, ami egyet jelent azzal, hogy olyan helyekre is eljutunk, ahová egyébként nem érdemes kitérőt tenni munkás hétköznapokon. Ilyen helynek számít nálam Répáshuta is, ami gyönyörű környezetben, és nem utolsósorban egy kiadós szerpentin mentén található Lillafüred és Eger között.

A fent nevezett útról Répáshuta felé betérve végig a főutat kell követni, és el sem lehet téveszteni a jobbra fekvő nagy házat. Amúgy táblák is jelzik, merre érdemes csapatni.

Az épület előtt lehet parkolni, és mivel pótossal már eddig sem nagyon tudunk eljutni, ezért igazából tök mindegy, hogy lenne-e neki hely. Viszont pozitívum, hogy sok bringát látni az étterem előtt, mert túrázók kedvelt helye is ez. Lehet, hogy most nyáron érdemes is lesz áttérni a bringás pontozásra.

 Betérve a helyre elég retro kép fogadott, pedig a berendezés viszonylag új volt.

A kockás terítő amúgy nekem mindig bejön, valahogy összekapcsolódik az őszinte kajálós helyekkel. A falon lévő dekoráció is ott van nagyon, főleg a kis vaddisznó, amit persze elfelejtettem a végén külön lefényképezni.

Hamar jött is a pincérségi feladatot ellátó vidám hölgyemény, és osztotta az étlapokat. Mindjárt meg is kérdeztem, hogy mit javasolna, amire egyből jött is a válasz, hogy vadakat kell enni ezen a helyen, meg ami helyi specialitásnak van feltüntetve. A pisztráng jöhetett még szóba, ami Lillafüreden nem ritkaság, és még ide is jutott belőle. Végül kirendeltem egy vadpecsenyét, ami házi burgonyafánkkal és az étlapon feltüntetett áfonyalekvár helyett házi szilvalekvárral érkezett (miután a pincér rendeléskor megkérdezte,hogy úgy jó lesz-e?).

Meg kell mondjam, hogy az anyag nem hagyott sok kívánnivalót maga után! A hús jó puha volt, nem voltak rajta nem odaillő részek, mint sok más helyen, és a rajta lévő mártásnak sem volt ipari vörösbor íze, amitől aztán a húsízt rendszerint már nem is lehet érezni. Itt valóan a vadra vannak ráállva! Nem beszélve arról, hogy a burgonyafánk megnevezésű köret is tényleg házi cucc volt, a szilvalekvárt pl. mindenki végigpróbálta, és elismerően nyilatkoztak róla, amit én is csak megerősíteni tudok. Az adag is megfelelően nagy volt, nem maradt meg belőle semmi, de nem is rendeltem utána már gőzgombócot, ahogy az eredeti tervben volt.

 Az ábrán az érdekesség kedvéért szerepel egy pisztráng is, amit az asztaltársaságunk egy másik tagja fogyasztott, és arra sem volt panasz.

Összességében mindenki meg volt elégedve a kiszolgálással és az ételekkel egyaránt, amit már csak tetézett az, hogy mindezért viszonylag kevés zsetont kellett leszurkolnunk (árakat lásd a weboldalukon).

Én azt mondom, hogy itt a jó idő, szépülnek az erdők, úgyhogy lehet menni túrázni, közben meg akár Répáshuta is útba ejthető, és akkor már nem érdemes kihagyni a Vadászt sem! Pláne, hogy egy nagy verandára lehet kiülni jó idő esetén.

 

 

 

 

Értékelés is legyen, ha már eddig eljutott a kedves olvasó.

Parkolás: 3 (csak kb. 4-5 autónak kényelmes a ház előtt)

Kiszolgálás: 4 (nagyon kedves, hozzáértő pincér, csak néha eltűnt a nagy házban)

Íz: 5

Ár/érték: 5

Jó étvágyat!

 

Link: http://www.vadaszetterem.hu/

 

Szólj hozzá!

Kemence Csárda, Nyíregyháza 41-es főút

2011.04.14. 10:18 rezirap

Jó Étvágyat!

 
Én szeretek „blind”-re menni kajálda ügyben. Viszont a tuti súgások sincsenek ellenemre, kipróbálom azokat is szívesen. Jelen esetben is ez történt. Egy helyi erő súgott déltájt Nyíregyen, hogy a Kemence Csárda jól adja a menüt, szeretik is a helyiek. Elvéteni elég nehéz, a 41-esen kifelé , bal oldalt simán megtalálható az egység.
A beltérbe az őszintét megmondva, be sem jutottam, mivel kellemes tavaszias idő adta a teraszt, ahol árnyékosba jutott csak hely, nem volt vele gond. Még szinte le se ültünk a fapadra, a felszolgáló hölgy már ott is volt, és vette is fel a rendelést, tényleg pik-pakk. Egy menüs helyen azért nem olyan nehéz általában választani, mondjuk itt volt miből ( menü étlap csatolva alant). Hirtelen felindulásból egy zöldséglevest és zuzapörit sikerült kirendelnem. Közben egyre csak sokasodott az ebédelni vágyók hada, tényleg sokan járnak ide ebédidőbe.
A rendeléstől nem telt el 1,5 percnél több, a leves már az asztalon gőzölgött, közepes méretű tányérban. ízre teljesen rendben találtatott, az adag is elfogadhatónak mondható. Egy kis csípős jó lett volna az asztalon, én szeretem, csak hogy nem volt, külön meg nem kértem, én bajom,pont. Még be sem sikerült fejeznem a levest, a zúza is kint volt az asztalon. A felszolgálás tényleg gyors és kifogástalan. Csak jókat tudok a zúzáról is elmondani. Nagyon jó ízűre sikeredett, a szaft pedig nem az a vékony szmötty volt amiben sok helyen úszik a zúza, hanem tényleg jól egybeért, testes, finom szaft, a petrezselymes krumpli, meg a kis csalamádé a tányéron jól kiadta. Kis üdítővel, 1500 környékén állt meg a számla amire szintén nem kellett órákat várni. A benyomásom mindenképpen pozitív, minőségi, jó menü, ennek megfelelő áron. A levesért a 410 szerintem kicsit meredek, de a zúza megérte az árát. Pontozok, kicsit rendhagyóba, most:
 
  • Parkolás: :-(     (nem teherbarát)
  • Kiszolgálás: :-)  (gyors, kedves)
  • Íz: :-)              (finom volt, a szaft a zúzán meg tényleg)
  • Ár/érték: :-|     (a leves 410)

 Elektronikusan is elérhetőek (étlap, történet, egyéb) itt: www.kemencecsarda.hu

 Heti étlap volt:

 

Szólj hozzá!

Címkék: nyíregyháza zúzapörkölt kemence csárda

Szalma Csárda, 6-os út iváncsai elág

2011.02.18. 12:16 rezirap

Jó Étvágyat!

 

Ezt a hetet ezennel kinevezem a Csárdák Hetének, ami abból áll, hogy Pacalvadász kolléga csárdával kezdte, én pedig csárdával zárom a heti ténykedést. Azt már egy párszor kifejtettem, hogy nem nagyon kedvencem az M6-os sztráda, most Dunaúj és Batta között „nosztalgiáztam” kicsit a 6-oson. A nosztalgia következménye meg is lett egyből, mert Ercsinél a laktanya előtt le is intettek a fakabátok, mint régen, most is ott van a bandázó törzshelyük. De hálaisten nem keletett szponzorálnom a fegyveres testületet, „további jóutat” volt az ellenőrzés vége.

Na kicsit előreszaladtam. Miután elhagytam Adonyt, a 6-os iváncsai kereszteződésének sarkába van a Szalma Csárda. Ahogy közeledtem, egyből látszott a méretes, jobb időket is látott parkoló, ahol most csak egy árva Astra pihent. Az álmoskönyv szerint az üres parkoló nem jó jel, de itt mondjuk ez nem jött be, szerencsére. Mivel éhes is voltam, meg nem mindig hallgatok az álmoskönyvre (se), begurultam a parkírozóba. A bejárat előtti „info” tábla roskadozott a jobbnál jobb egytálételektől, halkajáktól, egyebektől. Beléptem hát. Kedves kis környezetbe csöppentem, igazán csárdás hangulat, jó kis házi savanyák üvegbe a polcokon meg mindenütt, bőven terített asztalok, mondjuk, rajtam kívül csak a személyzet volt. Az étlap nem túl vastag, de jóféle egytálaktól kezdve a halas étkekig minden van, ami kell, pozitív. Hogy egy kicsit formát bontsak, nem babgulyást rendeltem csuszával, hanem egy újházi tyúkhúst csészében, sült kacsacombbal petrkrumplival, salátával. A leves jött hamar, csészébe! A kép visszaadja remélem a „csészét”, van olyan hely, ahol a tányér nincs ekkora, mint itt a csésze, szóval egy „átlagos testalkatúnak” :-) bőven elég egy csésze is. Volt benne hús is meg zöldség is, finom.

Mivel én elég lassan „burkolok”, hagyom az ízeket is érvényesülni, még nem végeztem a csészelevessel, már a kacsacomb is megjelent, mennyei sült illattal fűszerezve. Igen, megint megveregettem a vállam képzeletben, hogy jó ötlet volt itt megállni, amikor az első ropogós kacsacomb falat lecsúszott. A combon a bőr pont annyira volt ropogósra pirítva, hogy amennyire kell, a bőr alatt vékony kacsazsírréteg, de tényleg csak az ízéért, amihez jól passzolt a petrkrumpli. Külön megemlíteném a pároltkáposzta mellé csempészett házi cseresznyebefőttet! Gyá, utoljára nagymamámnál ettem ilyet főtthúshoz, azokat az időket hozta vissza az ízvilág, sajnos azoknak az időknek már vége... De a befőtt is tényleg nagyon finom, csak elismerő szavakkal tudom méltatni. Ahogy kell, megettem mindent, ami a tányéron volt, és jött a kiszolgáló hölgy, hogy esetleg egy desszertet, és már sorolta is a kínálatot. Merénylet, én mondom, merénylet! Kellett is gondolkoznom vagy 5 másodpercet és simán beleválasztottam még egy mákos lekváros palacsintába. Jól voltam lakva, de desszertnek mindig marad hely! Megérte, baracklekvár mákkal elegyítve adta a töltőanyagot a két palacsintának. Az i-re a pont, így mondanám.

Nem maradt más, csak a számla: leves 550, kacsacomb 1450, palacsinta 450, tonik 280 = 2730 Ft a vége. Ki lehetett volna simán hozni egy egytállal olcsóbban, de a kacsa megérte, nekem biztos.

Azért látszik, hogy a pálya nem volt jó hatással az egység forgalmára, de a vendéglátás nagyon kedves és korrekt, úgyhogy merjük néha otthagyni a sztrádát, megéri!

Pontozás: (kedves Pacalvadász kollégának üzenném, hogy 5-ös skálán nyomjuk mán egy éve, de ha tizesbe akarja, mitbánomén! :-)))

 

  • Parkolás: 5/5 (teherbarát)
  • Kiszolgálás: 5/5 (kedves, kínálós, ötös)
  • Íz: 5/5 (kacsacomb miatt)
  • Ár/érték: 4/5 (nelegyen minden ötös)

Kifelé menet észrevettem ezt az oklevelet, tetszik, jó tudni hogy ilyen is van!!!

Jó hétvégét!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 komment

Címkék: halászlé palacsinta húsleves csárda 6 os

Diófa csárda, Orosháza

2011.02.14. 08:35 Pacalvadász

Jó étvágyat!

Sokszor előfordul, hogy egy-egy helyen autózva rendszeresen belebotlok valami vendéglátóipari egységbe, de mivel vannak már ott más, bejáratott helyek, ezért nem kockáztatok. Ehhez legalábbis az kéne, hogy ne legyek nagyon éhes, de ez ritkán valósul meg. Legutóbb azonban, amikor Orosházán jártam, úgy alakult, hogy éppen dél körül adta ki az ebéd. Ekkor már nem érdemes Pestre elindulni, és valahol félúton bedobni valamit, mert az éhesen vezetésből hamar baj lehet. Emlékeztem viszont, hogy a fent említett város határában van egy csárda, ami előtt elég sok autó szokott rendszeresen parkolni. Itt volt az idő, hogy bepróbáljuk!

Az első ábra már mutatja is az épület előtti parkolót, meg a bejáratot. Pótossal olyan mértékben lehet elférni, hogy egy konkrét Iveco Stralis szerelvény (remélem, olvassa a blogtárs) állt a parkolóban! A fehér furgon meg határőrökkel teli érkezett a helyszínre, szóval jó előjelek voltak. A kertkapuban álló műanyag séf is szimpatikus volt, bár a kínáló táblájára nem írtak semmit.

Betérve sok boltív uralkodik, elég szocicsárdás az összkép, az asztalok elszórva, meg box jelleggel is telepítve vannak, a kívülről látható torony (ld. weboldal) alatt vannak elraktározva a szintis csávó nélkülözhetetlen eszközei, szóval zene is lehet itt elég gyakran.

Hamar leültünk, egy hölgyemény pedig hozta is egyből az étlapot. Mit mondjak, elég sok tétel szerepelt rajta, ami nálam nem a minőség garanciája, de legtöbb helyen ez már csak így megy. Az a menő, ha százféle ételt lehet rendelni. Viszont voltak elég szimpatikus darabok is az étlapon. Érdemes utána nézni pl. a köcsöglevesnek. És volt menü is 690-ért: aznap erőleves cérnametélttel, meg a másodikra nem emlékszem, mert annyira nem fogott meg, és közben már megláttam az étlapon a bográcsban főtt körmös pacalt (ld. második ábra)!

Meg is történt a rendelés, megfejelve egy káposztasalátával, nemsokára pedig előttem díszelgett az anyag. Illatra nagyon rendben volt, és mint aztán kiderült, az ízre sem lehetett panasz. Én személy szerint nem szeretem, ha a pacal annyira meg van fűszerezve, hogy semmi mást nem érezni rajta. Lehet, hogy gyík vagyok, de nekem a pacalnak is van íze, itt pedig ez érezhető volt. Nem jártam ilyen szerencsével a köröm tekintetében, mert azt hiába kerestem addig, amíg le nem ettem a pacal 80%-át. Ekkor bukkant csak elő egy példány, amiről a "mogyorót nyomokban tartalmazhat" felirat jutott eszembe bizonyos zacsikon. Szóval körömből többet is el tudtam volna képzelni. Azért nagyon nem szomorodtam el, mert az adag teljesen rendben volt, meg mint írtam, maga a pacal is. Hogy mégis jusson neki valami társ odalent a sötétben, kértem zárásként egy mazsolás-túrókrémes palacsintát forró meggymártással. Ebben már nem volt semmi hiba!

Teljesen jóllakottan szembesültem a számla végösszegével, ami ugyan bő 2100 Ft lett, de ebben benne volt a korsó sör is, a fizetést pedig simán meg lehetett oldani Étkezési Utalvánnyal. Szóval nem menza ár, de vidéki étteremhez képest már rendben van.

Értékelés a végére, ahogy kell:

Parkolás: 10 (Stralis!!!)

Íz: 8/10 (levonás a köröm hiánya miatt, de lehet, hogy ezt az adaghoz kellett volna)

Adag: 9/10, a menüben, ahogy láttam, azért nem voltak akkora kaják

Kiszolgálás: 10/10 (kedves, gyors, és vette a lapot a pincér csaj)

Ár/érték: 8/10

A weboldaluk itt található: http://www.diofacsarda.atw.hu/

Szólj hozzá!

KisBIG Kifőzde, Budapest

2011.01.26. 12:28 rezirap

Jó Étvágyat!

Az aktuális poszthoz ezt a kezdőképet tettem be, mert valahogy nagyon megkedveltem mind képileg, mind ízhatásilag az itt látható kompozíciót. Kicsit rendhagyóba, visszafelé adom a történéseket, meg keverem az idősíkokat is, ilyen még úgysenem volt.
Szóval a képen látható Házi Marcipánkrémmel tettem fel a koronát a hétfői ebédemre. Akiknek a kép alapján nem fut össze a nyál a szájában, azoknak részletesen elmondanám, mi is található a kehelyben. A tetején kandírozott narancshéj, alatta egy szusszanásnyi tejszínhab, ami házi narancsbefőttön terpeszkedik, és a fundamentum a marcipánkrém. A narancshéj kissé keserédes íze keveredve az édes tejszínhabbal, majd a narancsbefőtt marcipánkrém kombóval, euforikus ízkavalkádot okoz az ízlelőbimbók legtöbbjének, nálam mindenképpen. És mindezt 350-ért.
Ha már visszafelé megyünk, a következő kép az eredményes ebédet hivatott szemléltetni. És igen az ügyesek egyből leveszik a háromszög tálcát, a nagyalakú levesestányért, az Erőspityut az asztalon, amik ezen a blogon, a minőségi MENZA védjegyei.
Mindjárt itt a kezdő állapot is, ami „kisadag” daragaluska leves, nagyadag francia rakottkrumpli, adag almapaprika, és a marcipánkrém kompozíció volt. A leves finom, ízletes, a képen is látszik, hogy nem a vékony fajta, jól ment bele az erőspityu, én így szeretem. A másodiknak a rakottkrumplit választottam, ami „kisadagba” 1, nagyadagba 2 kocka, az almapaprika bónusz volt hozzá. (Egyes ebédelős helyeken jó, ha normál adagba kapsz 1 ekkora koczkát, mint itt.) A teteje kicsit megpirítva, de csak épphogy, ez is finom volt. Mindezért perkáltam 1200ft-ot a pénztárnál, ami szerintem a tálcára ránézve elég jó ár érték (mennyiség) arány, és hát a minőséggel sincs semmi gond, sőt!
Akkor jöhet a sztori része is a dolognak. Éppen minirezirapnek ugrottam be a szemközti gyógynövény centrumba valami csodakenőcsért, amikor kifelé észrevettem a KISBIG cégtáblát. A blogtulajok számára a BIG, ha kajáldáról van szó, a BIGROBIT jelenti, szóval be kellett mennem, felderíteni, van-e valami kapcsolat a két egység között. Amint belépek, a BIGROBI-ból ismerős arcokkal találkozok a pult túloldalán, aztán rövid diskurzus után kiderül, hogy nem kenyértörésről és konkurenciáról van szó az „anyaintézménnyel” szemben, hanem a szükség és a jövő biztosítása az apropója a fiókintézmény nyitásnak. A régi menzának teret és épületet adó gyár sajnos felszámolás alatt tengődik, mára a termelés is megszűnt, és minden bizonytalan státuszban lebeg (ami érezhető is). A bármi történikre készültek fel a srácok az új egység nyitásával, ami szerintem nagyon jól sikeredett. Látszik a gondos tervezés, vesszek meg, de otthonos hangulatú az étkezde, különféle gasztro idézetek a falon, kis képek, vagány világítás, szóval le a kalappal. A hangulat teljesen ellentétes a gyárimenzáéval, viszont ugyanúgy szerethető! A struktúrát is megtartották, napi friss menü, illetve állandó alacarte kínálat (borzas, sajtsonkávaltöltött borda, rántottsajt, stb.) A nagy kedvencünk a BIGPALA(csinta) is elérhető. Nem is beszélve a rántotthúsos szenyákról!
Szóval addig menjünk a régi szockó menzára, amíg lehetőség van, de azért hálaisten a bármi leszre is van már megoldás.

Pontozás elengedhetetlen:

  • Parkolás: 3/5 (megoldható, de nem könnyű)
  • Kiszolgálás: 5/5 (kedves, vidám!)
  • Íz: 5/5 (ahogy szeretjük)
  • Ár/érték: 5/5 (jól pozícionált)

Kocsonya szezonban, mint most(!), 500-ért van elvitelre adag, hallod Stralis!!! :-)

Van már elérhetőségük is elektromosan, hetimenü, megatöbbi itt: www.kisbig.hupont.hu

Cím: Budafoki út 70. (feldobom a térképre is ha lesz egy kis szabadom!!!)

Mindenkinek jó étvágyat!

Ps.: Köszi a kommenteket, olvassuk ám, csak válaszolni meg köszöngetni vagyunk lusták!

 

 

 

 

 

  

 

 

  

 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest étterem kocsonya palacsinta étkezde kifőzde újbuda pacalpörkölt

Grill House, Budaörs

2011.01.14. 13:35 rezirap

 

Jó Étvágyat!
 
Na igen, ennek a posztnak kellett volna zárnia a tavalyi évet, mert témájában meg mondanivalójában is adta volna magát, de nem sikerült megírnom, van ilyen. Azért nem igen fogok kétségbe esni, jó lesz ez 2011-es kezdőnek is. Az érzések még megvannak, a többit meg ha kell, utólag pontosítjuk.
Úgy volt, hogy összebeszéltünk Pacalvadász kollégával, hogy személyes találkozót intézünk, mert már rég volt. Ezek a találkozók általában kajálda teszttel vannak kiegészítve, most sem történt másként. A budaörsi helyekből már nem sok új van számunkra, de a madarasteszkó mögötti kereszteződésnél, a ficakba lévő Grill House ezidáig valahogy kimaradt. Na, ide szerveztük be az ebédet, szigorúan menü alapra.
Amikor a Vadász kolléga megérkezett, messziről látszott a gyűrött ábrázatja, aztán ki is fejtette az okát. Előző este cégeskaripartin volt, és hát a tömény-bor-sör összevissza fogyasztástól, elég messzire rúgta az éjszaka a pöttyöst, úgyhogy ő most csak valami diétásat eszik, gyenge gyomrára való tekintettel.
Ilyen előzmények után léptünk az egységbe, be. Nagy tömeg nem volt, dél környékét írtuk, konkrétan egy asztal volt foglalt. Most mondom, pincéres hely és nincs is vele semmi gond. Ahogy leültünk, már ott is volt a felszolgáló, kérte az ital rendelést, mi meg érdeklődtünk a menü felől. Aznap húsleves, kolozsvári rakott káposzta volt a menübe 750-ért. Elég diétás (a körömpörkölthöz képest), kértük hát. Nem győzőm mondani, menüt rendelni jó, mert legtöbbször friss (aznap készül), illetve nem kell órákat várni reá (jobb helyeken). Itt sem vártunk sokat, ripsz-ropsz kint volt a leves, Vadász kollégának a gyomrára elképzelni sem lehetett volna jobbat. Majd következett a káposzta, volt hozzá kenyér is bőven, na el is kérte, és a végére kellemesen jóllaktunk, illetve azt is megbeszéltük, hogy ki-kivel-mit (vagy mit nem...) csinált a karipartin. Kajajegy elfogadók, sőt az én adagomat is a kolléga perkálta, nem felejtek, innen üzenem. Mindent összevetve vagány hely érdemes, mostanában a megállítótáblán kint van a pacal is, ígérem tesztelni fogjuk és kommentként ápdételjük a posztot!
 
Lököm a pontokat:
 
  • Parkolás: 2/5 (nagykocsival nem ajánlom, aki szereti a kihívást annak igen)
  • Kiszolgálás: 4/5 (jó)
  • Íz: 4/5 (szintén jó)
  • Ár/érték: 4/5 (jó hát)

Van honlapjuk is: www.grillhouse.hu

Elérhetőség, meg minden rajta van.

Szóval nyomatjuk továbbra is, hiába minirezirap (aki nagyon vagány mellesleg), enni azért mindíg kell!

 

 

1 komment

Címkék: menü budaörs húsleves kolozsvári rakott káposzta

LEGO kifőzdék

2011.01.13. 07:59 Pacalvadász

Jó reggelt!

 

Mivel Razirap kolléga mostanság Minirazirappel foglalkozik evés helyett, én meg annyira lemaradtam a helyek megírásával, hogy már nem emlékszem, milyenek is voltak, ezért lopott anyaggal tartanánk fent az érdeklődést. Íme a LEGO kifőzdék, hogy a műanyag kisembernek is legyen mivel jól laknia. Jó étvágyat!

 

 

2 komment