Hirdetés

Hirdetés

Pacalvadász

Csárdák, éttermek, talponállók, büfék gyűjteménye.

ETETŐK TÉRKÉPEN

Friss topikok

Címkék

112 (1) 6 os (3) ablakos kiszolgálás (1) akasztó (1) audi (1) babgulyás (1) bableves (4) balaton (3) balatonfüred (2) balatonfüzfő (1) baleklámpa (1) Bárány (2) báránycsülök (1) bécsiszelet (1) belváros (1) bezár (1) birkapörkölt (1) bistro (1) bisztró (1) Bohém (1) borsóleves (1) brassói (3) Budakeszi (1) budaörs (3) budapest (12) Budapest (1) büfé (5) büfékocsi (2) burgonyapüré (1) cegléd (1) cigánypecsenye (2) cikk (1) csalamádé (4) csapvíz (1) csárda (5) csepel (1) csillag (1) csirkecomb (1) csokispalacsinta (1) Csongrád (2) csülköspacal (1) csülök (5) csülökpörkölt (1) debrecen (1) disznósajt (1) donovaly (1) ebes (1) esztergom (1) ételsziget (1) étkezde (6) étterem (20) facebook (1) Falatozó (1) falatozó (5) fasírt (1) fémtányér (2) finomító (1) Gasztro (1) goral (1) grill (2) grillcsirke (1) gulyásleves (2) gyarmat (1) győr (7) gyorsbüfé (1) gyorsétterem (1) halászcsárda (1) halászlé (5) halleves (1) harcsapaprikás (1) háromszögtálca (1) Harta (1) hekk (1) hentes (2) Hentes (1) hurka (5) Hurka (1) Húsbolt (1) húsleves (2) hvg (1) Hype (1) IX. kerület (1) jakabszállás (1) kacsa (1) kaja (1) Kajálda (1) kakasherepörkölt (2) kalocsa (1) kamionmosó (1) kamionos (4) Kávéház (1) kelkáposzta (1) kemence csárda (1) kerthelyiség (7) kif (1) kifőzde (4) Kisbig (1) kisvendéglő (1) kocsma (1) kocsonya (2) köfém (1) kóla (1) Kolbász (1) kolbász (6) koliba (1) kolozsvári rakott káposzta (1) kondorfa (1) körmös pacal (1) körömpörkölt (1) koviubi (3) kurta (1) lángos (6) lazac (1) lecsó (2) Lepény (1) liba (1) lónyál (1) lötyi (1) máj (1) májas (1) Maklár (1) márton nap (1) Mátra (1) mecseknádasd (1) menü (17) menz (1) menza (10) Mester utca (1) mol (1) nyárfa (1) nyékládháza (1) nyíregyháza (1) olcsó (3) pacal (4) pacalpörkölt (11) palacsinta (6) panorámaterasz (1) paradicsomleves (1) pécs (1) pecsenye (7) pecsenyesütő (5) penne (1) pincér (1) pitvar (1) presszó (1) prósza (1) rába (1) Ragu (1) rakéta (1) rántottsajt (1) régi (1) répcelak (1) rétes (1) retro (1) rizsa (1) sajtburger (1) sajtostejfölös (1) siófok (1) solt (2) Somlói (1) Sous Vide (1) Sülysáp (1) szalontüdő (5) szarvas (1) székesfehérvár (1) szendvics (1) szlovákia (1) szörp (3) sztrapacska (1) talponálló (2) Tápiószecső (1) Tarhonya (1) Tata (1) tavaszitekercs (1) tea (1) temesvár (1) tepertőspogácsa (1) Terasz (1) terasz (2) Tócsni (1) uborka (1) újbuda (4) ünnepi (1) út (1) Vác (1) vadas (1) velősmáj (1) velőspacal (3) vendéglő (6) veresegyház (1) veszprém (2) XI (2) xi (3) xiii (1) XIII (1) xiv (2) xx ker (1) zalaegerszeg (2) Zánka (1) Zúza (1) zúzapörkölt (5) Címkefelhő

XXL Ételbár, Debrecen

2017.12.04. 11:07 rezirap

Jó étvágyat!

img_1519.JPGNa, szalad a pacal a médiában! Melyik Feriék a Tiloson kampányolnak a pörkölt, meg egyéb változatok mellett, Fördős Z újságjának előszavában is a végszó a pacal, könyvet is írtak róla mostanság, szóval mainstreambe került a marhagyomor. Én azt szeretem ha az én gyomromba kerül, a minap nem is volt másképp, azért egy kis meglepetés is volt ebben az ebédben.

Nem szeretem a navigációt használni, mivel ellustít, de néha azért rászorulok. Debrecenen kellett volna keresztbe átrobognom, de már a város táblánál állt a masszív sor. A déli soron szoktam levágni ilyenkor, de gondoltam ránézek mit mutat a mindent tudó alkalmazás. Át a síneken majd balra. Legyen az! Vesztenivalóm úgysem volt, a mosópornak a pótkocsin úgy is mindegy mikorra ér a raktárba. Át a síneken, és a jobb oldalt, jóképű pecsenyés jellegű bódékat láttam meg. Ez tuti lesz visszafele, úgy is éhes voltam már mint a dög. Gyors lerakás, aztánimg_1517.JPG irány vissza a pecsenyéshez. Megállni nem volt éppen egyszerű, de az útszéli padkán pont kiadta a szerelvénynek. A pecsenyés, elnézést ételbár, ilyen lakókocsis kerthelyiséges jellegű egység lehet nyáron, télre bódévá alakítva. Mitbánom én, meleg kaja legyen valami, asztal szék, nekem elég. Az étlapot gyorsan átfutva persze hogy a pacalon akadt meg a szemem. Mondták is hogy: természetesen van. Én meg kértem. Köretnek hozzá két kenyeret, meg csalamádét. Aztán betessékeltek az étkező "dobozba", ahol a kellemes hőmérsékletet az egyesen lobogó Szieszta biztosította. Említést érdemel még a magyar népmesék motívum a "doboz" ablakain, és a Jó étvágyat felírat körül. Alig hogy szétnéztem már tették is elém a tálcát, rajta a rendelt marhagyomorral.

img_1518.JPGAztán ácsi csak, mibe van az a pacal, gyááá!? Ovális fémtányérban, rozsdamentes fém-tányérban. Na barátom, az első ami beugrott, vesszek meg a kórházi kacsa volt. Meg evés közben is a nyomorult "kacsa" járt a fejembe, valamiért. Elég sok helyen ettem már keresztbe-kasba az országban, de ilyen fémtányéros tálalást még nem láttam. Végig azon gondolkoztam hogy miért jó a fém tányér, de nem sikerült rájönnöm. Ha valaki tudja kommentálja már meg, LÉGYSZI!

Jöjjön akkor a pacal! Jól meg volt melegítve, a fűszerezés a hagyományos kamionos tradíciót követte, kicsit borsos, kicsit csípős,nem kellett az erőspista, amúgy semmi extra. Egész jól meg volt főzve, nem volt rágós, nem volt kellemetlen szaga. Az adagot első ránézésre keveseltem, de mire elfogyott egészen jól laktam, biztos a fémtányér miatt volt az optikai csalódás. Az jutott eszembe hogy ez egy igazi jó átlagpacal, semmi nagy hiba vagy jóság, átlagos, pont. Elfogyott, jóllaktam. Gondoltam azért lefojtom még valami édessel, de az utolsó 150-es palacsintát pont előttem vették meg. Fizettem tehát 1210-et mindenestül, úgy hogy kaptam még bónusz szelet kenyeret is amit nem számoltak fel!

Pontozás:

  • Parkolás: 2/5 (útszélén, padkán)
  • Kiszolgálás: 4/5 (jó, de tényleg)
  • Íz: 3/5 (átlag pacal)
  • Adag: 4/5 (pont elég volt)
  • Ár/érték:4/5 (jó az)

Az ételbárnál mindenképpen megéri megállni, és kipróbálni egyéb az árlistán lévő ételeket. Azért a kakastaréj - here pörkölt elég jól hangzik ahhoz hogy legközelebb ne csak a pacal menjen! Ha jól láttam fácsén fent van az ételbár, aki akarja megtalálja.

Bónuszba az utolsó képen egy gyönyörű pirosfelnis amg merdzsó, itiszde dzsááá!

Lehet válogatni:

img_1522.JPG

Fémtányéros csendélet

img_1521.JPG

Szieszta egyesen

img_1520.JPG

Bónusz! Deszééép!

img_1524.JPG

komment

Címkék: debrecen palacsinta étkezde pecsenye csalamádé pacalpörkölt kamionos kerthelyiség kakasherepörkölt fémtányér

A bejegyzés trackback címe:

https://pacalvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr3213409205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szépjuhászné 2017.12.05. 18:37:23

Nem törik össze, ha leejted, melegíthetó, jól fertőtleníthető. Vándortáborba vettem hasonlót a gyerekeknek, mert a tűz mellé téve melegen maradt a kaja. :)

2017.12.06. 18:43:02

Szóval a Gázvezeték utca felé mentél. :)
Az se jobb, de ha a végén Mikepércs felé (Szeged) visz az utad, akkor jó opció, nem kell áthidalnod a Nagyállomás fölött.
Az örökkévalóságon innen ígérik a déli elkerülő szakaszát Debrecennek, akkor majd elkerülöd azt a helyet. :)
Bár jobb kajálda nincs a környéken.
Jó az a fémtányér, sterilebb, mint a műanyag.
Hadseregben is csak ez volt... helyesen.

rezirap 2017.12.06. 21:26:00

@szépjuhászné: Igen a jól tisztíthatóság, meg a törhetetlenség jogos, egy táborban, de egy vendéglátóhelyen nekem akkor is furi! Köszi a kommentet!

rezirap 2017.12.06. 21:30:51

@pizzaszeletvágó: Ott mentem, még néztem is milyen egyedi neve van az utcának!:-)
A Nagyálllomásnál a lámpákat mindíg benyalom, ez a kanyar jobb lesz. Nekem még
az eldobható műanyagtányér is jobban bejönne, bár az meg környezetszennyező...
Köszi a kommentet!

Attilajukkaja 2017.12.07. 09:17:26

Menő közel-keleti, indiai éttermekben is fémtálkákat használnak. Igaz, azok egy kicsit mívesebbek ennél a sima rozsdamentes fémtányérnál. :o)
Amikor először jártam D-Koreában, meglepődtem, hogy ott még a pálcikák is fémből vannak, és előszeretettel használnak fémedénykéket is. Gondolom, ők is rájöttek arra, hogy higiénikusabb a tisztításuk és tartósabbak, mint a fa vagy a kerámia. Szóval nincs ezzel semmi baj, csak szokás kérdése.
Egy megbízható pacal három szelet kenyérrel, csalamádéval 1210-ért pedig tényleg nagyon elfogadható ár!
Én mondjuk mindig hordok magammal egy szelencében saját őrlésű chilit/erős paprikát, amivel bármikor felturbózhatok bármilyen kaját, mert az Erős Pistában több a só, mint a paprika. Nagyon nem komálom. :o(

zdyzs 2017.12.07. 10:46:35

@Attilajukkaja: Ez azért van, mert Indiában 1000:1 arányban mindenki fémtányérból eszik (már akinek jut tényér egyáltalán). Nem csoda, ha az indiai éttermekben is abban kapod a kaját.

Attilajukkaja 2017.12.07. 11:01:13

@zdyzs:
Szerintem ennek mélyebb gyökerei lehetnek, mert a menő éttermekben nagyon szép, díszített rézedényekben szolgálják fel az ételt. Én arra gondolok, hogy Indiában nem volt elég agyagos talaj ahhoz, hogy kerámia edényeket készítsenek, fém viszont volt. De lehet, hogy tévedek. Kínában ez teljesen másképp alakult, nem véletlenül ered onnan a porcelán technológiája.
A templomokban, ahol több száz vagy ezer éhezőre főznek manapság is Indiában, banánlevélen tálalják az ételt. Én ezt láttam.

zdyzs 2017.12.07. 11:15:59

@Attilajukkaja: Na persze fémedény és fémedény között is van különbség, minél drágább a kaja, annál díszesebb edény dukál. De itt Indiában minden sarki kifőzdében kb. ugyanolyan edények vannak, mint a posztban (csak kerek, oválisat még soha nem láttam). Azt erősen kétlem, hogy az agyagos talaj hiánya miatt terjedt volna el a fémedény, semmivel sincs kevesebb agyag itt, mint másutt. Vannak vidékek ahol egybeér a téglaégető kohók füstje.
Egyébként régebben a csájt pl. agyagedényekben szolgálták fel, amit használat után el is dobtak, az meg néhány héten belül visszatért a természetbe. Most már sajnos műanyagpohárban iszik mindenki, de ugyanúgy eldobják, mint régen. Csak az évmilliók alatt fog csak lebomlani :-((

zdyzs 2017.12.07. 11:19:35

@Attilajukkaja: Még a templomokban is sokszor fémedények vannak, ez itt pl. az Aranytemplom, ahol a világ egyik legnagyobb ingyenkonyhája van.
www.aljazeera.com/mritems/images/2013/11/17/20131117111640918980_8.jpg

Attilajukkaja 2017.12.07. 12:58:32

@zdyzs:
"Azt erősen kétlem, hogy az agyagos talaj hiánya miatt terjedt volna el a fémedény, semmivel sincs kevesebb agyag itt, mint másutt."
OK. Ez nagyon is valószínű. Ezt csak, mint egy lehetőséget említettem. Bocsi!

"Egyébként régebben a csájt pl. agyagedényekben szolgálták fel, amit használat után el is dobtak, az meg néhány héten belül visszatért a természetbe."
Érdekes. Miért dobták el? Nem tudták vízhatlanná kiégetni?

"Most már sajnos műanyagpohárban iszik mindenki, de ugyanúgy eldobják, mint régen."
Ez már sokkal nagyobb baj. Nem csak Indiában, hanem nálunk is.
Akkor már inkább a fémtányér, mint a műanyag!

A belinkelt kép nem semmi!!! :o) Köszi!

2017.12.08. 17:24:19

@zdyzs: @Attilajukkaja:

Jajj, kérem szépen. Senki nem volt itt katona a Magyar Néphadsereg kötelékében??? Nem kell ehhez India.
Ilyen tálcákban kaptuk a kaját vagy nagyon hasonlóban, nem, nem voltak a mélyedésekben tányérok, hanem bele a kaja merőkanállal a tálca mélyedésébe, és még boldog voltál, hogy nem csajkában kapod!

ferfiakjatekboltja.hu/id/06336
süti beállítások módosítása