Hirdetés

Hirdetés

Pacalvadász

Csárdák, éttermek, talponállók, büfék gyűjteménye.

ETETŐK TÉRKÉPEN

Friss topikok

Címkék

112 (1) 6 os (3) ablakos kiszolgálás (1) akasztó (1) audi (1) babgulyás (1) bableves (4) balaton (3) balatonfüred (2) balatonfüzfő (1) baleklámpa (1) Bárány (2) báránycsülök (1) bécsiszelet (1) belváros (1) bezár (1) birkapörkölt (1) bistro (1) bisztró (1) Bohém (1) borsóleves (1) brassói (3) Budakeszi (1) budaörs (3) budapest (12) Budapest (1) büfé (5) büfékocsi (2) burgonyapüré (1) cegléd (1) cigánypecsenye (2) cikk (1) csalamádé (4) csapvíz (1) csárda (5) csepel (1) csillag (1) csirkecomb (1) csokispalacsinta (1) Csongrád (2) csülköspacal (1) csülök (5) csülökpörkölt (1) debrecen (1) disznósajt (1) donovaly (1) ebes (1) esztergom (1) ételsziget (1) étkezde (6) étterem (20) facebook (1) falatozó (5) Falatozó (1) fasírt (1) fémtányér (2) finomító (1) Gasztro (1) goral (1) grill (2) grillcsirke (1) gulyásleves (2) gyarmat (1) győr (7) gyorsbüfé (1) gyorsétterem (1) halászcsárda (1) halászlé (5) halleves (1) harcsapaprikás (1) háromszögtálca (1) Harta (1) hekk (1) Hentes (1) hentes (2) Hurka (1) hurka (5) Húsbolt (1) húsleves (2) hvg (1) Hype (1) IX. kerület (1) jakabszállás (1) kacsa (1) kaja (1) Kajálda (1) kakasherepörkölt (2) kalocsa (1) kamionmosó (1) kamionos (4) Kávéház (1) kelkáposzta (1) kemence csárda (1) kerthelyiség (7) kif (1) kifőzde (4) Kisbig (1) kisvendéglő (1) kocsma (1) kocsonya (2) köfém (1) kóla (1) Kolbász (1) kolbász (6) koliba (1) kolozsvári rakott káposzta (1) kondorfa (1) körmös pacal (1) körömpörkölt (1) koviubi (3) kurta (1) lángos (6) lazac (1) lecsó (2) Lepény (1) liba (1) lónyál (1) lötyi (1) máj (1) májas (1) Maklár (1) márton nap (1) Mátra (1) mecseknádasd (1) menü (17) menz (1) menza (10) Mester utca (1) mol (1) nyárfa (1) nyékládháza (1) nyíregyháza (1) olcsó (3) pacal (4) pacalpörkölt (11) palacsinta (6) panorámaterasz (1) paradicsomleves (1) pécs (1) pecsenye (7) pecsenyesütő (5) penne (1) pincér (1) pitvar (1) presszó (1) prósza (1) rába (1) Ragu (1) rakéta (1) rántottsajt (1) régi (1) répcelak (1) rétes (1) retro (1) rizsa (1) sajtburger (1) sajtostejfölös (1) siófok (1) solt (2) Somlói (1) Sous Vide (1) Sülysáp (1) szalontüdő (5) szarvas (1) székesfehérvár (1) szendvics (1) szlovákia (1) szörp (3) sztrapacska (1) talponálló (2) Tápiószecső (1) Tarhonya (1) Tata (1) tavaszitekercs (1) tea (1) temesvár (1) tepertőspogácsa (1) Terasz (1) terasz (2) Tócsni (1) uborka (1) újbuda (4) ünnepi (1) út (1) Vác (1) vadas (1) velősmáj (1) velőspacal (3) vendéglő (6) veresegyház (1) veszprém (2) xi (3) XI (2) XIII (1) xiii (1) xiv (2) xx ker (1) zalaegerszeg (2) Zánka (1) Zúza (1) zúzapörkölt (5) Címkefelhő

Kisbig Kifőzde "BISZTRÓ" részleg

2016.07.28. 16:51 rezirap

Jó Étvágyat!

1.jpgPersze volt már poszt a Kisbig-ből (itt) de mivel közel a lerakó, így többször betévedtem mostanság a műintézménybe. Nagy örömmel vettem észre hogy a jól bejáratott, jó minőségű, hatalmas adag tipikus menza kaják mellett, egy új ágazat is (nevezhetjük bátran BISZTRÓ-nak) nem hogy szárnyát bontogatja, de már sugárhajtóművel tolja neki. Az esetek nagy többségében kis "szériás" ínyenc ételek jelennek meg speciális napi ajánlatnak. Volt szerencsém a minap az egyik ilyen fogást bekóstolni, és ez nem más volt mint a Sous Vide Csülök. (szuvid csülöknek mondják ki a hozzáértősők) Jó, persze hogy hallottam már, alacsonyabb hőfokokon, durván sok ideig áztatják a húsokat, meg miegymást, merthogy az jó úgy. Ettem én már sok mindent ezelőtt, azért kíváncsi voltam tud-e ez valami újat, hát ki is kértem szépen.

Az első kép (próbálom majd nagyba betenni) szemlélteti a kezdő állapotot, itt jegyzem meg sokat nem kellett várnom rá. Na itiszde dzsáá! Amikor meglátod azt a bőrt, ami bevonja jótékonyan a csülköt, még nem tudod mi fog történni. Fogod a kést villát és szeretnéd vágni azzal a rákészüléssel hogy a csülök bőre általában kicsit ruganyos, általában! Na ennek a bőrnek apám, olyan az állaga amilyet még soha nem kóstoltam. Ropogós, szinte a vékony ehető papírszeletekre emlékeztet, de finoman ott van a bőrre jellemző puha rugalmasság is.Tudom ez a két dolog üti egymást, de ezt adja a cucc. Aztán a következő falat megint egy szeletke bőr, mert nem hiszed el hogy ilyen textúra létezik, és ez van, míg a "kéreg" el nem fogy. Simán leettem a csülökről az egész bőrt, a húshoz meg még hozzá sem nyúltam. Aztán jött a belső húsos rész. Igen húsos, mivel kövérje egyáltalán nem volt, vagy nem volt érezhető. Konkrétan a késre a csontokról lefejtéshez nem volt szükség, mivel szinte magától omlott le az ízletes husi. Nagyon intenzív, zamatos, egyáltalán nem száraz hús lett az eredmény. Rágni sem nagyon kellett, mert kvázi elolvad az ember szájában. A köret nem volt túlcifrázva: tepsiskrumpli meg koviubi oszt kész. Szerintem ez így volt kerek, nagyon kerek, ahogyan volt! Egyből megszerettem ezt a szuvid témát, ez tényleg egy másik dimenzió már, közel nem Kifőzde színvonal! És igenis tud újat mutatni a jól megszokott hétköznapi menzakajához képest.

Nekem nagyon tetszik hogy egy vendéglátó ipari egység nem ragad le a jól bevált tojásleves, paradicsomos káposzta menünél, hanem egy vagy több új irányba is nyit! A történeti hűséghez hozzá tartozik hogy a csülök után még sikerült nekem is nyitnom egy fél palacsintát a rozsaszinű lónyállal, meg ne felejtsük el a starter gyümilevest se. Fácsén is elérhető a Kisbig, ahogy láttam, keressétek, megéri! A képeket meg feldobálom ide alulra, mert szépek!

Nem pontozok most, minden fajin!

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

 

 

komment

Címkék: budapest palacsinta csülök koviubi lónyál bisztró kif XI Kisbig Sous Vide menz

A bejegyzés trackback címe:

https://pacalvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr818920060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása