Pacalvadász

Csárdák, éttermek, talponállók, büfék gyűjteménye.

ETETŐK TÉRKÉPEN


Pacalvadász nagyobb térképen való megjelenítése

Link

Friss topikok

Címkék

112 (1) 6 os (3) akasztó (1) audi (1) bableves (4) balaton (2) balatonfüred (1) balatonfüzfő (1) baleklámpa (1) Bárány (1) báránycsülök (1) bécsiszelet (1) belváros (1) bezár (1) birkapörkölt (1) bisztró (1) borsóleves (1) brassói (4) budaörs (3) budapest (11) büfé (4) büfékocsi (1) cegléd (1) cigánypecsenye (2) cikk (1) csalamádé (1) csárda (5) csepel (1) csillag (1) csokispalacsinta (1) Csongrád (1) csülköspacal (1) csülök (4) csülökpörkölt (1) disznósajt (1) donovaly (1) ebes (1) esztergom (1) ételsziget (1) étkezde (4) étterem (19) facebook (1) falatozó (5) finomító (1) Gasztro (1) goral (1) grill (1) gulyásleves (2) gyarmat (1) győr (7) gyorsétterem (1) halászcsárda (1) halászlé (4) háromszögtálca (1) Harta (1) hentes (2) hurka (4) húsleves (2) hvg (1) Hype (1) jakabszállás (1) kakasherepörkölt (1) kalocsa (1) kamionmosó (1) kamionos (3) kemence csárda (1) kerthelyiség (2) kif (1) kifőzde (3) Kisbig (1) kocsonya (1) köfém (1) kolbász (5) koliba (1) kolozsvári rakott káposzta (1) kondorfa (1) körömpörkölt (1) koviubi (3) lángos (5) lazac (1) lecsó (1) liba (1) lónyál (1) lötyi (1) máj (1) májas (1) Maklár (1) márton nap (1) mecseknádasd (1) menü (15) menz (1) menza (10) mol (1) nyárfa (1) nyékládháza (1) nyíregyháza (1) nyúl (1) olcsó (3) pacalpörkölt (5) palacsinta (5) paradicsomleves (1) pécs (1) pecsenye (6) pecsenyesütő (5) penne (1) pincér (1) pitvar (1) presszó (1) prósza (1) rába (1) Ragu (1) rántottsajt (1) régi (1) répcelak (1) rétes (1) retro (1) rizsa (1) sajtburger (1) solt (1) Somlói (1) Sous Vide (1) Sülysáp (1) szalontüdő (5) szarvas (1) székesfehérvár (1) szlovákia (1) szörp (1) talponálló (1) Tata (1) tea (1) temesvár (1) újbuda (3) út (1) velősmáj (1) velőspacal (1) vendéglő (6) veszprém (2) XI (1) xi (3) xiii (1) XIII (1) xiv (2) xx ker (1) zalaegerszeg (2) Zánka (1) zúzapörkölt (3) Címkefelhő

Takács Vendéglő, Nyúl

2012.04.25. 12:18 rezirap

Jó Étvágyat!

Jelentem, már megint sikerült beszopnom a Brassóit.

Mint már egy-két bejegyzésben megírtam, nagyon szeretem a Brassói aprópecsenyét, főleg azt a fajtát ami a nagyüzemi menzákon volt annak idején szokás adni, kockakrumplival szigorúan. Többször el is határoztam hogy vendéglátó ipari egységben többet nem rendelek Brassóit, mert ami kijön a konyháról Brassóinak kimondva az minden csak nem az amit én szeretnék. Ennek ellenére tegnap betérve a fent említett étterembe, az étlapon a készételek között meglátva a Brassóit, én nemnormális, akaratgyenge, mégis kértem az erőleves mellé. Ne kérdezze senki mi vitt rá erre az elvetemült tettre, hirtelen felindulásból követtem el, nincs mentségem, és mielőtt bárki a lemondásomat követelné annak azért megemlítem a büntetésemet azért megkaptam, de rendesen. Olyannyira hogy meg is mutatom, ím hol van e:  

A tányéron látható "valami" álnevén Brassói, jellemzőire egy kicsit kitérnék csak hogy a kedves olvasóban is tudatosodjék hogy étteremben NEM SZABAD Brassóit rendelni. Már első látásra sem volt valami szimpatikus az étek, mivel éhes voltam mint 3 farkas, és a leves egy erőleves volt két tojással, amit előtte fogyasztottam, így nagy elánnal kezdtem hozzá, mert akár lehetett volna ronda de finom is. De sajnos nem az volt. A húsos zaft ami a sültkrumpli mellett volt, az amit első falatra bekaptam, nagyon érdekesnek tűnt. Sikerült felfedezni benne nagyobb húsdarabokat, esetleg nyesedéket, viszont ami teljesen rendszeridegennek hatott azok a darált hús darabok voltak. Esküszöm olyan érzésem volt mintha (magyaros szokás szerint elkészített) milánói alapot ennék, paradicsom nélkül. A nyesedékkel meg a húsdarabokkal nem volt bajom, de könyörgöm miért kellett beletenni a darált húst! Fűszerezése is elég "mediterránra" sikeredett, és mondanom se kell hogy komoly mennyiségű zsír, és/vagy olaj is csak fokozta az ízhatást. Bár elég éhes voltam, így sem sikerült megennem ezt a tányér valamit, álnevén Brassóit. Nem tartom magam egy finnyás, válogatós evőnek, de ez a fogás bevallom most kifogott rajtam. A köretnek a tányéron levő sültkrumplival semmi problémám nem volt, sőt a nap fénypontjává sikeredett számomra!

Az előételnek elfogyasztott erőleves tojással, nem volt semmi extra, nagy tányér meleg csontlé, de nem is vártam többet.

Szokás szerint egy tonic-ot ittam a felsoroltak mellé, és minimális jatt-al 2500Ft volt az aznapi károm.

Nem csűröm tovább, pontozok:

  • Parkolás: 1/5 (Nem teherautókra készült)
  • Kiszolgálás: 4/5 (a felszolgálóhölgy kedves)
  • Íz: 1/5 (Brassónak nevezett valamit neeeee!)
  • Adag: 3/5 (nem is tudom)
  • Ár/érték: 1/5 (nem érte meg)

Azért a vendéglősöknek személy szerint azt tanácsolnám, ha nem tudják a Brassóit normálisan, fogyasztható módon elkészíteni, ne tegye fel az étlapra. Kár érte.

Tegnap megint elhatároztam hogy amikor Brassói ehetnékem van főzök magamnak olyat amilyet szeretek, és vendéglátó ipari egységben többet nem próbálkozom, vagy mégis...

Következő bejegyzésem borjúláb lesz, csak gondoltam szólok!

Na lassan megyek enni, mert idő van!

4 komment

Címkék: nyúl étterem brassói

A bejegyzés trackback címe:

http://pacalvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr354472462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Lo zombi 2012.05.08. 21:13:13

Megérdemled, ha hüjjje vagy! Inkább toljad a borjúlábat, E!

Papp Sanyi 2012.05.15. 18:36:48

Nem kellett volna megenni, hanem kiverni a balhét. Tipikus előző napi maradék elsütés volt..

vivike18 2012.09.09. 22:59:12

Kamionosként mit tudsz te az ételekről...
Ezt a helyet mindenki szereti te meg besározod
Undorító dolog

Ricsiricc 2015.06.28. 13:17:30

Ez nem bemocskolás, gondolom pénzt kértek az ételért, akkor meg elvárható azt kapjon az ember amit rendel. Kifőzdében is van jó Brassói, vagyis volt régen. A húst hosszúkás csíkokra vágták és a sült krumplival a végén összepirították, ezért is nincs szaftja. Nem úgy mint a képen. És természetesen almapaprikával tálalták.