Hirdetés

Hirdetés

Pacalvadász

Csárdák, éttermek, talponállók, büfék gyűjteménye.

ETETŐK TÉRKÉPEN

Friss topikok

Címkék

112 (1) 6 os (3) ablakos kiszolgálás (1) akasztó (1) audi (1) babgulyás (1) bableves (4) balaton (3) balatonfüred (2) balatonfüzfő (1) baleklámpa (1) Bárány (2) báránycsülök (1) bécsiszelet (1) belváros (1) bezár (1) birkapörkölt (1) bistro (1) bisztró (1) Bohém (1) borsóleves (1) brassói (3) Budakeszi (1) budaörs (3) Budapest (1) budapest (12) büfé (5) büfékocsi (2) burgonyapüré (1) cegléd (1) cigánypecsenye (2) cikk (1) csalamádé (4) csapvíz (1) csárda (5) csepel (1) csillag (1) csirkecomb (1) csokispalacsinta (1) Csongrád (2) csülköspacal (1) csülök (5) csülökpörkölt (1) debrecen (1) disznósajt (1) donovaly (1) ebes (1) esztergom (1) ételsziget (1) étkezde (6) étterem (20) facebook (1) falatozó (5) Falatozó (1) fasírt (1) fémtányér (2) finomító (1) Gasztro (1) goral (1) grill (2) grillcsirke (1) gulyásleves (2) gyarmat (1) győr (7) gyorsbüfé (1) gyorsétterem (1) halászcsárda (1) halászlé (5) halleves (1) harcsapaprikás (1) háromszögtálca (1) Harta (1) hekk (1) hentes (2) Hentes (1) Hurka (1) hurka (5) Húsbolt (1) húsleves (2) hvg (1) Hype (1) IX. kerület (1) jakabszállás (1) kacsa (1) kaja (1) Kajálda (1) kakasherepörkölt (2) kalocsa (1) kamionmosó (1) kamionos (4) Kávéház (1) kelkáposzta (1) kemence csárda (1) kerthelyiség (7) kif (1) kifőzde (4) Kisbig (1) kisvendéglő (1) kocsma (1) kocsonya (2) köfém (1) kóla (1) kolbász (6) Kolbász (1) koliba (1) kolozsvári rakott káposzta (1) kondorfa (1) körmös pacal (1) körömpörkölt (1) koviubi (3) kurta (1) lángos (6) lazac (1) lecsó (2) Lepény (1) liba (1) lónyál (1) lötyi (1) máj (1) májas (1) Maklár (1) márton nap (1) Mátra (1) mecseknádasd (1) menü (17) menz (1) menza (10) Mester utca (1) mol (1) nyárfa (1) nyékládháza (1) nyíregyháza (1) olcsó (3) pacal (4) pacalpörkölt (11) palacsinta (6) panorámaterasz (1) paradicsomleves (1) pécs (1) pecsenye (7) pecsenyesütő (5) penne (1) pincér (1) pitvar (1) presszó (1) prósza (1) rába (1) Ragu (1) rakéta (1) rántottsajt (1) régi (1) répcelak (1) rétes (1) retro (1) rizsa (1) sajtburger (1) sajtostejfölös (1) siófok (1) solt (2) Somlói (1) Sous Vide (1) Sülysáp (1) szalontüdő (5) szarvas (1) székesfehérvár (1) szendvics (1) szlovákia (1) szörp (3) sztrapacska (1) talponálló (2) Tápiószecső (1) Tarhonya (1) Tata (1) tavaszitekercs (1) tea (1) temesvár (1) tepertőspogácsa (1) terasz (2) Terasz (1) Tócsni (1) uborka (1) újbuda (4) ünnepi (1) út (1) Vác (1) vadas (1) velősmáj (1) velőspacal (3) vendéglő (6) veresegyház (1) veszprém (2) xi (3) XI (2) XIII (1) xiii (1) xiv (2) xx ker (1) zalaegerszeg (2) Zánka (1) Zúza (1) zúzapörkölt (5) Címkefelhő

Koronakert Étterem, Budapest XVI.ker.

2010.12.13. 09:59 rezirap

Jó Étvágyat!

Megint úgy alakult, hogy egy kollégámat kellett vacsorázni vinni, viszont annyi nehezítés volt a dologban, hogy Budapest 16. kerületében kellett valami helyet találnom az estebéd elköltésére. Egyből tárcsáztam Pacalvadász kollégát, hátha van valami tippje az adott környéken. Ő aztán vágta is, hogy van valami tiroli étterem, amit érdemes lenne próbálni, csak az volt a probléma, hogy a kollégám a labancoktól érkezett. Viszont ellentétben azokkal, akik külföldön is a hazai ízeket keresik, neki valami helyi ételre fájt a foga. Nem volt mit tenni: a mindenható internetes kereső által kidobott éttermek közül a címben szereplőre esett a választásom. Korrekt honlap, galériával, elérhetőséggel, tényleg jól néz ki, nemkülönben az étlap, amin az első étel nagyon megtetszett. Gyors asztalfoglalás, kártyával is lehet fizetni, hurrá!
Nemsokára oda is értünk, megmondom, nem ismerem a kerületet, de nagyon könnyen odataláltunk, és parkolni is sikerült nem messze az étteremtől. Ahogy beléptünk a helyre, már tudtam, hogy jól választottam. A pultnál lévő pincér urak egyike egyből odajött hozzánk, és odakísért egy asztalhoz. Az asztalhoz érve a pincér úr elvette és felakasztotta a kabátjainkat, majd hozta is az étlapot. Az ital megrendelése után nekem hamar sikerült választanom (maradtam a neten kinézett ételnél), a kollégám pedig fokhagymás harcsaszeletet rendelt. Rendelés után kicsit beszélgettünk, és valahogy az étteremre terelődött a szó. Megállapítottuk, hogy igencsak a vendéglátáshoz hozzáértők lehetnek a gazdák, mert jól esik itt ülni és beszélgetni. Az étteremnek nagyon jó a hangulata, a terek a fényekkel harmonizálnak, nincs túl sötét, de nem is reflektor pirít evés közben a szemembe, a zene hangereje és stílusa szintén a lehető legjobb, nagyon jó hátteret ad az étkezéshez, és ha beszélgetni akarsz, akkor sem hangos. Aztán meg is érkeztek az étkek. Itt szintén nem volt hiba sem küllemi, sem mennyiségi megjelenésben. Az adag pont akkora, amivel jól lehet lakni, se több, se kevesebb. Az ízekről nem is beszélve. Az én kalács bundában sütött gorgonzolás jércemellem ütött! Nagyon jól összepasszolt a bunda kicsit édeskés hatása a benne lévő „töltelékkel”. Csak pozitívan tudok nyilatkozni a köretről is, ami zöldséges volt. A kollégámnak szintén ízlett a harcsa, és a mennyiséggel ő is meg volt elégedve. Összességében azt tudom mondani, hogy nagyon jól választottam, amikor ide jöttünk, ámbár nekem a 16 kicsit kiesik, de biztos vagyok benne, hogy fogok még itt enni. Még egy, amit meg kell említenem az az, hogy a pincér itt tényleg igazi Pincér Úr. Makulátlan öltözék, határozottan tisztelettudó és maximálisan udvarias. Sok pincérnek látszó, ápolatlan nyegleó szerte a honi vendéglátokból bátran jöhetne ide tanulni a szakma csinját-binját.

Pontozás:

  • Parkolás: 2/5 (nagykocsival nem ajánlom)
  • Kiszolgálás: 5/5 (nagyon rendbevan!)
  • Íz: 5/5 (ott van a szeren)
  • Ár/érték: 5/5 (megéri E!)

Mondjuk pacalt pont nem láttam az étlapon, de ide nem is hiányzik, van bőven egyéb kínálat! Biztos hogy nyáron is meg fogom még látogatni a helyet, mivel a kerthelyiség biztos nagyon odavág szezonjában a galéria alapján. Szerintem egy gyöngyszemet találtam, próbáljátok ki, érdemes!!!

Elérhetőség (én is innen mentem, itt van minden, árak is): www.koronakertetterem.hu

 

 

komment

Címkék: étterem pincér kerthelyiség xiv

A bejegyzés trackback címe:

https://pacalvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr192511234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása