Hirdetés

Hirdetés

Pacalvadász

Csárdák, éttermek, talponállók, büfék gyűjteménye.

ETETŐK TÉRKÉPEN

Friss topikok

Címkék

112 (1) 6 os (3) ablakos kiszolgálás (1) akasztó (1) audi (1) babgulyás (1) bableves (4) balaton (3) balatonfüred (2) balatonfüzfő (1) baleklámpa (1) Bárány (2) báránycsülök (1) bécsiszelet (1) belváros (1) bezár (1) birkapörkölt (1) bistro (1) bisztró (1) Bohém (1) borsóleves (1) brassói (3) Budakeszi (1) budaörs (3) budapest (12) Budapest (1) büfé (5) büfékocsi (2) burgonyapüré (1) cegléd (1) cigánypecsenye (2) cikk (1) csalamádé (4) csapvíz (1) csárda (5) csepel (1) csillag (1) csirkecomb (1) csokispalacsinta (1) Csongrád (2) csülköspacal (1) csülök (5) csülökpörkölt (1) debrecen (1) disznósajt (1) donovaly (1) ebes (1) esztergom (1) ételsziget (1) étkezde (6) étterem (20) facebook (1) falatozó (5) Falatozó (1) fasírt (1) fémtányér (2) finomító (1) Gasztro (1) goral (1) grill (2) grillcsirke (1) gulyásleves (2) gyarmat (1) győr (7) gyorsbüfé (1) gyorsétterem (1) halászcsárda (1) halászlé (5) halleves (1) harcsapaprikás (1) háromszögtálca (1) Harta (1) hekk (1) hentes (2) Hentes (1) hurka (5) Hurka (1) Húsbolt (1) húsleves (2) hvg (1) Hype (1) IX. kerület (1) jakabszállás (1) kacsa (1) kaja (1) Kajálda (1) kakasherepörkölt (2) kalocsa (1) kamionmosó (1) kamionos (4) Kávéház (1) kelkáposzta (1) kemence csárda (1) kerthelyiség (7) kif (1) kifőzde (4) Kisbig (1) kisvendéglő (1) kocsma (1) kocsonya (2) köfém (1) kóla (1) kolbász (6) Kolbász (1) koliba (1) kolozsvári rakott káposzta (1) kondorfa (1) körmös pacal (1) körömpörkölt (1) koviubi (3) kurta (1) lángos (6) lazac (1) lecsó (2) Lepény (1) liba (1) lónyál (1) lötyi (1) máj (1) májas (1) Maklár (1) márton nap (1) Mátra (1) mecseknádasd (1) menü (17) menz (1) menza (10) Mester utca (1) mol (1) nyárfa (1) nyékládháza (1) nyíregyháza (1) olcsó (3) pacal (4) pacalpörkölt (11) palacsinta (6) panorámaterasz (1) paradicsomleves (1) pécs (1) pecsenye (7) pecsenyesütő (5) penne (1) pincér (1) pitvar (1) presszó (1) prósza (1) rába (1) Ragu (1) rakéta (1) rántottsajt (1) régi (1) répcelak (1) rétes (1) retro (1) rizsa (1) sajtburger (1) sajtostejfölös (1) siófok (1) solt (2) Somlói (1) Sous Vide (1) Sülysáp (1) szalontüdő (5) szarvas (1) székesfehérvár (1) szendvics (1) szlovákia (1) szörp (3) sztrapacska (1) talponálló (2) Tápiószecső (1) Tarhonya (1) Tata (1) tavaszitekercs (1) tea (1) temesvár (1) tepertőspogácsa (1) Terasz (1) terasz (2) Tócsni (1) uborka (1) újbuda (4) ünnepi (1) út (1) Vác (1) vadas (1) velősmáj (1) velőspacal (3) vendéglő (6) veresegyház (1) veszprém (2) XI (2) xi (3) XIII (1) xiii (1) xiv (2) xx ker (1) zalaegerszeg (2) Zánka (1) Zúza (1) zúzapörkölt (5) Címkefelhő

Magdi Mama Kiskonyhája, Budaörs

2010.08.05. 09:47 rezirap

 
Jó Étvágyat!
 
Frankón ennek a posztnak egy hete már meg kellett volna lennie, de lusta vagyok mint állat és az is nagy szó hogy most belekezdtem. Valahogy nyáron nem adja nekem olyan jól a posztok írása, mint egyéb időkben. Ennyit a helyzetjelentésről, jöjjön a lényeg.
Pacalvadász kollégával már rég óta tervezzük hogy csapunk egy kipróbálással egybekötött egyéves a blog kajálást.(Már lassan 1,5 éves) A helyet is kinéztük, elég bizalomgerjesztő az étlapja hogy sokat ne árúljak el de azért mégis, pacalleves is van a napi ajánlatba! Szóval a hét elején belőttük a pénteket mint esélyes nap. Én meg csütörtökön beestem olyan 14 óra tájékán Budaörsön Magdi Mamához egy ebédre, és itt kezdődik igazán a történet.
Ezen a helyen ahol most Magdi Mama működik, már régebben is vendéglátó egység volt, sőt jártunk is egyszer itt régen, viszont semmi más nem maradt meg az emlékeimben csak az hogy iszonyatlassan jött ki akkortájt a pincér, na meg a megrendelt ebéd is.(Azután nem is látogattuk) Mostanság sokat mentem el a hely mellett és mintha új szelek fújnának alapon, csütörtökön be is ugrottam próba palócleves. Mivel rajtam kívül kettő után már nem voltak a palócleves hamar kijött, rákértem egy rántott cukkinis másodikat amivel szintén nem volt gond. Aznap volt Magdi Mama névnapja és simán kaptam egy free desszert ajánlatot, de ebbe a melegbe már nem fért fel a képemre, azért így utólag is Boldog Névnapot Kívánok! Ebből a kombóból délután simán lenyomtam bringával terepen a 48km-es Pilistető kört. Viszont még a csütörtöki ebédnél kifigyeltem hogy pénteken szalontüdő a bémenü. Eljött a péntek és ment az egyeztetés hogy akkor holebéd, aztán Pacalleves vs. Szalontüdő meccsből a szalon jött ki győztesbe. Kánikulába jobban esik a tüdő alapon. Pacalvadász kollégával be is suppantunk a teraszra és kértük a bémenüt, szódával illetve kólával. Menühöz méltóan hamar kint volt a borsóleves az asztalon, rendes mélytányérba, belevalóval gazdagon, ízletesen. Kánikulai időjárásba a meleg leves egy hálás találmány, a terasz meg a másik. Kisvártatva megérkezett a barátunk a szalon is. Itt megint előjön az hogy a szalontüdő hivatalosba zsemlegombóccal, meg hosszú mártással az autentik. Igen néha lehet gúrmézni, mi is szoktunk, itt és most ez nem erről szólt. Bekostoltuk és az egyhangú vélemény az volt hogy fajin, el fog fogyni. Az adag a képeken is látható amennyit a tányér elbír volt, kicsit savankás ahogy kell, menünek ideális. Főleg péntek délután, el lehet gondolni a nagymelegbe ezután mennyi a hatékony dolgozásnak....igen, pont annyi! Pacalvadász kolléga még az elején katzérkodott valami édessel a végére, aztán a menü betette. Közösbe kértük a számolást ami 2440-be állt meg amiből csak a kolléga lónyálja volt 400, a szódám 60, a két menü meg 1980 (990/porció). Nem olyan rossz, elég tartalmas és ízletes menü 1000Ft-ért, mostanság lassan ez az ár a nagyátlag. Kajajegyek játszanak, amiből ugye illik bővebben adni mivel a kajajegycég 10%-ot még lehúz a vendéglátósokból, má’ mértne. Adok a pontoknak is:
 
  • Parkolás: 2/5 ( Ha sok a vendég parkolni nem egyszerű, póttal főleg)
  • Kiszolgálás: 5/5 (nekem tetszett, rendes, kedves)
  • Íz: 5/5 ( ezt se bánom)
  • Adag: 5/5 (elég jó)
  • Ár/érték: 4/5 ( hogy legyen már 4-es is)
  •  

Van még kétezervalamennyiért, annyit eszik amit bír lehetőség is, bizalomgerjesztő svédasztalos megoldással ha valakit érdekel!

Az egységet az 1.es uton lehet megtalálni, Budaörsről, Győr irányába az utolsó Börsi körforgalom után 500m-el jobb oldalon. Ha így nem sikerül az új térképes kereső majd segít.

További infók a szórólapon.

 

További Jó Étvágyat!

 

komment

Címkék: menü budaörs szalontüdő borsóleves

A bejegyzés trackback címe:

https://pacalvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr642193519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pacalvadász · http://pacalvadasz.blog.hu 2010.08.12. 08:34:00

Annyit azért hadd kommenteljek ide, hogy 1 hétre rá szintén betértem a fent említett vendéglátó egységbe, és sajnos - azon kívül, hogy a kaja tökre rendben volt, nem csak az ár fényében, hanem abszolút is - azt kellett tapasztaljam, hogy a kiszolgálás visszaesett a korábbi hiperlassú szintre. Menüt kértünk, de a levesre vagy 20 percet kellett várni, a főételre is ennyit. Mondjuk torkos szerda volt, ami azt jelenti, hogy ott szerdánként minden étlapos kaja féláron van. De mi menüt kértünk, arra miért kell ennyit várni? Szóval bármennyire is jó lenne, a lassú kiszolgálás miatt egy ideig nem pálya. Vagy be kell próbálni egy nem szerdai napon.

blacky33 2010.12.11. 09:25:06

A környéken lakunk, /hegyen/ sokszor házhoz is szállítatunk ebédet,abszolút udvarias kiszolgálás,REMEK a konyhájuk,viszonylag gyors a személyzet.Zseniális kis étterem,bármit elkészítenek és top minőségben. Csak ajánlani tudom.D.G.
süti beállítások módosítása