Jó Étvágyat!
Ja, van úgy hogy összejönnek a dolgok, valahogy a csillagok állása, vagy mittudomén. A hétvégén csűrtünk visszafelé a Sobri Jóska Kalandparkból (akit érdekel, keressen rá, elég jó, mondjuk a ST lángos 500/db azért az kicsit meredek) a 8-ason. Veszprémet elhagyva a fűzfői elágazásnál lassítás, mert építik jelenleg, hogy ne legyen olyan veszélyes, mint most. Az elágazás előtt Büfé tábla jobbra, Muki rátekint a helyre, aztán dobja a kérdést, mánhogy: Itt ettél-e már? Pironkodva mondtam, hogy itt még nem sikerült löncsölnöm, pedig az milyen lett volna, ha csak hanyagúl rávágom, hogy: Persze, a babgulyás vastag, a marhapörkölt meg ízletes. Ezzel a téma kifújt, haladtunk tovább. DE a héten Veszprémben kellett szerepelnem, reggelizni is elfelejtettem így már 11-kor dög éhes voltam, és mit ad, pont a 8-ason haladok Fehérvár felé, jobbra büfé-falatozó, amit Muki bekérdezett, több se kellett, satufék, irányjelző.
Szóval nem egy tágas helyiség, amikor belép az ember 3 kis asztal, meg egy kiszolgáló pult, viszont van fedett és nemfedett „kerthelység”, ami jó szolgálatot tehet zsúfoltság idején. Mondom, 11 után volt pár percel, betoppanok, a személyzet éppen a tv-ben valami dokumentumfilmet nézett, aztán meg engem, hogy mit parancsolok. Kicsit félénken mondom ennék valamit. A szakácsnő, mint utóbb kiderült elkezdte mondani a kínálatot, vele kánonban mondta egy úriember mögötte ugyanazt kb. 5mp-ig, míg a szakácsnő egy határozott kézmozdulattal le nem állította (ennek a jelentése kb.: én beszélek, a többi hallgat). A repertoár gyorsan felsorolódott (lásd a poszt végén), én meg bekérdeztem a szokásos: "mit ajánl?"-t. Frissensültből a cigánypecsenyét és a..... itt meg is szakította az ajánlást, és már rendeltem is a pecsenyét rösztivel, savanyú ubival. Leültem egy benti asztalhoz, próbáltam a kínálatot lefényképezni hogy ne legyen feltünő, meg kiolvastam egy bulvárújságból ami a mögöttem lévő széken gyűjtődött, hogy elárverezik Kriptai Laudia bugyiját, az már nem semmi. Éppen mikor a következő tudományos cikkhez értem volna, már előttem is volt a frissen sütött pecsenye, ami így nézett ki.
Jól van na, a díszítés olyan amilyen, de az igyekezet a lényeg, amit én értékelek! Az ízre nem volt panaszom, rendesen meg is volt sütve, a szalonna is a tetején a húsosabb fajta volt, mire bevágtam, jól is laktam, ahogy kell. Kiemelném még a savanya ubi mennyiségét, nem 2 darab félbevágott nyeszlet görcs volt, hanem méretes darabok, amik passzoltak az étel mennyiségéhez, és a röszti sem lett sajnálva a husi alól. Mondhatnám, ezzel az egy tányérral most mint a duda voltam, pedig még az elején kacérkodtam egy zóna babgulyással, végzetes hiba lett volna! Majd legközelebb! Mire végeztem, már gyűltek a vendégek ebédre, sőt olyan is volt, aki telefonon előre leadta a rendelést, hogy ne keljen várni, ha ideér. Gyáá, ez már service a javából. Én meg kértem a számlát, 1300-ba állt meg, ami szerintem se nem sok, se nem kevés, manapság már általánosnak is mondható.
Pontozás:
- Parkolás: 4/5 (Murvás, porol rendesen, de tágas)
- Kiszolgálás: 5/5 (nekem tetszik)
- Adag: 5/5 (szerintem ez is jó)
- Íz: 4/5 (máskor is jövök)
- Ár/érték: 4/5 (ssss)
Ha úgy akad, érdemes bepróbálni, ahogy kivettem, családi vállalkozás, inkább az ilyenek menjenek, mint a megdobáldszok, meg nyurgerkindek. Volt még a kinti megállító/adatközlő táblán egy Házispeckó (vagy valami hasonló) nevű kaja 790-ért, meg a lazac porció sem semmi, amit azért legközelebb érdemesnek tartok megkérdezni!
A következő poszt is kifőzde lesz, csak legyen hangulat megírni!
Jó szelet!